Tuesday, February 28, 2012

Kelassss...

0 comments
Hati nekad & tekad nk gi belajar jugak menjahit Beg & akhirnya.. impianku terlaksana sudah..
seronok sangat dapat belajar sesuatu yang kita memang minat.. Walaupun kadang2 tu fikir.. alaa.. tgk tutorial kat online je bley buat.. memang yer.. tapi kena ingat.. belajar secara online ngan belajar secara live nie banyak bezanya.. nak tau?? haaa... korang kena la jugak pegi belajar dulu.. baru tau.. hehe

Malas nk citer lanjut dah.. nk tunjuk gambar jer.. hehe

Beg ada telinga.. Guna Snap button...Ada poket kat luar...Dalam dia pun letak poket gak.. tapi ada zip..
* maafkan jer la gambar nie senget.. lotih dh nk betulkan

Inilah hasilnya... ^_^


Rasa seronok yang amat sangat.. & ilang stress kejap.. Bila dh tau wat beg nie.. rasa pandang semua beg asik dok pikir pola dia.. huhu... what a day... ^_^

Thursday, February 23, 2012

X-Cited \^_^/'

0 comments
Sangat menggila dengan mesin jahit.. Sangat teruja dengan hasil seni & kreativiti jahitan.. Suka pada benda2 yang mencabar kemampuan mental & fizikal diri ... Darah seni utk menjadi tukang jahit profesional lagaknya.. hahaha

Tengah sibuk2 mencari kelas jahitan pakaian.. tetiba rezeki yang datang utk kelas jahitan beg..
Sangat teruja.. sangat seronok.. apatah lagi lokasi belajarnya hanya sekangkang kera je dari rumah kakakku.. Tak sabar2 tanya kat B.. & B kata.. "BLEH... NO PROBLEM" weeee... alhamdulillah... xcited terlebih sudah...

Kita tunggu 26. feb nie.. Saya akan menimba ilmu menjahit beg dengan gumbiranya.. :D

Till then... dengan harapan lepas nie dapat mengembangkan sayap lagi...
Insyaallah dengan IzinNya...

Friday, February 17, 2012

minggu yang...

0 comments
Minggu minggu macam nie jarang ada dalam kamus harianku.. Minggu dimana segala nya datang bertimpa2... dengan kejenya.. dengan aku yang demam 3 serangkai lagi, dengan berita kematian, dengan anak2 yang x sihat.. dengan poket yang kekeringan & kepala dok pening pk mana nk korek dah belanja harian.. adoiyai... memang mencabar minda betul... Setakat makan utk diri sendiri bolehla diketepikan.. tapi bila anak2 yang mengidam nk makan itu dan ini.. terkilan jugak rasa hati bila x dapat memenuhi permintaan mereka...

Semalam pulak dapat komplen lagi dari pengasuh.. kata pasal attitude ayen yang sukar diramal sekarang & katanya makin menjadi2... & setelah disoal siasat... aku pun x tau nk percaya pada sapa.. pada pengasuh yang dah dekat 10 tahun aku kenal atau anak aku yang memang darah daging aku sendiri... bila2 hal2 melibatkan hati & perasaan nie.. aku memang x sedap hati.. x suka bila org bangkitkan perkara2 macam nie.. & x suka kalau benda2 macam nie berlaku.. tapi nk buat macam mana.. nak tanak kena harungi jugak...

Ikut naluri seorang ibu... anak aku x macam tu.. tapi apakan daya..kadang2 anak2 nie depan kita lain, belakang kita lain pulak... hmmm... ikut hati memang nak je aku benti keje.. uruskan hal keluarga & anak2 ajer.. TAPI.... aku yakin benda nie xkan selesaikan masalah pun.. malah masalah lain pulak yang akan timbul....

So, skang... hanya mampu berserah... moga cahaya tiba nanti.... ehhhh laa.. aku dengar lagu ombak rindu ni plak dah.. huhu... entahlah ek.. apa nk buat??? nak amik maid aku x mampu... ingt nk carik jugaklah transit utk dia... 2 tahun jer lagi... so nnt bila dia dh form 1.. dh bley dok umah sniri jer aku rasa... x perlu lagi dah transit kat mana2.. harap2nyalah...

"Ya Allah Ya Tuhanku.. kau peliharalah akhlak & budi bahasa anak2ku... Semoga mereka membesar sebagai anak2 yang disenangi semua orang & bukannya menjadi bebanan kepada orang lain.. "

Thursday, February 16, 2012

Tahniah Bongah & Lina !!

0 comments


Selamat Bertunang Bongah & my kakak ipar yang muda remaja Marlina... Akhirnya abang saya telah tertambat hatinya kepada awak!! ^_^... Lama dah kami sekeluarga nantikan saat2 ini.. & akhirnya... dengan izin Allah.. dipertemukan dengan Cik Lina nie ha...

Alhamdulillah.. dipanjatkan syulur kehadrat Allah.. & semoga pertunangan ini direstui & diakhiri kejinjang pelamin.. Tak sabar nk tunggu saat tu..

Selamat Bertunang
HARAZY & MARLINA
06 Februari 2012

Cerpenku Part 1: Si A & Si B

0 comments

Dalam sebuah opis ada 2 orang pekerja.. Si A & Si B... kebetulan pula A & b nie berkawan sejak dari sekolah lagi.. Si A nie keje kat situ pun lepas Si B ajak keje ngan dia.. Si B nie pangkat tinggi sikit dari A tu pasal dia bley ajak A keje.. kebetulan opis Si B nk pakai orang. Si A pun x kisah malah happy la jugak.. sebab baru abis study dah dapat keje... lagi pun dorang dah lama berkawan.. apa salahnya keje satu opis plak kan...

So kejelah mereka dibawah satu bumbung...Al kisahnya Si A & Si B walaupun kamceng tapi punya attitude yang berbeza.. Si A nie jenis yang rajin & x memilih keje.. semua keje dia tau buat dari driver, tukang sapu, tea lady, tukang bancuh kopi, designer, technician, manager, akauntan.. bagi jer la keje kat dia.. sumer dia buat.. x der komen pape pun.. senang citer dari A-Z , si A tau buat.. Nak tunjuk betapa powernya Si A nie.. sampaikan meeting pun dia kena gantikan bos & boleh pulak org bagi kepercayaan kat dia utk buat keputusan.. X macam si B nie.. dah la tak semua dia tau buat.. pastu yang dia tau pun dia buat2 tak tau jee... senang kata malas nk buat.. sebab dia tau yang A akan cover keje2 tu untuk dia.. A pulak cover sebab dia pk , B jugak carikkan keje ni utk dia.. so cover jer la...

Awal2 tahun keje Si A bising gak ngan Si B bagi2 hint pasal keje dia yang dah melambak2 si B tinggalkan , tapi Si B buat dono je... lama2 bila dah makan taun keje sama.. Si A pun malas nk bunyi dah.. & teruskan keje macam biasa... Sebab Si A malas nak kecoh2...

Berterusanlah A keje bagai nak mampos... sedangkan si B keje jugak tapi macam tu macam tu jer la.. da rasa nak buat keje dia buat.. kalau dia rasa malas dia biar.. x kisahpun perasaan Si A nie yang dh tunggang langgang ngan keje.. sampai diri dia sendiri pun terabai..

Sampailah pada suatu hari Si A dapat ofer pegi kursus.. Si A sangat happy sebab walaupun pegi kursus tapi sekurang2nya dia boleh merehatkan fikiran & menjauhkan diri kejap dari si B yang asik bagi keje nie.. maka di sana bermulalah episod baru hidup Si A.....

*** bersambung... ^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...