Wednesday, March 31, 2010

berseri kembali...

0 comments
Sejak beli sampai la skang.. baru tadi aku dapat peluang basuh aqua aku yg dh agak kekuningan air dia.. tangki still nampak bersih gak kalau x basuh tapi.. sbb sniri tau kan benda tu dh lama x cuci.. so, agak membimbangkan la jugak.. hehehe.. tambahan plak bila nk bagi makan tu.. bau2an dh mula menusuk ke hidung.. pantang den dibuek e'... :P

Akhirnya.. bersuasana baru la ikan2 ku itu...



***********************

Insiden yg x dapat dilupakan :

Ikan2 ku dh besar rupanya.. dh pandai main lompat2.. so, masa pindahkan dia dlm bekas kecik smentara 'rumah' dia kena basuh.. aku x perasan yg 2 ekor dh melompat keluar.. tau2.. terasa geli kat kaki.. rupa2nya.. hampir maut dah.. "nyawa2 ikan" dh ikan2 tu td .. sib baik sempat selamatkan & injurd sikit la pulak.. sian... harap dia bleh hidup lama lagi...


Thursday, March 25, 2010

Sekian Lama...

0 comments

Alhamdulillah... sekian lama aku carik buku nie.. ada jer rintangan utk memperolehinya.. tapi arini.. dengan senang hati & berbunga2.. aku dapat gak beli buku nie... hehehe.. rasa bestnya... X sabar nk mula membaca...

**********
B.. nie la yang saya cari.. hehehe.. Ingat cari apa?? :P

Saturday, March 20, 2010

Kenduri di pahang...

1 comments
ari nie turn kenduri adik ipar aku belah pahang lak.. Eija & Eijan.. so, Ct & Aziz leh rest dulu minggu nie.. Kenduri mcm biasa.. alhamdulillah.. segalanya berjalan baik, cuma sedikit kelewatan pada ketibaan pengantin.. kami la tue.. huhu.. almaklumla.. konvoi ramai2 nie.. mmg la cenggitu jadiknya.. dah plan punya awal pun, tapi tetap akan ada delay 1-2 keta .. so, xperla.. hadapi jer dengan senyuman.. janji majlis dapat berjalan dengan baik.. cukup dah..

Sampai kat sana.. agak kelam kabut gak siap2kn ija.. sebab dorang siap sniri.. tabik gak la kat dia.. sbb dia dah pandai makup sniri.. huhu.. x sia2 amik OM kat Uitm dulu.. bila lagi nk praktikkan kalau bukan time nie kan.. tapi apa yg aku nk citer ialah.. pengalaman yang x disangka2 bila.. tetiba lak aku kena jadik pengapit Eija.. huhu.. hmm..

Bak kata Mai.. " inilah 1st time pengapitnya dah kawen.." wah.. pecah tradisi ke apa nie?? nk wat camner?? kompang dh palu.. syuk lak x smpai2 ngan calon pengapitnya.. so, aku pun teruskan jer la melangkah.. hmm.. sangat takut & gabra pulak aku.. x penah seumur idup jadik pengapit.. tiba2 plak tu.. mana tak aku gelabah..huhu.. apa2 pun.. sorilah wat pengantin berdua.. kerana apitan itu x sebaik yg sepatutnya.. hehe.. ini semua salah Syuk!!!

Tahniah & Congratulations sekali lagi sebab kenduri korang dh selesai dah.. next week.. kita tunggu kat Shah Alam lak.. tobat!!! aku xnak jadik pengapit lagi.. ;D

Thursday, March 18, 2010

Selepas kenduri kendara...

0 comments
Selepas kenduri kendara.. alhamdulillah.. terasa lega bila sumernya dh selesai dengan lancar.. walau ada jugak bunyi kat sana sini tuh.. adatlah.. mana nak perfect 100% kan.. apa yang penting kami sekeluarga telah usaha yang terbaik untuk semua orang... paling penting adik2 pun dh selamat jadi isteri org.. tanggungjawab kami berakhir disitu.. hehehe

Lepas jer kenduri tu.. barurah terasa penat yang selama nie ditahan2.. sakit yang selama ni dipendam2.. dh x terkawal dh.. nie kira dh hampir seminggu majlis selesai, tapi kelesuannya tu.. masih terasa sampai sekarang.. yang aku lagilah.. kaki nie sangt2 la terasa sengalnya.. huhu.. padan muka aku... tadi pun pegi gak fisio.. tapi ari ni skip gym, sebab aku mmg dh x larat dh nk angkat kaki.. so wat treatment je la.. ujung minggu ni plak kenduri belah lelaki.. ujung minggu depan pun sama.. hopefully, segalanya berjalan baik...

Monday, March 15, 2010

Selamat Pengantin Baru

0 comments

Selamat Pengantin Baru..



*********Eija & Ejan ******* Siti & Aziz ********



Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..
Semoga tabah, sabar & tenang menghadapi apa jua rintangan di alam rumahtangga. Layarilah bahtera itu sebaik mungkin.. Andai ada dugaan yang datang, hadapai dengan matang, berfikiran +ve dan berdoalah kearah kebaikan dan kebahagiaan kalian.
Setiap waktu yang sukar.. ingatlah sesaat waktu bahagia..
Selamat Pengantin Baru Adik-adikku..

NETbook...

2 comments
Alhamdulillah.. seronoknya.. Netbook yang B kata " nie, present utk awak sempena anniversary kita tau.. " dah sampai.. hehe... ikutkan dapat ari khamis lagi.. tapi sebab kami nk balik kampung so, delay ari nie.. x kisahlah.. yang penting skang.. menda tu dah ada dalam tangan.. weeee.. seronoknya.. tima kasih B... i luv u lah.. hehehhe

"Welcome to Your New HP Computer...."


Wednesday, March 10, 2010

ngemas2 balik kampung...

0 comments
waduh.. terasa sangat penat ari nie.. dari pagi tadi bangun mengemas baju2 utk balik kampung.. x siap2 pun lagi sampai skang.. haha terasa sangat penat kaki ini nk melangkah lagi.. emm.. so, berehat la kejap dan mengupdate blog yg agak kesepian lately..

Ari nie ari rabu, insyaallah.. awal pagi esok *lepas game MU & hantar ayen sekolah.. aku akan balik ke kampung utk persiapan awal majlis perkahwinan adik2 aku.. hmm... aku pulak yang rasa berdebar.. debar bukan sebab aku yg nak kawin.. tapi memikirkan.. lamanya x wat kenduri besar2, 2 pengantin plak tu.. dh la ngan keadaan aku yg cenggini.. hmm.. sedikit pressure bila memikirkan bab diri sendiri nie.. tapi tulahkan.. haha.. xper.. itu ujian.. aku kena kuat & sentiasa kuat..

haa.. nie pun tgh nguatkan diri la nie nk berkemas gak.. ingt jap gi nk baring jap.. recharge tenaga jap..then leh sambung balik.. Baju anak2 x pack lagi.. baju sekolah lum abis gosok, baju ayen yg nk tgl ngn atuk dia 2 ari nie pun lum pack lagi.. baju lum abis basuh, umah lum sapu, dapur lum sentuh lagi.. huhu.. banyak lagi rupanya keje2 yg perlu diselesaikan sblm balik kg nie kan.. xper2.. cool down.. jap lagi insyaallh leh siap.. aku ada masa lebih kurang 10 jam lagi utk siapkan sumer benda tu.. pastu tido, pastu pagi esok bangun, layan bola jap then terus siap2 hantar ayen & balik kg.. Ya.. Kampung.. wait 4 me.. aku tau.. banyak keje sedang menanti.. hehe

*******************************

Untuk adik2 aku... Eija & Ejan, CT & Aziz.. Selamat Pengantin Baru.. semoga dapat melayari bahtera perkahwinan dengan ceria, tenang & tabah.. Andai ada dugaan yang datang.. jangan cepat melatah.. bertenang & sentiasa berfikiran +ve.. Tiada masalah yg xboleh diselesaikan.. ia bergantung kepada cara kita mengatasinya.. Setiap kali menghadapi waktu yang sukar .. ingatlah sesaat masa bahagia bersamanya.. insyaallah.. keadaan pasti akan dapat pulih seperti sediakala.. Orang doakan kalian berdua.. err.. berempat senang kira.. hehe.. Selamat Berbahagia & Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat .. Aminnn..

Wednesday, March 3, 2010

Hari Lepas Geram...

0 comments
Ari nie mcm rasa geram jer ngan sumer benda.. Ada jer yang x kena.. ada jer yang buat aku rasa mcm nak naik hangin.. So.. oleh dek kerana x nak angin tu jadik puting beliung.. makanya.. aku pun pegi mencari ketenangan jap kat San Francisco.. Hahaha.. nak lepas geram.. itulah salah satu caranya.. hehe

dek kerana orang xnak ikut.. so, aku angkut jer la budak berdua nie..
haa.. oder2.. jangan x oder..


aku , makanan & bill.. wah2.. semakin comey sungguh aku rasa pipiku skang ini... ini mesti gara2 multivitamin yang aku kena makan tiap2 ari nie.. hmm... xper2.. kurang2 xder la kak ina panggil aku tiang lampu ke.. papan lapis ke lepas nie kan... haha


Tadaa... xder la mahal mana.. kira standard nyer harga la nie.. rasa makanan dia pun ok la.. bleh la bagi 7/10.. tapi utk pasta dia.. aku rasa xleh lawan lagi yang aku makan kat lookout point tu kan... apa2pun.. at least.. dh lepas gian dh nak makan pasta cheese nie.. aka CABONARA.. apa2la.. janji bendanyer lebih kurang sama.. layan jer..

Monday, March 1, 2010

Heppy 15th Anniversary !!!

0 comments



Heppy 15th Anniversary Eyta & Epul..

27.02.1995 ~ 27.02.2010

Korang2 jangan salah sangka plak.. nie bukan anniversary kitorang kawin.. tapi anniversary kitorng kapel la kira.. kan.. hehe sukatila nk sambut banyak2 anniversary kan.. hehe jangan la jeles..

So, 27.02.2010 yg lepas, kami decide utk pegi ke Sunway Lagoon.. Lagipun aku x penah gi sana & kebetulan pulak ari tu ari cuti & budak2 pun cuti jugak.. so, kesanalah kami.. Seronoknya bila anak2 pun sama2 heppy .. dorang kata nk pegi lagi.. Kami pun rasa nk pegi lagi.. sbb ada a few benda yng kami nk naik smula kan... sapa2 yang lom penah pegi.. aku syorkan klu nk pegi sevey dulu kat internet ttg tmpt2 & harga pakej dia.. sediakan duit tiket masuk, duit makan *secukupnya, duit parking & duit loker * ini wajib la.. kalau x nnt nyesal xleh nk main sumer tempat...



************************************

so, utk aku yang 2 adult & 2 children aritu,

Tiket = RM48 Dewasa x 2, = RM36 Kanak-kanak x2 *add deposit RM10/person
Parking = RM9 (10.30am ~ 7.30pm)
Loker = RM5/entry x 3
Air Mineral = RM3/botol x 2
Milo = RM6/cawan
Wafle = RM5
Gula2 kapas = RM5
Ais Cream Connetto biasa tu jer = RM4 x2
Makan set 5 : Beger Ayam, Corn in cup & Soft Drink = RM14 x 2
* pastu klu ada yang snap gambar korang kat dalam tu.. harga lain kira RM35/pcs.. itupun kalau korang nk beli la.. xnak xper..

* dinasihatkan bawak la beg sandang belakang jer utk letak baju2 ke apa ke..

* bli siap2 baju mandi kat luar.. jangan bli kat sana.. sbb harga dia mmg jauh lebih melampau dari yng dijangkakan..

* Jejak jer kaki kat dalam tu.. terus la tukar baju & masukkan beg sumer dalam loker.. supaya korang x bazirkan masa & tenaga.. xyah pk2 dah pasal hp ke kamera ke apa ke.. bawak diri jer la.. nnt dh selesai sume baru amik gambar

* jangan lupa amik pamplete/map dia sblm masuk ke sana.. sbb tanda arahnya mmg kureng sikit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...