Monday, November 23, 2009

Gaji Oh GAJI...

1 comments
aku bangun tido dgn semangat waja ari nie.. satunya sebab nk balik kg.. & satu lagi sbb ari nie dgrnya gaji masuk.. huhu.. so, leh la aku setlekan sumer bil2 sblm aku balik kampung nnt. sebab aku lepak kampung pun lama sampai ujung bulan.. so, xder la risau pasal late payment bil nnt.. sbb aku mmg x suka la benda2 yang bertangguh nie.. hehe

dengan rasa confidentnya.. aku dok depan pc ari nie.. req tac sumer dah.. sekali teringt nk check baki.. ALAMAK!!! takder gaji baru masuk pun.. huh.. biar benar ini.. dann.. aku pun terus la bz.. mengYM kawan2 ku yng kat opis tu.. YM sana sini.. sbb itu jer leh wat.. hah.. & akhirnya.. selepas diselidik sana sini oleh ija & kak ina.. & aku pun tau la.. yang gaji maybnk ada problem.. so, lambat la jawabnya.. uwa.. sedeynya aku..

so, kena bersiap sedia jer la aku ngan bakal2 kena late payment bulan nie.. adoiii.... yang mana & yang pasti aku mmg x suka sangat2 benda tu.. TAPI.. aku masih berharap kot2.. masih ada harapan lagi gaji tu masuk kejap2 lagi ker.. atau sblm aku balik ke kampung nnt.. kan.. so, tolong la doakan ramai2 ek... Amin...

Thursday, November 19, 2009

bestnya REUNION...

0 comments

bestnya reunion... tapi aku xleh nk gi.. huhu..

DOK DIAM-DIAM...

0 comments
"sumer pesan dok diam-diam.. rest cukup2.. "

hmm.. yer hamba paham.. tapikan tuan2 hamba sekalian.. amatlah payah kat hamba ni nk turut perintah tu.. hamba mmg, kalau boleh nk sangat2 rest cukup2 n dok diam-diam tu.. tapikan.. ermmm.. berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul.. huhu... kalaulah hamba nie ada dayang2 yang membantu.. minta itu ini sumer dh sedia depan mata.. bole la hamba nie dok berehat sakan.. sambil berehat2 & bergoyang kaki.. hehe TAPI apakan daya.. hamba cuma rakyat biasa.. yang memang x reti dok diam & tak betah nk susahkan rakyat jelata yang lain... hamba ni jenis x suka nk berkata berulang2 kali.. kalau sekali hamba kata.. xder sapa yang nk tolong.. hamba layan diri jer.. sebab hamba x suka nak bebankan tuan2 hamba sekalian..

***************************************************************

wakakkakakka.. serius.. aku leh fail BM kalau camnie.. sorilah wey.. actually aku tgh bosan nie.. & dalam erti kata lainnya.. aku xleh nk dok diam2 sangat nie.. mati akal.. so, please...help me make my day!!!


Tuesday, November 17, 2009

*suara cinta*

0 comments
tengah perah kepala otak wat FM nie.. tetiba kuar lagu nie.. haha..
nie lagu dolu2 nie.. best lak layan.. sapa sama zaman ngan aku mmg tau la lagu nie.. kannn...

Suara Cinta (Mega)

Dahulu cinta kita berbunga
Sayang sepenuh nyawa
Di dalam hatiku merindu
Sayang kau tak tahu

Dahulu kita berjanji setia
Tidak akan berpisah
Katamu hanyalah diriku
Buat selamanya

Sehingga kini ku masih sayang
Tapi mengapa kau hilang di mata
Sehingga kini ku masih cinta
Apa pun terjadi tetap setia

Oh kekasih
Dengarkanlah suara cinta dari hatiku
Oh kekasih berpeganglah pada janji
Ya Tuhanku berikanlah petunjukmu pada kekasihku
Moga takdir melindungi cinta kita sepanjang masa

Alangkah bahagia kurasa
Setelah kau insafi
Janganlah engkau mungkiri janji
Menghiris hatiku


*************************************************

huhu.. syahdunya... sob..sob...sob...


cerita ari nie..

0 comments
ari nie.. cam biasa.. rutin harian.. bangun pagi.. terus mandi.. sarapan.. xcercise ckit..(tp ari nie aku x wat.. haha).. pastu dah xtau nk wat pape dh.. masa 1st week dok umah aritu aku layan movie sampai abis dh citer dlm h/d tu.. wekend aritu plak.. tolong siap2kan ija nyer bunga telur utk weding.. kebetulan pulak wekend aritu sumer family turun.. waahhh.. meriah la...

ermm.. ari nie.. apa nk wat erk?? aku rasa cam nak siapkan FM nie.. sian plak dak2 opis tu haa.. kang asik tanya bila FM aku nk siap.. so, aku ingt nk cuba setlekan la.. tapi tu la kan.. nie yang aku x paham nie.. kenapa la org yg cuti/mc/xder kat opis tu utk jangka masa yg agak lama.. kena wat gak FM nie?? why? why? why?.. pastu pulak.. kalau la org yg xder tu x buat.. org yg tgl plak yang kena tgg beban org yg xder tu.. haa... camtu pulak... kalaula aku ada kat opis time nie.. mesti aku dh bangkang dh idea tu.. tp apa nk wat aku.. xder.. hehe.. so, dek kerana kesiankn opis mate aku yg terpaksa wat FM nie utk aku.. yg mana aku pasti dia sndiri pun x siap dia nyer.. so, baik aku wat sniri jer.. lagipun aku cuma xleh gerak kaki.. yang lain masih sama.. :P cumanya.. aku xleh lama la dok ngadp pc nie.. kang penyakit lain lak dtg...haha

klah.. sbb dh terdetik nk wat FM, so aku rasa aku nk wat keje skang la.. wish me all the best..

************************************************

pesanan khas wat kawan2 ku sekalian.. aku dok kat umah wat FM, hangpa sumer dok kat opis.. pasti boleh wat gak kan... hehe.. tinggalkan la kejap FB korang tu... insyaallah.. mesti bole punya.. kan.....!!!! lagipun inilah masanya.. sebab aku x bising kat korang pasal 5s plak.. weee...... :D


Monday, November 16, 2009

muka baru..

4 comments
tengok Ija nyer blog.. mcm blest plak tukar2 template.. mula la rasa nk tukar gak.. heheh.. tapi selalunya aku tukar mesti x lama.. pastu balik pada yang asal.. tu yang maleh tu.. hoho...
tapi tengah bosan2 nie.. best gak kan.. tukar2 nie.. :P

~day 15 ~

2 comments
ari nie kalau x silap aku rasanya dah masuk ari ke 15 aku wat ACL Reconstruction tu.. hmm.. so far kesihatan agak baik.. cuma semalam aku rasa x selesa ngan pergelangan kaki yang dh makin kebiruan bak mayat idup nie.. huhu.. sekali pandang macam xder paper jer.. tapi bila aku pegang slow2.. aduh!!! sakit rupanya...

aritu dr & fisio kata.. certain2 bhgn akan bengkak.. termasukla tmpt yg biru tu.. so, aku biar jer la.. tahan jer la wat masa nie.. tapi malam tadi.. betul2 wat aku x lena tidur.. jam kat dinding dah kul 1 pagi.. tp aku xleh tido gak.. aku bukak bndge yg balut lutut nie.. aku amik ubt & aku sapu sampai ke tapak kaki.. pastu aku amik losyen.. aku sapu lak blkang lutut yg x berbalut.. aku urut pelan2.. harap2 bole reda.. then aku makan ubat thn sakit.. & aku pun terlena.. alhamdulillah..

tapi rupanya lena x lama.. sbb kul 4.30 terbgn lagi.. & rasa nk jerit pun ada.. ia bukan sakit tau.. tp xlah.. aku rasa cam kebas pun ada.. cam lumpuh pun ada.. cam bentan pun ada.. aku xtau la apa rasa tu.. yg pasti benda tu wat aku x leh nk tido.. hmm.. lama mana lagi nk tgg keadn nie ek.. humm.. abis2,.. aku kira jam.. yup.. dh lebih 4 jam so, aku leh mkn ubt thn sakit tu lagi.. & kali nie aku xtrakan ngn ubat yg bleh aku tido.. dannnn... akhrnya aku pun terlena.. haha

pagi ni bgn.. ermm.. dh kul 11 ... aku trgrk nk post kat blog nie.. mimpi2 malam tadi.. *malam ker* .. agak pelik & buat aku trgerak dok depan pc pagi nie.. terasa sunyi lak.. sbb hari nie.. aku dh kena dok umah sorang2.. jaga diri sniri.. sbb B dh strt keje smula lepas sminggu jadi nurse kat umah.. hehe.. TQ B..

so.. nak makan apa ek ari nie?? ermm.. lapar la plak...

Thursday, November 12, 2009

Rupanya baru SEMINGGU???

0 comments
betul.. x mimpi..
rupanya baru semingu aku lalui semula saat2 getir nie..
rupanya baru seminggu aku digelar OKU semula
rupanya baru seminggu jugak aku tinggalkan keje2 yang tak pernah padam dari pemikiran..
rupanya baru seminggu jugak aku x dengar kabar berita dari kawan2...

huhuhu...
peritnya rasa kesunyian.. walaupun hanya seminggu
peritnya rasa kebosanan walau hanya semingu
peritnya rasa gelisah walau dalam seminggu..
peritnya lalui saat2 ini.. walau hanya seminggu

******************************************************************

andai diberi pilihan.. aku x mahu lalui saat2 ini..
andai diberi ruang.. ingin aku luahkan rasa hati ini..
andai aku punya kekuatan.. akan aku laksanakan segalanya sendiri
kerana aku tidak suka terbeban & membebankan orang lain...
tapi apakan daya.. utk tika & saat ini..
aku hanya boleh memandang & menerima segalanya dengan tenang dan rela hati..

Sunday, November 1, 2009

Ramai yang menanti KE???

2 comments
ramai ker yang menanti perkembangan terkini?? ramai ker yang amik kisah apa yang terjadi?? ramai ker yang betul2 concern atau sekadar mengambil tahu utk dijadikan bahan cerita dan sembang2 petang?? huhu..

terima kasih utk semua itu.. yang nyata .. aku kurang mood utk coretkan apa2 disini buat masa nie.. xtau kenapa .. tapi fiikirin nie melayang jauh entah kemana.. bemacam2 perkara yang terlintas difikiran.. nak kata takut.. bukan.. nak kata sedih.. bukan... nk kata risau.. bukan jugak.. nk kata benci.. bukan jugak. nk kata rindu.. hmm.. agaknya la.. nak kata sayang.. sudah pasti... nak kata apa lagi?? ntahla.. mcm2 nk kata tapi x tersampai la plak..
hitung hari.. tinggal ari nie.. esok &.. hehe.. waa.. apa perasaan tu????

***musykil*** yang tau.. AKU TAK KERUAN dah...

__________________________________________________________________

mimpi dimalam hari.. standard.. ngigau dikala kepenatan.. dah jadik kelaziman.. tapi MENGGIGIL n ketar2 nie kenapa????
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...