Saturday, November 29, 2008

It's Saturday!!

0 comments
pagi nie pagi sabtu.. aduhhh.. rasa malasnya nak bangun.. letih bukan sebab keje ke apa.. tapi letih sebab pikirkan masalah orang.. hurmm.. mmgla kan.. selalu kita dengar.. klu badan letih kita still leh bangun & wat keje lagi.. tapi kalau OTAk letih.. aduhh.. parahlah jawabnya.. so, aku adalah diantara umat yg berada di situasi ke-2 tu..

ikut hati mmg nk tido lagi.. tapi kesian plak ngan huda.. "mak...bangun mak.. huda nk susu..".. 2-3 kali dh dia sebut benda yg sama.. last2 .. dia tampar muka aku.. aduh.. kena sekali.. padan muka mak kan.. so, dah kena tampar x sedar2 diri lagi.. bangun2..


so, ngan muka toya & pisat2 tu.. aku gagahkan jugak la bangun.. eii.. malasnya.. dok jap tepi katil.. temenung, pastu bangun, bukak lampu, off aircond, amik sikat.. sikat rambut dulu.. uikss... amik sikat.. amik sikat.. tepi sikat tu.. WAAAA!!!!.. terus mata aku terbukak besar.. pastu segar terus.. x mamai dah.. HEHE!!.. terus lupa amik sikat tu.. sebab dah nampak benda lain kt tepi sikat.. hehehe..

Ingt post aku last week?? pasal KENZO aku tu.. ermm.. now, I get it back!! hehe.. BEST!!BEST!! HEPPY!! TENTUNYA.. Thanks B.. Luv U lah.. hehehe..**sori ek klu wat awk bengkok... ;P


So, dh x sedey dh arini sbb dh dpt perfume yg baru..


Moral: yang patah kan tumbuh,yang hilang kan berganti..
YANG PECAH!!! AKU DAPAT YANG BARU!!
huhu.. bersyukurlah dengan rezeki yang ada.. kan..kan..

Friday, November 28, 2008

'Kepercayaan"

0 comments
Bila kepercayaan dh dikhianati.. bukan mudah utk memberinya semula.. itulah kan.. terpulanglah pada individu tu sendri.. bagaimana cara dia nk atasi masalah yang timbul akibat runtuhnya KEPERCAYAAN ni... even.. aku sendiri pun, xkn boleh nk bagi kepercayaan 100% kepada org yg telah musnahkan kepercayaan yg aku beri tu.. Maafkan tu mmg boleh.. tapi nak beri balik kepercyaan tu.. ermm.. SNIRI MAU INGAT LA... bukan maksud berdendam.. cuma terasa terluka & kecewa sikit kan...

Bukan senang juga menjadi 'org tengah' kepala permasalahan 'org'.. aku dh cuba sebaik mungkin utk redakan & relaikan perselisihan yang timbul nie.. tapi .. aku pun xleh nak wat apa.. klu tuan empunya badan sediri x bagi peluang kepada diri mereka utk saling memaafkan..

Ikut hati nak jer aku lagakan 2-2 kepala.. biar masing2 pk secara rasional balik.. tapi kang.. masuk spital lak 2-2 kang.. sapa yang susah .. akuuuu jugak..

isk.. aku xleh nk fokus dah nie.. ya Allah.. kau berikanlah kekuatan kepada hambamu ini utk menerima segala dugaan ini .. Aminnn..
Uppss... ermm aku rasa lirik ni sesuai gak kan...

Hadapi Dengan Senyum

Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi biar terjadi
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua kan baik-baik saja

Bila ketetapan Tuhan
Sudah ditetapkan,
tetaplah sudah
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah

Relakanlah saja ini
Bahwa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang


Wednesday, November 26, 2008

"Tanpa Kalian "

0 comments
Layan oo bila dengar lagu nie..

Saat jiwa terluka
Saat hidupku hampa
Semua telah terjadi
Disini tanpa kalian

Saat tak ku dapatkan
Kedamaian dihati
Semua mimpi buruk pun terjadi

Tak bisa terlukiskan di hatiku
Terhiris sangat perit
Tak ingin ku ingkari kegelapan ini

Aku memang tak bisa bertahan dan tegar
Tanpa kalian dekat denganku
Aku hanya susuk manusia yang lemah
Tanpa kalian disini

Aku hanya berharap
Dan tunggu waktu bicara
Ku ingin kalian dekat denganku

Aku lelah untuk terluka
Saat semua mata memandangku nista
Hilang arah diriku di sini

"Menangani Krisis Dalam Kehidupan"

0 comments
dlm mengharungi cabaran hidup zaman sekarang nie.. kita mmg kena kuat & tabah dalam mengharungi apa jua keadaan. X kisahlah apa pun dugaan & rintangan yang datang.. nk tanak kita kena tempuh jugak.. bagi aku mmg kadang2 aku rasa cam givup sgt nk teruskan hidup.. tapi nasib baik la.. aku cepat2 istighfar.. ingt pada tuhan.. iyalah kan.. 'SEKUAT2 DUGAAN YANG KITA TERIMA, KUAT LAGI DUGAAN PADA ORG LAIN".. allah takkan uji hambanya jika di tau hambanya tu x klarat nk terima ujian.. dalam saat aku menulis nie.. kepala aku mmg tengah ligat memikirkan segala masalah di keliling aku.. masalah dengan diri sendiri, keluarga, kawan2, persekitaran.. argghh.. semua tu mmg terlalu menghimpit perasaan aku.. kadang2 rasa cam hati ni dh tinggal besar duti seposen.. ker 5 sen.. ntahlah.. sakitnya hanya tuhan saja yang tahu..bila aku dh x larat nk tanggung, mula la.. migrain tu datang.. cam nk pecah plak kepala nie..

tadi aku pegi satu MOTIVASI BULANAN.. tajuk dia "menangani krisis dalam kehidupan".. mmg sangat sesuai ngan life aku skang.. aku pegi pun sbb aku rasa, ini salah satu cara utk aku tenangkan fikiran aku yg berkecamuk nie.. dalam course tu tadi.. ada satu benda yg penceramah tu sentuh yang buat aku rasa nk berjujuran air mata..errk.. sebenarnya dh bergenang pun.. tapi aku tahan jer.. sbb kang x pasal2 plak aku kena panggil gi kaunseling.. huhu.. aku sebak bila penceramah tu kata.. "KITA XKN BOLEH MELUPAKAN JIKA SESUATU TU BERKAITAN DENGAN SESEORANG YG BERMAKNA DLM HIDUP KITA".. "KITA BOLEH MEMAAFKAN TETAPI TIDAK BOLEH MELUPAKAN".. that's it!!.. mmg aku senang memaafkan, tetapi utk melupakannya 100%.. ia memerlukan masa bg aku.. atau mungkin tunggu tuhan cabut memori kelukaan tu dr aku.. then baru bley lupa.. ermm..

bukan setakat stress ngan masalah sendiri.. tapi aku pun stress ngan masalah org lain yg menjadikan aku nie kepercayaan mereka.. I must keep a secret!! betapa beratnya bebanan tu.. tapi itula kan.. aku sanggup pgg amanah tu.. sbb aku sayangkan mereka!! when we LOVE someone, kita akn cuba buat apa sahaja yg terbaik utk mereka.. kan..kan.. ermm.. aku rasa itulah COPING SKILLS yang aku ada.. bersedia menerima & bersabar!!

sesungguhnya ALLAH itu MAHA ADIL.. setiap ujian yang diberikan kepada kita ada maksudnya yang tersurat & tersirat.. Dengan dugaan inilah aku menjadi semakin tabah, semakin kuat, semakin berani & yang penting semakin sabar dalam menerima segala ujianNya.. aku berdoa kepadaNya semoga.. segala pengorbanan yang aku buat nie.. xkan sia-sia.. Aminnn...

Tuesday, November 18, 2008

sana sini kenduri...

0 comments
lately banyak betul dapat undangan perkahwinan.. mana satu yg nak pegi pun xtau.. pastu ntah dapat pegi ker tak pun x tau.. sumer jauh2 plak tu.. bukan setakat kenduri kawin.. open house pun ada lagi tau.. doa selamat org nk gi haji lagi.. ermm.. penuh betul undangan.. klu diikutkan nk makan free tiap2 ujung minggu mmg no hal la..

Anyway.. terima kasih la kat semua yang sudi menjemput tu.. mmg klu bley sumer org nk share kan masa happy mereka ngan sumer org.. xpecially kawan2 rapat.. huhu.. tetiba terasa tersentuh sikit perihal kawan aku yang sorang nie.. Dulu masa dia bujang dia keje satu opis ngan aku.. susah senang sama2 kami kat sini.. Makan sama.. ngangkat kusi sama2.. hermm.. senang citer semua dia nak share ngan kami2 kat sini.. tapi lepas dia pindah & dapat keje baru.. semuanya dah berubah sikit la.. x kisahlah kan.. yer la.. paham.. masing2 dh dok jauh.. pastu mcm2 aktiviti masing2 nak kena uruskan kan.. itu aku x kisah aku paham..
tapi betul2 buat terasa sikit bila dia x jemput pun time wedding dia.. sebenarnya klu xnak bg aku datang pun xperlah... at least bgtau la kan.. xla org tertunggu2.. ermm.. dia just call kak ina bgtau yg dia nk kawin.. thats all.. itupun selepas terkantoi bila Dr call ajak dtg kenduri... isk.. bley ker camtu?? sedangkan dh lama kami tunggu..last2 cenggini plak kan.. ermm.. ragam manusia mmg pelbagai kan..

X kisahlah.. yang nyatanya... yang lalu biarlah berlalu..Anyway.. aku ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT HALIM & JAJA.. Semoga berkekalan hingga ke anak cucu.. maybe korang sibuk sangat utk persiapan wedding kan.. tu pasal la x sempat pun nk bgtau kitorang.. REDHA JER LA...

Friday, November 14, 2008

Switch to Blogspot..

0 comments
ari nie.. ntah naper.. friendster blog aku xleh nak masuk.. asik problem dr tadi.. ermm.. bosannya..

Oleh yang demikian.. ari nie aku rasa aku dh nekad nk switch terus ke blogspot.. alang2 aku dh ada 2 blog kan.. sblm ni aku update blog. friendster jer.. so, pasni.. aku akan usahakan utk update kat blogspot ni lak.. hehe.. so, kawan2 yang selalu ikut perkembangan blog aku.. korang leh jugak tgk update kat sini k.. Don't worry i wont go anywhere.. huhu

Thursday, November 13, 2008

Eija N 'BLOG'...

0 comments
ermm.. termakan gak kata2 kitorang ek.. heheh akhirnya Ija dah ada blog dia sendiri.. agaknya tensen la tu aku n eela asik dok kata 'UPDATE DAH!!' hehe..

Anyway to Ija.. welcome to the club.. & WELCOME "EIJA N LIFE" blog.. semoga ko makin cool menghadapi sebarang situasi bila dh ada tempat meluah perasaan ni K!!

to eela: CONGRATS.. we have new patner!! ahaks..

Tuesday, November 11, 2008

Ayen Dah KoNVo!!

0 comments
11 November 2008.. meraikan ayen tamat tadika 6 tahun.. bukan tu jer.. ari ne gak merupakan besday Weng (tunang Sera).. Happy Birthday Weng!! & untuk anak mak nie.. CONGRATULATION.. walaupun nie cuma konvo kanak-kanak.. haha.. x kisahlah.. yang penting dapat gak aku joint konvo anak aku nie.. manalah tau kan.. x sempat plak nk joint masa dia keluar U nanti.. ermm...

Nothing much to say.. pada pandangan peribadi aku, majlis ni agak huru hara sikit..biasalah.. bila majlis dipenuhi anak-anak kecil nie kan.. macam2 boleh berlaku.. yang kesian masa tgh persembahan adik2 kecil.. nak nyanyi lagu 'rama-rama'.. mula2 ok jer semua.. tapi bila part rama2 terbang keluar tu... dush!!! "seekor" rama2 terhantuk kepala kat white board depan pentas.. aduyai.. kesian betul tgk budak tu.. terus meraung kat situ jugak..& aku tgk cikgu2 pun jadi panik.. yg budak2 nyanyi tu pun dh huru hara.. yang kawan rama2 yg lain pun x jadik keluar.. MC pun x buat apa.. tau2.. lagu dh abis dah.. haha.. nasib baik la persembahan budak2 jer.. klu org dewasa la tu.. dh kuar paper muka depan tu...

abis sumer persembahan.. macam biasa ada cabutan bertuah.. aku & my hubby biasa dh x lucky punya.. tapi saje2 la kan.. "hah B.. cabutan ni awak punya nie.." laki aku gelak jer.. lepas cabutan yg 1st.. hubby aku plak kata.. " hah lepas ni awak nak naik ke saya nak naik nie?? hehehe".. pastu aku kata.. "yoyo oo jer.. cam kompom" tapi aku jawab gak la.. " alaa.. awak jer la naik, saya amik gambar" hehe.. tiba2 .. no..8... 7 !!! (87).. hahaha.. kitorang ketawa sendiri.. betul la.. kami bertuah hari ni.. hehe.. suka jer..
tu la kan.. org selalu kata..

TUAH AYAM NAMPAK DI KAKI, TUAH MANUSIA SIAPA YANG TAHU!! alhamdulillah utk semua permulaan hari yang baik hari nie..






Tuesday, November 4, 2008

Who Am I...

0 comments
Inilah aku.. seorang manusia biasa.. yang punya banyak karakter.. huhu

This Is My Lovely Family.. Hubby yang sporting & anak2 yang menakjubkan..



Aku lahir dari keluarga 5 beradik.. Mak & Ayah, sorang kakak, sorang abang & 2 adik perempuan. So, aku kat tgh2 la kira..

Dengan keluarga mertua yang sangat sporting & selamba jer.. Kat sini.. aku dh jadik kakak sulung.. hehe sbb my hubby anak 1st. yg 2nd lelaki & 3rd pompuan.. masing2 semua dh bertunang.. x lama lagi makin berkembang la family in law aku nie..

Aktifkan keduanya...

0 comments
My Hubby kata.. aktifkan 2-2 blog.. apa yg wat kt frnster blog & blogspot sama.. I'll try.. disamping tu leh tgk yg mana lagi senang nk guna utk begginner macam saya nie.. huhu

tunggu je la ek nanti..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...