Thursday, April 30, 2009

Kau yg bernama ~HANI~

3 comments
hari ini hari HANI.. Hari ini HANI Last keje kat sini.. aku rasa sedey pulak tetiba.. Baru dlm 3 bulan je HANI keje sini.. Skang HANI dh nk pegi.. HANI pegi mana?? mmm.. HANI dpt keje yg lagi BAGUS.. jadik CIKGU kat Kuantan.. hmm.. nape ntah aku sedey.. sbb rasanya baru jer nk mula kenal & rapat ngan HANI skang dh ter'STOP' dah... huhu.. :{ SAYANG HANI!!..'
Dulu masa HANI mula2 masuk.. aku sergah dia & terus SALAM dia.. agaknya pasal tu la aku rasa BEST jer bila HANI ada.. HANI pun budak manja..dia budak yg BAIK, aku SUKA USIK dia.. Skang HANI nk pegi.. Uwa... aku cam sedey lagi.. Arini, sbb ari last HANI, aku pakai 'lawa' cikit sbb nak amik gambar ngan HANI.. biar HANI ingat yang dia penah keje kat sini... hehehe...


Untuk HANI.. Jaga diri baik2.. Stay the way U are!!! HANI org yg cepat belajar & cepat tangkap.. Akk tau HANI boleh berjaya ngan apa pun yang HANI ceburi.. Akk SAYANG HANI.. & pastinya akk tau yang akk PASTI akan rindukan orang yang bernama 'HANI!!"... walaupun ada YAN sebagai ganti.. :P



Monday, April 27, 2009

Lesen MOTO

0 comments
2 minggu lepas.. aku kehilangan lesen moto 'L' ku.. itupun sedar hilang bila nk hidupkan lesen tu x jumpa.. hehe 1st time, aku ter'lost' lesen aku mcm tu jer.. puas2 cari.. akhirnya, semalam masa kemas umah.. JUMPA balik dah.. tgk tarikh erm.. 19.04.09 kena renew.. huhu sampai ari nie aku x renew lagi.. ala.. x kisah sangt pun sbb x bwk moto, bawak keta je kan.. :P tapi aku nk FULL kan jugak lesen tu.. sampai bila nk guna L jer kan .. hmm.. bila ek nk gie???

Saturday, April 25, 2009

"PeNat ??!!?"

2 comments
ntah napa aku rasa mcm penat semacam ari nie.. actually tadi aku tgh wat hantaran yg kak am order utk weding anak dia 01 mei nnt.. so far aku baru siapkan 3 dulang hantaran.. total sumer ada 9.. hmm.. byk lagi tu nk kena wat.. xper.. harap2 leh siapkan cuti nie.. so, nnt xderlah aku kalut bila dh dekat tarikhnya nnt kan... nie aku rest kejap.. sbb rasa penat sangat.. 'rasa lain macam' jer penatnya.. hmm.. risau gak aku ngan kesihatan diri skang nie.. lepas aje sukan selesai aritu.. aku mula x sedap badan.. minggu ni jer pun dah 2 hari aku mc dlm minggu yg sama.. selalunya.. klu dpt mc sehari jer pn dh ok dh utk aku rehatkan badan.. tapi kali nie.. rasa makin x bermaya ada la.. badan aku rasa sakit2 seluruh badan.. pastu dada sesak .. rasa cm susah sgt nk bernafas, bila tarik nafas or bila terasa nk terbersin ke.. akan tangkap belikat aku.. pastu perut aku rasa semacam gak.. mcm ada benda yg tikam2 kat perut nie.. adoii. tuhan saja yg tau payahnya nk menahan derita nie... huhu hmmm... bila asik mcm nie, mula la pkran aku asik pk benda yg bukan2.. 'panjang lagi ke umo aku nie kan..' :P ajal maut ditangan tuhan.. mana kita nk tau kan.. tetiba rasa cm sebak lak dada aku nie.. isk..isk... maafkan aku semua andai ada salah silap aku pada korang yg x sengaja ataupun tersengaja.. mana tau kot2 x sempat aku nk mintak maafkan.. hmm.. isk.. xbleh la sambung menaip lagi nie.. kang ntah pape lak yang aku melalut kang.. better aku stop dulu kat sini & aku pun nak sambung keje aku yg tertangguh tadi nie.. x siap pulak nnt.. kesian kak amrah.. tadi pun aku saja nk restkan badan jap.. harap2 tenaga & idea baru akan ada utk aku terus menghasilkan sesuatu yg memuaskan hati aku & customer aku.. iyala.. org dh bg kepercayaan kan.. so, kena la buat yg terbaik.. mana bley cincai jer kan..

'eyta.. U can Do It!!!' Always do the best kan!!! cheer up!!!

Thursday, April 23, 2009

HARI ini & MC...

0 comments
ari nie aku MC sbenarnya.. & mmg MC pun nie.. aku updated dari umah jer.. sbb tadi sblm gi keje B kata.. dok umah rest ckp2, nk guna pc bukak jer, nk Ym ke.. nk blogging ke.. hehe.. thnks B.. lepas hantr ayen gi skolah, hntar huda gi mkpah, hntar B gi taman maju.. aku pun gi klinik.. so, DR bg aku MC utk ari ni.. Dpt MC aku balik umah, aku makan nasi lemak yg bli kat mkpah tadi..(huhu.. aku dh bleh makan nasik dah..:P) pastu makan ubat.. emm.. kebetulan ubat yang Dr tu bagi tadi mmg yg suh aku tido nyer.. jadik aku pun terlena la lepas tu.. Silentkan sumer hp.. sampailah ntah macam mana.. aku terdengar vibrat hp aku.. lama giler.. sampai aku terjaga & tergerak utk tgk hp.. hmm.. maxis ada miss call dr IS, pastu ada 2 sms dr IS & B.. pastu tgk Celcom plak.. uikss.. ada 7 miss call dr no yg aku agak2 kenal.. pastu 2 msg masuk inbox yg kata aku x pikup call dr no 017236++++.. so, total 9 miss call aku.. WAH!! BANYAK BETUL!! mesti benda penting nie.. so, aku pun call back, tp x dpt.. akhirnya buat kali yg ke-10, no yg sama call aku (dasat la dia, mmg x givup sungguh.. tahniah!tahniah!) dan.. masa tu aku ngan mamai2 nyer dapat pikup call tu...

017 : hello, harnita, I'm Angeline. U ada kt rumah tak?
aku : hi, aa.. ada ada..
017 : OK. lori sudah ada depan rumah nk hantar barang..
aku : oo.. 'barang' haa.. pukul berapa U nk datang??
017 : SEKARANG ada depan rumah, nnt I suruh lori call U ..
aku : ok..ok.. TQ

hah.. melompat aku dr tido, ngan kepala yg separuh tingtong pekena ubat selsema yg mmg power tu, capai tudung, capai kunci umah, capai kunci keta.. aku terus cabut pegi Taman Maju..
Sampai sana.. hmm.. mmg betul, lori dh ada depan umah.. wa.. besarnya lori nie.. mcm lori yg ayah bawak selalu.. hehe.. aku turun keta..

aku : sudah lama sampai??
lori : baru sampai..
aku : sori yer..

aku masuk umah terus bukak pintu & suh dorang letak barang2 dlm umah.. mula2 letak kat luar & pk nnt kemudian dorang balik aku angkat la sama2. Tapi bila kenangkan yg satu kotak tu dh beratnya sampai 60kg.. hmm.. aku terus suh dorang letak dlm umah.. abis angkat barang..

lori : sign sini..
aku : mana? sini ker..
lori : a'a. 2 copy ..
aku : ok..ok.. TQ yer
lori : ADA APA DLM? BANYAK BERAT??
aku : smile... 'TIKAR' !!

hehehe.. kesimpulannya.. TIKAR yang aku bli kt SARAWAK tu dh sampai.. huhu.. nampaknya lepas nie aku akan sibuk utk hias tikar2 tu utk weding YAYA nnt.. :P nasib baik juga la aku mc ari nie.. klu x huru hara jugak aku nk pecut dr opis balik umah.. huhu.. skang aku rasa nk sambung tido balik.. sbb badan aku cam rasa menggigil semula.. nk makan ubat & RESTTTTTTTT!!!!!!

haa.. nielah kotak2 yg baru sampai tu...

Wednesday, April 22, 2009

'cabut gigi'

0 comments
setelah sekian lama.. akhirnya SEMALAM.. aku memberanikan diri pegi jumpa DR GIGI.. hehe.. bg sesetengah org.. mybe.. perasaan jumpa DR GIGI tu.. biasa2 jer.. tapi bagi AKU.. huhu.. tuhan saja yang tau.. kira Fear factor la ni kan.. ikutkan dh lama giles dh aku tangguhkan utk cabut GIGI GERAHAM kanan nie.. adala dekat 4 tahun aku tangguh utk cabut.. sampailah semalam.. SERUAN tu datang.. hehe.. Ikutkan hati, pagi semalam pun mcm x jadik dah.. tapi nasib baik ada kak ina...dia kata.. 'awak, klu dh niat dr rumah, kena pegi tau..'.. huhu gitulah lebih kurang ayat yang dia kuarkan.. yg membuatkan aku kuat smula utk tunaikan hajat yg dh lama sangat tertangguh.. So, kul 9 aku gi la PK.. amik no.. 4024.. huh.. tgh no skang.. baru 4003.. hmmm lama lagi tu.. tapi pk baik jer.. xperlah.. kejap jer nie.. alih2 dh kul 10 dah.. aku nyer no x kena panggil lagi.. wow.. sejam dh nie.. aku pujuk hati sniri.. xper2.. sabar.. alang2 dh tunggu nie.. tunggu jer la kan...

last2 dlm kul 11.15 mcm tu.. baru no aku naik.. masa tu dh hilang dh rasa takut.. yg tinggal cuma perut yg lapar.. aku jumpa Dr Dasyril.. kat UPM dia mmg glamer.. & dia mmg baik.. Sblm cabut tu. dia tanya dh makan ke belum sumer.. bila aku kata belum.. di suh aku pi makan dulu kat cafe depan PK tu.. so, aku pun pi la makan dulu.. punyala lajunya aku makan.. sbb takut dr tunggu lama..btl2 dan makan nasi 1/2 senduk + telur dadar hancur 1 sudu.. itu jer.. + air milo ais.. nasi aku baru rm1.20, milo lagi mahal rm1.50.. x kisahlah.. misinya hanya utk alas perut.. supaya x pengsan bila dr cabut gigi..

abis makan aku lari terus balik bilik DR.. terus masuk jer.. 4 bius aku kena kat gusi sblm dr bleh cabut gigi.. waa... terasa kebas sebelah mulut aku.. tahan jer.. makin lama makin kebas sampai nk bercakap pun susah.. hmm.. tau x?? smntara tunggu kebas tu.. DR DASRYIL dh berjaya pujuk aku masuk ahli koperasi.. & aku pun ikut jer.. isi form tu.. DR kata.. bagus utk simpanan masa depan.. sbb ada SAHAM.. hmm.. xkisahlah baper banyak.. harap2 apa yg dr kata tu benar.. yer la.. kita klu nk suh nyimpan duit mmg payah.. so, mungkin dgn cara nie.. leh gak ada simpanan nanti kan..

sambung balik kes cabut gigi.. hehe GIGI aku dh RAPUH dh sumernya.. WORST giler.. sbb nak cabut sampai pecah2.. tapi berjaya jugakla dicabut.. lagipun DR berpengalaman kan.. lepas cabut aku dpt MC 1 hari.. sbbnya pndarahan bleh tahan la banyak.. even sampai hari nie pun.. darah dia still kuar lagi.. sampai aku rasa lemah dah satu badan.. Nak makan pun susah.. cuma leh makan roti + air jer.. nasib baik AIN & ZAMRI ada.. dia dh tolong belikan BUBUR AYAM McD.. barulah rasa kenyang ckit perut.. tapi skang dh mula rasa nk demam.. hmm.. agaknya nila yg org selalu kata demam lepas cabut gigi tu kan.. harap2 x melarat lama.. sebab x larat dh rasa badan nie.. Korang2 sumer doakan aku cepat baik ek.. X sabar nk makan nasi + ikan terubuk masin.. yumm..yum... bestnya.. :D

abis dh sukan...

0 comments
minggu lepas.. segalanya pasal sukan dah selesai.. hehe.. & aku rasa lega & gembira dengan semua pengalaman tu... cuma terkilan masa akhir perlawanan.. aku x dapat abiskan game sebab mata aku dh injured kena 'siku' pihak lawan.. huhu.. nasib baik kena tepi mata jer yg luka.. klu terus kat mata. alamatnya.. jadik lanun la aku.. huhu


ari jumaat tu, dorang masuk kawad.. aku x masuk sebab.. aku rasa.. 'cukup2' la dgn apa yg dh aku sumbangkan kat fakulti.. lagipun.. aku takut klu2 aku masuk.. 'sesuatu' yg buruk akan berlaku antara aku & 'DIA' huhu.. sbbnya.. bukan aku sorang yg dh 'sakit jiwa & raga' dengan DIA.. malah.. hampir satu team dh bengang.. jadik.. better aku x masuk la kan.. supaya semua boleh berjalan dengan lancar & tenang.. huhu.. tenang la sangat.. :P tapi aku sempat la sumbangkan tenaga aku utk persiapan menjelang perbarisan dorang tu.. termasuklah 'maskot' walau x berapa maskot sangta la kan.. tapi yg nyata.. bukan 'maskot orang asli' la.. huhu..

topi yg dh siap letak labuci.. lip-lap.. hehe..

pakaian seragam & playcard utk perbarisan.. pun lip-lap lip-lap gak..

'maskot' : cik shaEELA dengan rela hati nk jadi maskot sbb xmo 'maskot OA' muncul.. hehe.. TQ eela.. U save the NIGHT!!!
kerana komitmen pada sukan tu.. diri pun jadik x cukup rest.. umah pun agak kelam kabut.. so, ujung minggu aritu aku spend jugak la masa ckit utk kemas2 apa yg patut.. n then balik kg.. sambung buat umah.. alhamdulillah.. dpt la siapkan tiles border ruang tamu.. Target masuk sblm puasa nie.. & harap2 sempat la kan.. So, nantikanla perkembangan baru lepas nie.. Banyak menda nk citer.. tapi kurang masa utk ngadap pc nie & menaip sesuatu.. so,.. ini jer la utk masa nie... have fun!!

Tuesday, April 14, 2009

KesAKItan..

2 comments
ari nie nk citer pasal apa??... ??? hmm.. yer ari nie nk citer pasal 'kesakitan'.. kan sebulan nie mmg minggu sukan kan.. so, seperti biasa.. aku 'atlet' tahunan nie pun.. joint la sume sukan2 tue.. nk kata larat nk wat sumer tu... x jugak.. tapi kekadang 'kesian' ngan kengkawan.. bukan apa.. sometimes.. sukan2 yg meka nk masuk tu.. x cukup ahlinya.. so, aku pun.. tolong topup kan la.. huhu.. leh kira cam 'atlet topup' la nie.. hehe..

disebabkan demam sukan nie.. aku pun jadik naik demam sekali.. dh sumer sukan2 yg aku joint.. sumer memerlukan kekuatan tangan, xpecially tangan kanan.. & sejak dari sekolah dulu.. klu aku injured pun.. mesti bahagian2 badan sebelah kanan.. Aku penah terseliuh ibu jari kaki kanan, lutut kanan, pinggang kanan, bahu kanan & paling teruk dulu masa aku main handball masa skolah.. ibu jari tangan kanan 'crak' ckit.. haa.. masa tu.. aku ingt lagi.. 'berbedung' tangan gi sekolah.. huhu.. indahnya pengalaman tu kan.. walaupun hakikatnya menanggung kesakitan tu.. tapi kurang2 dh merasa sakit kan.. No PAIn No Gain!!

ermm.. dh termelalut panjang la plak pagi nie.. sbenarnya aku nk citer pasal aku pi berurut jer semalam.. urat belikat aku terkehel sikit.. lari dari paksinya.. huhu.. aku pegi urut ngan opah.. best giler dpt urt.. mula2 belikat jer.. pastu tangan kiri plak, pastu belakang, pastu perut & pastu terus sampai kaki.. maksudnya.. aku urt satu badan la kiranya.. Alhamdulillah.. dr tangan xleh nk gerak tu.. aku dh leh gerakkan seperti biasa.. cuma sakit sikit2 jer la.. alhamdulillah.. hehe bleh la teruskan game yg tingal 2 lagi nie.. ikutkan nk tarik diri dah.. x larat.. penat dah.. tapi mcm biasa gak.. 'kesian kawan2' .. lepas abis game nie.. aku ingt nk rest.. nk amik cuti ke kan.. hmm.. semoga menjadi kenyataan.. :P

Thursday, April 9, 2009

SEMALAM yang heppy!!!

0 comments
SEMALAM adalah penamatnya.. & SEMALAM adalah permainan yang paling memuaskan.. kalah-MENANG-kalah.. So kira habisla perlawanan utk bola tampar.. lepas nie.. fokus pada bola jaring plak kan... TAHNIAH UTK SEMUA.. insyaallah.. kita jumpa lagi tahun depan.. kaannnn...








Wednesday, April 8, 2009

Letihnya...

2 comments
sungguh letih rasanya badan ari nie.. smalam ada game Boling & Bola Tampar.. tu yang badan rasa letih sangat.. Tangan pun rasa nk tercabut jer nie.. tapi masih kuatkan semangat nie.. Sbb ari ni last game Bola Tampar.. Biarlah main x menang pun.. tapi aku tetap puas hati tgk komitmen kawan2 yang lain..


Bowling plak, masih boleh dibanggakan.. Walau aku & Suz cuma berjaya merangkul tempat ke-5/20 team utk blok yang pertama tu.. tapi cukup puas hati dah.. walaupun sedey sbb pin last asik xnak jatuh jer kan.. huhu... xder rezeki namanya.. So, redha la kan.. Asal enjoy suda...

Ari nie lak.. petang nie aku ada exam PTK modul khusus, kul 3-4 pm.. Kul 5 aku ada last game Bola Tampar lawan ngan team Sains.. huhu.. harap2 masih larat & sempat lagi la nk kejar game tu.. Cumanya skang.. yang aku risaukan EXAM.. hmm... walau hanya "exam PTK & bukannya BACHELOR".. tapi still nk LULUS & perlukan tumpuan kan.. harap2 semuanya bleh diatasi dengan baik.. doakan aku LULUS EXAm ni ek..

K.. nk sambung study.. tadi mata dh naik pejam.. tu pasal la rest & tulis blog jap.. hehe.. alasan baek punya.. huhu...

X pecially 2 : B.. TQ..TQ.. & TQ.. atas keizinan, atas pengorbanan & kesabaran sepanjang wife awak nie sibuk sukan kan.. hehe.. Sayang awak.. Doakan saya lulus exam nie ek..


Monday, April 6, 2009

"Kerana HANI"

2 comments


Hi all.. Apa khabar semua ?? Ari ni aku nk story ckt pasal kejohanan olahraga UPM yg dh berlangsung semalam.. Alhamdulillah.. semuanya berjalan baik.. Walaupun pada awalnya.. keadaan mmg huru hara.. sbenarnya sampai petg pun x terurus ngan betul :P huhu.. tapi xperlah.. kerana semangat kesukanan yg ada .. kami teruskan jugakla mana2 yang ada.. & klu xder.. sniri2 la pandai masukkan nama.. hehe..

byk x banyak.. ada la jugak acara yang aku masuk.. Lontar Peluru, Rejam Lembing, 4 X 100 & 4 x 400.. Kira alhamdulillah.. semua acara tu aku dpt pegi final.. cumanya.. x dapat pingat la kan.. TAPI.. KERANA HANI... "kak tolonglah kak, masuk 4 x 400.. xder org nie.. su pun dh x larat.. " akk masuk ek.. boleh la kak.. ek.. kak ek.. jomla.. 3 jer nie.. " ikutkan aku mmg x larat dh.. sbb masa HANi pujuk tu.. aku tgk Rejam Lembing.. tapi tgk muka dia aku x sampai hati.. last2.. aku gagahkan jua.. Dan.. KERANA HANI jugalah.. 4 x 400 tu kitorang dapat jugak la pingat.. walupun hanya tempat ke-3.. hehe.. Not Bad kan.. THANKS HANI!! Nasib baik HANI ada.. terubat jugakla kesedihan aku pada Peluru yg hanya dpt tmpt ke-6, Lembing tempat ke-4, 4 x100 ke-5/6 agaknya.. huhu.. & bak kata NURUL.. 'akhirnya, kekecewaan 2 tahun lepas dh terubat.." hehe.. so, end of the day.. kami balik dengan senyuman, walau hanya sekeping Bronze Medal.. tapi still Medal gak kan..kan..kan.. TAHNIAH, HANI, NURUL , SU & AKU jugak.. hehe



huhu.. Thank to Kak Tina sbb belikan makan tengahari, harapkan pengurusan.. hmmm.. x makan la kami jawabnya.. Thanks to Nik Su sebab jaga kitorang macam MAK.. hehe.. tahun depan Su bleh jadi pengurus nie.. To others atlet, Kak Aida, Kak Jora, Kak Ani, Erma, Kak Zehan, Zool (ke-2 Lompat Jauh).. Congratulation.. X menang x per.. yg penting.. semangat tu ada...

K.. panjang umur ada rezeki kita jumpa lagi dalam Kejohanan Olahraga tahun depan..

ALL THE BEST!!!

Thursday, April 2, 2009

Sweet Memory of KUCHING

4 comments
ingt tak aku kata yang 'kuingin terbang tinggi di awan..' haa.. alhamdulillah.. akhirnya hajat itu kesampaian.. Kira semalam aku cuti tu.. mmg aku terbang la.. Merasa jugak akhirnya nk naik kapal terbang.. Airbus 320 flight AK5202, jam 8.20am.. aku, B, Serol & Zue.. diterbangkan ke Kuching , Sarawak dengan penerbangan AIR Asia.. penerbangan tambah murah.. "NOW EVERYBODY CAN FLY" huhu.. aku suka tagline tu.. mmg aku ptt bg kredit kat AIR ASIA sbb klu dorang xbuat camtu.. 4 sure aku x merasa lagi naik kapal terbang..



Start dgn awal pagi.. kuar umah kul 6.15 am, amik serol & zue, then terus park kat LCCT. ermm.. masa tu tuhan sahaja yg tau perasaan aku.. serius aku kata.. aku gabra giler.. rasa cm 'nk gi interview' haa.. camtu la perasaannya.. Bukan takut tau.. tapi cm ntahla... haha apa da kan.. tapi bila tgk flight sampai, wah.. 'betul ker ni aku nk naik nie?' huhu.. aku pegang kuat tangan B, aku genggam giler babas nyer masa nk terbang.. aku x takut.. tapi aku seram.. haha.. B kata 'aii.. silap2 lebam lagi la lengan aku.." huhu.. tapi alhamdulillah.. pengalaman tu mmg sgt menyeronokkan.. bila dh naik & berada di atas.. aku dah lega & syok sniri dah.. tgk awan, tgk pemandangan bawah.. huhu.. best giler.. ada rezeki aku nk bawak huda & ayen lak naik kan.. sian dorang kena tinggal...



So, kitorang terbang ngn selamat aritu, sampai Kuching tepat jam 10.05 pagi.. Cuaca kat sana pun baik2 jer sumer.. then kitorang pun start la jalan mencari apa yg patut... dari carik handycraf, pastu gi bli kek lapis, pastu carik terubuk masin.. hmm.. sumer benda tu mmg benda wajib klu ke Sarawak kan.. pastu barulah rest.. kat sana.. mcm2 perkara & cabaran yg berlaku sbenarnya.. tapi alhamdulillah.. sumernya kami dpt atasi dgn tenang.. itulah namanya hidupkan..
Owhh.. sblm terlupa aku nk PROMOTE kedai kraf ni sikit.. BORNEO MAGIC.. tokey dia MADAM TAN. Kitorang lebih selesa panggil aunty jer.. huhu cam dh kenal lama jer kan.. klu nk shoping /beli cenderahati ke pape ke.. aku SYORKAN korang ke kedai aunty nie.. bukan sahaja barang2 yg harga baek.. tapi layanan dia mmg SUPERB la.. Ingt!! Borneo Magic, Madam Tan..


* inilah Madam Tan aka Aunty... BORNEO MAGIC

Ha.. Nie plak klu nk gi bli kek lapis, aku cadangkan gi ke seberang sungai tu.. xtau nama kampung dia apa, tp nama kedai dia adalah KEK LAPIS DAYANG SALHAH.. tempat dia agak tersorok sikit sbb kat area kampung2.. tapi ikut kata B, ini tmpt paling baik klu nk bli kek lapis.. B tau sbb B selalu kesini, cuma aku jer yg baru 1st time sampai.. klu korang nk dtg sini.. kena naik sampan & bayar tambar dia 50 sen jer..



Kalo dh lpr x lupa jugak singgah makan kat Dapur MA-LIN-DO. makanan & layanan dia bagus sekali.. Klu korang gi sana, leh la singgah2 di kedai makan tu.. pelayan dia pun comey2 & kemas jer.. hehe x caya.. Gi sniri tengok...










So, itulah pengalaman yg aku leh kongsi utk perjalanan hanya 1 hari tu jer.. Ringkas & padat tmpt2 yg aku pegi.. Klu ada rezeki & ada masa lagi mmg aku nk pi bawak family jalan2.. Insyaallah.. Kira trip kali ni aku mmg rasa puas hati & berbaloi la.. Sbb tujuan asal nk carik cnderahati utk Wedding Ya dh dapat & kitorang pun dapat pengalaman yg cukup baik sekali utk 1st impression.. TQ org Kuching, kalian mmg bagus sekali.. aku cukup gembira & puas hati.. cumanya aku terkilan satu jer.. hmmm... aku x jumpa statue kucing besar tu.. kat mana ek??? hmmm...




Wednesday, April 1, 2009

Bercuti ke...

1 comments
Salam semua... Ari nie aku BERCUTI.. bercuti dari keje & bercuti utk training petang nie.. hehe... Jangan mare ha kawan2.. esok insyaallah aku turun padang semula.. :D

Masa korang tgh baca blog aku nie.. aku mungkin dh xder kat sini, atau mungkin tgh atas awan, atau mungkin dh sampai ke negeri orang.. huhu.. Where Am I?? haa.. aku sbenarnya ke Kuching, Sarawak.. KEJAP JER.. nk gi carikkan a few things utk Weding Ya nnt.. x lama kejap jer.. macam pegi keje.. balik hari.. haha malam kang aku balik sini balik.. APA?? X caya?? haha.. betull... x tipu punya nie.. nnt esok aku balik aku post gambar aku naik flight or gambar aku kat kuching ek.. hehe.. xcited + takut + mcm2 perasaan ada.. sebab ini 1st time aku naik flight & pegi Sarawak.. So, doakan aku selamat pegi & balik k..

So, see you tomorrow.. Pada TEAM MATE semua.. petang kang, turun jangan lupa 3x pusing padang + longgar2kan badan ek.. nanti krem susah.. Ain.. nnt tolong tgk2kan dorang ek.. esok lusa insyaallah.. aku try usahakan utk dptkn sponsor minuman.. K.. harap berlatih dengan penuh semangat kesukanan..

ALL THE BEST!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...