Wednesday, April 28, 2010

seronoknya shoping....

0 comments
gaji yang lepas... aku dh rasa kenaikan utk P3 tu.. yang telah dinanti2kan setelah sekian lama.. Alhamdulillah.. :D.. dengan gaji tu aku dh dpt belanja kawan2 kat opis nie dengan BIG APPLE dorang hehe.. alhamdulillah.. merasa la jugak...

Seronok tgk dorang seronok & terlupa kepada kekusutan yg berlegar2 kat kepala.. huhuhu.. betul la kan.. kadang2.. err bukan kadang2 dah.. selalu la.. aku klu otak serabut.. aku suka shoping, makan, jalan2.. xbleh biarkan diri sunyi tanpa buat apa2... nie lately aku sangat teruja utk membeli belah, membeli hadiah utk kawan2.. wah.. bahagianya dapat membeli itu & ini tanpa pikir panjang.. hehehe org kata, berpada2 la dalam bebelanja.. yer.. memang setuju.. tapi ntah naper.. lately nie aku x kisah dh pasal tu... nnt la bulan depan ke pk balik.. hahaha.. bila B balik.. dengar lak pepatah B.. BUY 1ST THINK LATER!!!.. waaa.. sangat kena pada waktunya.. so, skang aku BUY jer apa yg aku nk & aku terasa nk beli.. & THINK later.. :D

*************************
Rezeki ada dimana2.. insyaallh.. yang penting jangan kedekut & bersyukur dengan setiap rezeki yang ada.. :D

Monday, April 26, 2010

Tinggal Kenangan....

0 comments


Pernah ada rasa cinta antara kita
Kini tinggal kenangan
Ingin kulupakan semua tentang dirimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu oh bintangku

Jauh kau pergi meninggalkan diriku
Di sini aku merindukan dirimu
Kini ku coba mencari penggantimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu oh kekasih

Jauh kau pergi meninggalkan diriku
Di sini aku merindukan dirimu
Kini ku coba mencari penggantimu
namun tak lagi kan seperti dirimu oh kekasih

Pernah ada rasa cinta antara kita
Kini tinggal kenangan
Ingin kulupakan semua tentang dirimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu oh bintangku

Jauh kau pergi meninggalkan diriku
Di sini aku merindukan dirimu
Kini kucoba mencari penggantimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu oh kekasih

Friday, April 23, 2010

mcm mana nak kata ekk..

0 comments
Hurmm.. susahnya nak kata bila ia melibatkan hati & perasaan.. susahnya nk luah bila ia ada kaitan dengan org yang rapat dengan kita.. susah akan jadik susah kalau kita rasa ia susah... tapi kalau kita cuba pk sebaliknya.. pasti perkara itu akan lebih mudah.. yer... think +ve..
tapikan kadang kala.. apa yg kita cuba nk sampaikan x sama dengn apa yg dimengertikan.. Life is Complicated.. yer .. aku perlukan masa.. aku perlukan ruang.. begitu juga dengan dia... aku maafkan semuanya.. biarlah masa & waktu yg menentukan.. aku x mahu jadik api yng membakar rumput yang kekeringan.. biarlah.. biarlah.. biarlah.. & biarlah.. bukan aku x sayang.. tapi kerana sikap dia sendiri yg buat ku serba salah & sering disalah ertikan.. lebih baik begini... jauhkan diri.. jauh.. jauh.. jauh & terus menjauh.. aku dh x bererti bagi dia.. sebab aku selalu diperlukan ketika waktu susah sahaja.. masa senang ini.. biarlah mereka berkongsi sesama mereka sahaja.. aku x perlu ada disana.. biarkan.. x apa.. redha jer...
~~~ aku sayang dia, aku sayang mereka.. tapi kalau ini takdirnya.. biarkan.. ~~~~~~~

Thursday, April 22, 2010

Sejarah Buat B...

3 comments
Ari nie 22 April 2010... mencipta sejarah buat B.. agaknyalah.. hehehe.. dh lama dia impikan nk pi terbang ke Old Trafford tu.. & akhirnya.. impian dia akan terlaksana jugak dalam a few hour lagi.. insyaallah.. pagi tadi aku hantar gi KLIA.. kul 9 dh gerak.. aku nampak dia masuk kat boarding tu.. tapi B x nampak aku.. hehehe xper.. biar dia enjoy ngan trip dia kali nie..

yerlah.. dh baper lama aku kenal dia.. dah kawan dekat 15 tahun, kawen dekat 9 tahun.. so macam2 dh dia buat utk aku & anak2.. walaupun x sepenuhnya mencapai target .. tapi aku tau.. dia sentiasa buat yg terbaik utk kami.. menyanyangi kami dengan penuh kasih sayang.. memenuhi keperluan kami sedaya termampu.. aku hargai semua itu.. & dengan itu.. biarlah masa ini, dia gunakan sepenuhnya utk mengembirakan hati dia.. ramai yang tanya.. kenapa aku x ikut sekali..naper x bawak aku la.. isk .. mcm2 andaikan yg dibuat.. so, utk kamu2 yg bertanya.. xyahla tanya lagi... memang B ajak pegi.. tapi aku yg xnak.. banyak sebab utk kata tidak walaupun dalam hati melonjak2 keriangan.. huhu.. kalau betul2 pegi.. haha jangankan kata melonjak.. siap tercabut atap sekali aku lompat kang.. :D.. tapi xperlah.. yang penting aku xnak bebankan dia.. susahkan dia.. anak2 pun nnt kesian gak.. coz i luv U B... saya relakan awak pegi dengan seikhlas hati.. enjoy your time, enjoy the moment.. jangan risau2 pasal kami.. :D... ada masa, ada belanja.. kita gi trip satu family lak kan...

Have a save journey.. have a good day.. ENJOYYY!!!

~Love Niesa'95~

Thursday, April 15, 2010

~~~blank~~~

0 comments
beberapa ari kebelakangan ini.. terasa sangat ingin membloger.. tapi ntah kenapa.. idea itu seakan diblok dan x kesampaian utk diblog kan.. :/.. apakah yang telah memblog pemikiranku dari memblog disini?? hahaha ayat apakah yang telah terhasil ari ini?? agak kepeningan membaca tulisan sendiri.. harap hari esok tidak seperti hari ini...

***********************************
Aku...rindu pada penulisan yang penuh warna..
Aku.. seakan hilang tujuan dalam menyampaikan apa yang tersirat..
Aku.. perlukah lagi terus memikirkan mereka2 atau aku kini perlu memberi perhatian kepada diri sendiri....
** Rindu pada yang jauh buat temanku yang selalu dalam ingatan **

Tuesday, April 13, 2010

Adakala...

0 comments
adakala rasa gembira...
adakala rasa sunyi..
adakala rasa bahagia..
adakala rasa sengsara...
adakala rasa ingin bersama..
adakala ingin kesorangan..
adakala waktu pantas berlalu..
adakala sekejapnya masa berlalu...
adakala rasa benci..
adakala rasa rindu....
adakala aku x kisah..
adakala terasa la jugak...


*********************
hidup penuh pancaroba... sentiasa memikirkan yang terbaik utk org lain.. tapi bilakah masanya memikirkan yang terbaik untuk diri sendiri??? hurmmm... think!!!!

Saturday, April 3, 2010

x lama jer lagi...

0 comments
ari nie ari sabtu.. ujung minggu nie adik ipar aku lak akan kawen.. so, this week aku dh start sibuk balik dah.. tambahan lagi, barang2 utk weding dia banyak lagi x siap.. aku pun x tau nk kejarkan mana dulu.. huhu nampak cm mudah jer nie.. tapi adoyai.. mmg sngat memerlukan fokus yg sepenuhnya... aku pun x tau la nape.. sblm nie, rasa benda nie senang je .. tapi skang.. adui.. cam migrain dh aku dibuatnya.. hmm.. mungkin x cukup rehat kot skang.. lepas satu..satu kenduri..

Insyaallah.. kalau xder aral melintang.. 2-3 ari lagi.. aku dpat la anak buah baru.. ha.. berita gembira tu. tapi merunsingkan jugak... hmm.. banyak sangat benda nak pk.. harap2 bila sumer nie dh selesai nanti.. bley la aku berehat ngn sepuas2nya.. malas dh pk dah.. wat sniri sakit jiwa jer..

apa2 pun.. x sabar nk tunggu baby baru tu kuar.. mesti comey mcm mak ita dia ... :P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...