Sunday, May 29, 2011

Pukul 1 pagi...

0 comments
wah.. diam x diam.. rupa-rupanya dh kul 1 pagi dah... badan rasa penat tapi mata xmo tido lagi.. banyak perkara yang perlu aku buat sementara anak2 tengah tido nie.. & paling bestnya.. kerja2 sulam manik kat baju meen yang 3 pasang tu dh selesai.. so lepas nie leh sambung buat yang Izaty punya pulak.. tengok la nie.. comey tak???





Kelmarin pun aku sempat pegi carik stok.. & 1-2 hari nie sibuk la mengupload gambar stok baru.. customer pun dh banyak kali tanya.. alhamdulillah.. dlm curi2 masa tu.. dapat gak la aku upload semuanya...

hmm... makin penat & makin seronok lak dengan apa yang aku buat sekarang... cumanya.. kalau dapat carik maid.. pasti lagi best & aku leh bertenang sikit nk handle semua perkara... TENSEN?? hmm.. kadang2 tu memang yer jugak.. kengkawan aku pun asik tanya2.. ko x penat ke wat nie?/ bila masa ko rehat.. isk.. larat ke buat sorang?? itu la ini la... hmmm... jawapan aku senang jer.. Hendak seribu daya.. x hendak seribu dalih.. Usaha, tawakal, Insyaallah kejayaan yang ada di depan tu nnt akan membawa kebaikan kepada apa yang aku usahakan sekarang nie... Aku teringin hidup senang, aku teringin hidup selesa, mahukan jaminan masa depan & mahu tengok anak2 aku membesar dengan selesa & sempurna.. Hidup skang nie, kalau harap makan gaji jer.. alamat payah la jawabnya..

Memang kadang2 tu rasa tertekan yang amat sangat bila mana.. semua benda aku gak kena buat.. keje hakiki, keje sampingan & keje umah... kadang2 merungut gak.. aku hempas gak semua benda bila dh tensen.. tarik muka.. geram.. tapi semua perasaan tu.. hanya aku jer yang rasa.. sebab aku x pandai nak luahkan.. yang jadik mangsanya.. kain-baju, pinggan mangkuk, pintu.. & anak2 terkena gak tempias jeritan aku yang tensen tu.. huhu sian anak2 mak.. sori yer sayang.. mak x maksud nk marah kat kamu.. harap2 nnt bila kamu semua dh besar.. dh bley berdikari.. kamu semua boleh jugak tolong mak, walau sekadar basuh pinggan sniri, baju sniri, kemas tempat tido ke.. jadik la.. x la mak nie rasa mcam org gaji jer kat umah... huhu...

isk.. panjang plak entry kali nie.. kena stop nie.. nk sambung cek stok & packing apa2 yang patut... masa sangat berharga utk aku sekarang... wahai badan.. mintak maaf yer.. nnt bila semuanya dh tenang sikit.. teringin nk pi spa... weeee... ^_^

Thursday, May 5, 2011

itu ini begitu begini....

0 comments
Lama aku tinggalkan blog ini bersendirian.. kerana terlalu leka & x menang tangan menguruskan blog biz aku tue.. Alhamdulillah, walau bukan setiap hari ada pelanggan, tapi aku tetap yakin dengan apa yang aku usahakan.. memandang semua perkara sekarang seperti memandang jauh kehadapan.. semua perlu dikejar tanpa satu pun yang patut ditinggalkan..
hidup sekarang perlukan pengorbanan, pengorbanan yang maha dahsyat.. bukan hanya utk diri sendiri tapi pastinya utk suami, anak2 & keluarga ku yang tercinta.. tanpa mereka.. lama dh rasanya aku hanya dok melepak bergoyang kaki, mengharungi hidup tanpa tujuan.. relaxs jer.. huh.. mungkinkah??

hmm.. mungkin juga kerana terlalu memikirkan apa yang aku nk kejar, membuatkan badanku letih lesu.. penat & kadang2 terlelap sebelum waktunya.. nasib baikla ada suami yang paham ngn minat aku.. & kadang kala dia take over jugak keje2 aku kat umah & anak2 bilamana aku mcm dh xleh nak handle semua perkara... yea.. aku memang penat.. sapa tak penat kalau semua benda nk buat kan.. mcm2 jugak la dgr bebelan kengkawan.. tapi.. apa yang aku buat bukan saja2.. itu semua ada tujuan.. & tujuan yang utama pastikan membantu suamiku dalam kewangan keluarga..ya itu tujuan utama.. maksudnya.. aku xyah la mintak kt dia kalau aku nk beli apa2 keperluan aku.. tp aku harap, usaha aku nie tak diambil kesempatan oleh sesetengah orang... ^_^ sbb hidup sekarang.. kalau harapkan makan gaji jer.. hmm.. sediri mau ingt la kan... ada yang pandang ada yang fikir ada yang anggap.. bila kita dh 'berniaga' nie.. kita terus hidup senang... walhal mereka tak tau.. sebab sengsaranya kewangan sekarang niela yang membuatkan aku nekad utk teruskan apa yang aku usahakn.. walaupun kebanyakan ketika, wang saku utk belanja harian tu telah dilaburkan utk biz yang tak tentu lagi keuntungannya.. hmm.. aku kena tetap berusaha.. kemudiannya nanti aku serahkan padaNya yang maha Esa.. tentu dia lebih mengetahui apa yang terbaik..

semoga Allah sentiasa memberi kemudahan pada aku & keluargaku.. semoga segala yang aku usahakn ini menjadi sesuatu yang berguna pada kami sekeluarga.. amin..amin..amin...

Terima kasih kepada Along.. sbb aku rasa dia yang banyak bagi tunjuk ajar pada aku, menjadi pencetus kepada apa yang aku lakukan sekarang... memandang usaha dia tanpa henti.. membuatkan aku juga bersemangat sama... ^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...