Friday, July 30, 2010

"bisnes"

0 comments
Dulu selalu gak tolong2 along jalankan bisnes dia.. jualkan barang2 yang along jadik pengedarnya.. keronsang, tudung, bunga macam2 la termasuklah set comfoter.. tapi sejak ngandung nie.. lama dah tinggalkan & terasa cam malas nk deal ngan customer... tapi lately.. angin bisnes tu terasa kembali meniup.. huhu.. agaknya sbb dh nk raya nie kot.. nk kena carik income smula nie.. lagipun.. nnt si kecik dalam perut nie kuar pun.. tentu nk guna duit banyak gak kan.. so, maybe pasal tu terbit balik perasaan ingin jalankan balik bisnes tue.. lagipun skang along kata oder dh mcm biasa.. design cadar pun aku tgk dh makin mengancam2 dah.. huhu sampai diri sendiri pun rasa terebak sekali membeli sama.. sampai rasa x tahu mana nak letak.. ^_^

Insyaallah.. ada kesempatan & dengan keizinanNya.. aku nk start balik promosikan comfoter set tue.. maybe kali nie akan ada tambahan item baru.. lagipun skang dah ada fb gak.. so maybe leh lagi mudah utk aku uar2kan pada yang berkenan.. Support dr kawan2 sumer jugak diperlukan.. hehe please ek..

**********************************

Sharing sesuatu yang baik x salahkan kalau kita sendiri pun yakin dengan kualiti & menggunakannya utk diri sendiri.. ^_^ harap2 impian akan jadik kenyataan semula... aminn...

wat permulaan.. feel free to visit : http://harwaty-serbaneka.blogspot.com/
kalau nk oder terus pun bole.. nnt bgtau aku ek..

tetiba rasa....

0 comments
tetiba rasa nk majuk sbb ada org pi shoping x ajak aku.. huhu.. sedey jer.. ajak yang single jer skang nie.. almaklumlah.. aku dh xtra size skang kan.. haha...space pun dh guna banyak cikit dr dulu.. huhu... siann... +_+

*********************

x perlu pun majuk sebenarnya.. sbb aku pun bukan nk ikut sangat pun kalau betul2 ajak.. tapi majuk gak sebab x ajak dari mula.. hurmm..

Wednesday, July 28, 2010

~~ lepak sangat nie..~~.

0 comments
ari nie badan terasa sangat penat.. mana taknya.. 2 hari nie mmg non stop bekerja.. smalam bershoping sakan mencari hadiah utk family day nnt.. & ari ni plak.. seharian membalut, membungkus & menyiapkan hadiah2 tu semua .. huhu.. mungkin esok kena sambung pencarian beberapa item lagi yang patut ditambah.. tapi tgklah pada keadaan dulu kan.. bukan apa.. senang semuanya kalau diuruskan awal. jadik xla nnt masa majlis or dh dekat majlis baru nk huru hara dengan semua benda..

handle family day nie.. samalah kesnya kalau kita nk wat kenduri.. kena buat sikit2 & buat ikut perancangan.. x leh nk sekali harung & xleh gak nk slow motion sangat.. huhu... tambahan lagi ngan peel aku nie yang 'selagi x setel selagi tu x senang duduk'.. haa.. pempaham la kan.. penat tu.. mmg la penat.. tapi xla stress.. hehe

malam nie.. rasa nk lepak jer.. nk masak pun x larat nk carik makan pun x larat.. xder benda pun yg terlintas kat kepala utk dijamah melainkan.. .rehat jer.. so.. aku nk rehat la.. sambil lepak2 tgk tv... ^_^

Tuesday, July 27, 2010

Heppy Besday.. B.. ^_^

0 comments
Ari nie 27 Julai 2010.. genap umur B, 31 tahun... x sempat nk ungkap ayat2 cinta.. nak karang puisi2 terindah , nak masak best2, nak celebrate gempak2 utk B.. tapi walau apa pun.. saya tetap doakan segalanya yang terbaik utk B, hari ini, hari esok & hari2 yang bakal B lalui nnt...

**************************

Selamat hari lahir sayang, semoga kebahagiaan ini kekal milik kita bersama.. ^_^
Love U alwayz.. Love u 4 eva.. walau dalam susah mahupun senang... i'll always b there 4 U Dear.. Insyaallah... selagi diizinkan olehNya... Aminn..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hasil tangan Huda utk ayah...

nie pulak hasil tangan ayen...

keluarga bahagia....

Ayah, Ayen, Huda, Mak...

Thursday, July 22, 2010

Family Day...

0 comments
Skang kat opis aku tgh sibuk utk persiapan Family Day FEM 2010 yang akan berlangsung dalam 2 minggu dr sekarang.. dah lama rasanyanya opis aku x wat family day.. jadik kali nie bila wat lagi.. waa.. terasa keseronokan tu .. idea pun suda mari untuk buat itu & ini walaupun bujetnya terhad.. tapi apa aku kisah ngn bujet tue.. yang penting.. aku akn pastikan yang event tu nnt akan meriah & nampak kesungguhannya bila ia diadakan.. lgpun bukan utk aku sorang kan...

seperti biasa.. aku ditugaskan handle bab hadiah.. hehe i like.. & itu bermakna, aku akan handle segala bentuk hadiah yang akn terbit utk event tu nnt.. Dari door gift, hadiah sukaneka, cabutan betuah & sebagainya yang ada kaitan.. hehe sedangkan benda yang xder kaitan ngn hadiah pun aku nyibuk gak.. bukan apa.. cuma terasa tanggungjawab bersama utk pastikan yg event kali nie berjalan baik.. so, apa perlu nk berkira2 sangat pasal keje kan..

so, dlm 2 weeks nie.. pastinya aku akan rasa penat tapi yakinnya x keseorangan.. sbb aku dh kenalpasti krew2 yang akan membantu sama.. dear frenz... bersedia utk bekerja & bershoping ek...^_^

Wednesday, July 21, 2010

Simply Suz...

0 comments
ari nie ada 'org' tu request.. "mana blog saya seperti yang dijanjikan.." huhu.. well.. anda serius??!! xder masalah dear.. akk bole jer watkan.. asalkan nnt, maintain post kat dalam tu ek.. jangan hangat2 tahi tomot suda.. hehehe

Maka dengan idea serta merta & secara x terduga maka lahirlah "Simply Suz..." haha macam simply CT plak kan.. hehe whatever la.. tapi mcm suka lak dengan nama tu.. sbb asalnya aku wat blog tu "Tercipta Untukku..." tapi memadankan tajuk blog ngan si empunya dirinya.. hmm.. mcm x berapa nk kena.. jadik idea baru datang & terhasillah apa yang ada sekarang.. ^_^.

Aku dh serahkan blog tersebut kepada yang meminta.. jadik terpulang la pada tuan punya diri untuk mengubah apa sahaja yang aku create mengikut kehendak & kesesuaian .. no heart feeling.. hehe
*************************************


Well.. adik.. welcome to blogger world.. Ini dunia kamu.. xder sapa leh kata tak pada apa yang awak nk tulis.. kalau suka baca kalau x suka.. pandai2la mereka kan.. Jangan takut pada penulisan & jadikan ia sebagai laman mereleasekan tekanan yang ada kat jiwa tu.. Insyaallah.. ia akan jadik terapi yang terbaik.. hehehe belum cuba belum tau.. haa... try arr cepat.. GUD LUCK!!!

Tuesday, July 20, 2010

Abis jugak.... \*o*/

0 comments
Alhmdulillah.. akhirnya ari nie berjaya gak abiskan ganti puasa.. huhu nie la nie kan dh dekat2 nak datang puasa balik baru la bertungkus lumus nak ganti.. kalau x.. huhu tunggu jer la kan.. :D

Apa2pun alhamdulillah.. aku dah berjaya abiskan puasa ganti tu.. itu jugak sebagai latihan utk aku lalui puasa masa mengandung nie.. & harap2 puasa tahun nie dapat puasa penuh.. ^_^...

Monday, July 19, 2010

rest...

0 comments
Balik dr keje tadi amik budak2 mcm biasa kat umah makpah. Tapi sampai sana makpah kata ayen x sihat.. xnak makan, xnak minum, sumer pun xnak.. makan ubat pun xmo, sbb makpah kata badan dia panas... hmm.. mmg masa amik dia tadi pun rasa panas sikit. So xyah pk panjang terus jer bawak dia g klinik.. sampai klinik.. dh terlanjur tu aku pun jumpa dr sekali tanya pasal masalah aku 2-3 ari nie..

Dah borak2 ngan Dr sumer.. dia kata aku kurang darah.. hmm.. as usual la nie.. huhu & Dr bagi pil tambah darah plak.. So, aku kena makan Obimin + Iberet Folic. pastu Dr kata lagi, sbb lain yg boleh aku jadik pitam.. sbb x cukup tido, x cukup rehat.. rasanya skang x buat apa pun dah, cuma tgh2 malam skang nie mmg x lena tido la.. sbb tiap2 tgh malam/subuh gelita.. huda akan ketuk pintu .. nak kencing.. walhal waktu tu dia dh kencing pun atas tilam.. huhu letih oo.. tiap2 hari nk kena tukar alas, tukar selimut..tapi nk wat camne..redha jer la.. & sakit2 kat bawah perut tu maybe sbb keputihan masa mengandung nie.. so kadang2 mmg akan rasa sakit.. Dr pun dh bagi ubat jugak and dia kata xyah risau...

So, kesimpulan dr jumpa Dr tadi, Dr kata 'esok rehatlah..' & kawan2.. thnks 4 d'concern.. esok aku lepak umah jer.. meeting esok ada 2 plak tu.. pagi petang. nampak gayanya terpaksa skip la meeting tu.. ^_^

week 14... pitam

0 comments
dari semalam.. entah kenapa x leh nk berdiri lama.. berdiri jer pitam, baru nk basuh pinggan pun pitam, nak gosok baju pun pitam gak.. nk kata x makan.. dh makan dh padahal.. tapi nak pitam gak.. last2 sumer benda kena buat sambil duduk je..

Ari nie pun sama.. badan rasa semacam.. sebab puasa pun mungkin jugak.. tapi pagi sangat nie nak kata x larat puasa pun.. hmm.. perut pun rasa tegang semacam ari nie.. huhu

hope semuanya baik.. & aku dapat abiskan puasa ari nie.. Insyaallah..

*********************************
info yg boleh dikongsi utk semua ibu2 mengandung...

Rasa pening dan pitam semasa mengandung
dr r Juhaidah-Pakar O&G KPMC puchong medical centre

Ini adalah sesuatu yang kerap terjadi kepada wanita hamil. Kejadian ini berlaku kerana terdapat perubahan pada system sirkulasi darah semasa hamil dimana aliran darah pada bahagian atas badan menjadi berkurangan. Ia disebabkan oleh tekanan dari rahim yang membesar pada belakang dan pelvis. Selalunya terjadi pada awal trimester kedua kerana salur darah mula mengembang disebabkan oleh perubahan hormon yang banyak pada tempoh waktu tersebut. Rasa pening ini juga selalu terjadi apabila dalam cuaca panas atau semasa anda mandi air panas. Keadaan suhu yang panas, menyebabkan salur darah mengembang dengan cepat dan mengurangkan aliran darah kearah jantung.

Kekurangan gula dalam darah juga boleh menyebabkan rasa pening begitu juga dengan kekurangan darah atau hemoglobin. Lain lain sebab termasuk tekanan fizikal, keletihan dan juga lapar. Penyakit perubatan juga mungkin penyebab kepada rasa pening termasuklah kencing manis, penyakit tairoid dan tekanan darah tinggi.

Untuk mengurangkan rasa pening, amalkanlah tip-tip ini:

  • Bergerak perlahan apabila bangun dari tidur atau duduk atau menukar posisi anda
  • Berjalan atau bergerak dengan lebih perlahan.
  • Hindar dari berdiri terlalu lama.
  • Elak dari tidur terlentang. Amalkan tidur mengiring dengan bantal dicelah paha.
  • Elak dari badan menjadi terlalu panas. Jangan berada pada tempat yang sesak.
  • Makan dengan lebih kerap dalam kuantiti yang sedikit untuk mengurang kejadian kurang gula dalam darah.
  • Amalkan bersenam untuk menggerakkan sirkulasi darah pada bahagian bawah badan. Jika perlu, ikuti senaman antenatal.
  • Minum banyak air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari.
  • Makan makanan yang banyak zat besi seperti kekakcang, daging merah, sayuran hijau

Bila perlu berjumpa doktor
Anda disarankan berjumpa dengan doktor sekiranya keadaan ini berulang dengan kerap berlaku atau ia disertai dengan simtom yamg lain seperti sakit perut atau pendarahan dari faraj.


^_^ Semoga semua ibu2 mengandung sihat walafiat & sama2 la kita jaga diri & baby yang dikandung nie ek.. Aminn..

Saturday, July 17, 2010

jalan2 hujung minggu...

0 comments
ari nie merasa gak makan kat Tupai2 ngan Nida & Fird. benda x rancang mcm nie mmg selalunya jadik.. hehe kebetulan ari nie ni xder wat apa pun kat umah jadik B kata kuar makan ngn dorang jom.. aku on jer.. hehe ^_^..

Makan tadi Nida yang oder.. sbb aku x penah pi sana, yg aku tau nk makan udang & ketam je.. lain2 sumer nida oder.. so menu tadi kitorang makan nasi putih, butter prawn, crab butter black pepper, ikan 3 rasa.. kangkung goreng belacan , kangkung goreng ikan masin pastu huda oder bubur ayam share ngan ayen.. alhamdulillah.. kenyang giler makan.. rasanya dh lama kot x makan kenyang macam tu sejak ngandung nie.. & fakta penting yang perlu diingt utk makan kali nie ialah.. Ayen belanja makan.. hehehe

Abis makan tu budak2 ajak jalan2. dorang kata nk gi KL Tower, so bawak je la pi sana.. tapi hajat x kesampaian sebab kuar jer dr Tupai2 tu nk hala ke KL Tower tu dh jem dah.. lama gak tunggu, keta gerak sikit sangat. berenti yang lama so tukar plan dorang kata gi Alamanda jer..
hehe.. seronoknya ke Alamanda sebab.. akhirnya dapat makan Curly Fries & A&W Float tu..

huhu dh lama terasa nk makan.. dapat jer makan tu.. waaa.. rasa sangat puas.. :P TQ B..Ayen & huda pun seronok jalan2 ari nie sebab dorang pun dapat shoping gak... hehe

Ayen : Duit Ayen dapat masa besday dia tu beli scooter RM139.90, RM300 simpan bank, yang lain bg dia wat belanja je.. hehe kayo2!!!

Huda : dia kata dia pun ada duit gak, so dia nk beli basikal.. hehe basikal RM123.. duit Huda ada RM30.. so yang balance.. agak2 sapa kena topup?? huhu.. ayah jugak... ^_^

*************
daripada xder pape plan ujung minggu.. terus keletihan berjalan sampai malam.. konon malam nie nk sambung tgk prison break, tapi rasanya xlarat dah kot.. mata nk pejam jer nie.. Nite ~~~

Tuesday, July 13, 2010

"McD" ?!?!?!

0 comments
setelah sekian lama aku terfobia & terloya tengok McD.. ntah kenapa ari nie aku tergerak nak makan.. huhu.. mcm x percaya.. gembira pun ada sbb kalau bleh makan mcD smula maknanya "pembawakan" ini akan berakhir.. hehe ~~~hati suda berbunga~~~

tapi punyala badigol nye aku nie.. teringin nk makan beger yang daging dia ayam seakan bergoreng tu.. yakni Mc Chicken..
tapi aku leh kata kat B yang aku nk BIG MAC.. yang rupa2nya BIG Mac tu adalah beger daging.. huhu..

my mistake.. tapi dek kerana sayangkan lakiku yg susah payah dh belikan beger & x baik membazir.. aku telan jer la... huhu... kan dh lain tu.. padan muka aku... tengah makan, ayen tanya..*kenapa muka mak macam sedey jer** errk.. perasan yer anak mak nie..
dalam hati aku hanya mampu berkata.. "mak x suka makan beger daging".. tapi x terluah & hanya senyum & kata.. "mana ada.. hehehe" tipu sunat... ^-^

komplikasinya :-
sekarang tekak aku dh loya, mood aku mcm out ckit, kepala aku suda mula pening.. tapi x seteruk masa aku makan mcD masa awal2 tau ngandung tu.. huhu alhamdulillah.. sib baik la kan.. & yang nyata.. pembawakan itu masih membawa lagi & aku x boleh menerima sepenuhnya lagi mcD.. atau kerana ia bukan seperti apa yang aku bayangkan.. hahaha padan muka aku sekali lagi..

moral of the story :-
kalau nk oder paper.. pastikan yang dalam mind tu sama seperti apa yang diiklankan.. semuanya dihujung jari.. jangan malas.. hehehe


Monday, July 12, 2010

Heppy 8th Besday ~Ayen~

0 comments

11 Julai 2010.. ngam2 jatuh pada ari ahad.. & dek kerana itu... tergerak nk wat besday ayen.. lagipun dh lama rasanya x buat besday dia besar2.. selalu wat besday huda je.. kebetulan pulak ayen baru dapat keputusan peksa.. yang mana aku rasa keputusan yang baik untuk dia & patut pun bagi kredit kat dia atas usaha belajar dia tu.. hehe..

**Selingan... keputusan peksa ayen kali nie.. sek. agama dapat 97% kedudukan dlm kelas no.9/ berapa x ingt lak.. tapi boleh kata.. yang 1-8 tu main 100% la kot sumer.. huhu dasyat budak2 skang nie.. tapi sek. kebangsaan % turun sikit dari yg lepas.. dia cuma dapat 83% jer.. tapi kedudukan dalam kelas dia dapat no.3.. beza ngan no 2 cuma 1% jer.. tapi jauh la utk budak yang 1st 92.7%.. hmm.. alhamdulillah.. aku x kisah bape pun markah dia, janji nnt dia jadik anak yang berguna, dgr cakap mak ayah.. bleh diharapkan & boleh jaga adik2 bila mak ayah dia xder nnt..

back 2 besday party ayen.. kali nie dia nampak seronok sangat.. enjoy betul dia kali nie.. & wat pertama kalinya ayen x moody bila potong kek.. hehe after 8 years... kalau x dulu masa wat besday ajak ramai2.. mesti dia cam malu/segan2 gitu.. tapi skang anak mak dh jadik anak bujang.. tu pasal la menten kan...
Alhamdulillah.. semua persiapan berjalan baik, majlis pun berjalan baik & sampai abis kemas pun sumer ok.. Thanks to :

* Along yang tolong oderkan pulut kuning + sambal.. sedappp...
* Kak ina & Sue yang susah payah carikan ubi kayu.. 30kg tu.. hehe
* Seyra & Weng yang sponsor banana split
* Ayah kajang yg sponsor door gift
* Mama yang sponsor nuget & fries... tp fries x dan nk goreng...
* Serol & zue yang sponsor air gas & gula2

TQ juga pada sume yang sudi hadir memeriahkan majlis, bawak hadiah, hulur sampul sumer.. tima kasih banyak2.. party kali nie mmg best & rasa cool je.. hehe Mintak maaf dari ujung rambut sampai ujung kaki jugak andai ada kekurangan sepanjang majlis. x sempat nk layan sumer, kot terkurang makan ke.. makan x sedap ke.. sori ek.. Apa2pun.. tima kasih banyak2 pada semua..

Korang sumer dah wat 11.07.2010 adalah hari yang bermakna dalam hidup anakku.. Muhammad Hazren Shah Mohd Saiful..

Terima kasih semua.. ^_^
*********************
xtra kredit to Seyra, Tq sebab tolong kemas umah sampai selesai.. hehe ari nie. aku cuti.. x larat dh nk gerak.. sumer sendi dah sakit.. baby dlm nie pun kata "i need rest" hehehe :P

Saturday, July 10, 2010

sudah penat..

0 comments
seminggu nie mmg sangat sibuk kesana kemari mencari barang2 utk wat besday ayen.. ari ni rasanya kemuncak kepenatan.. tapi xleh nk rest lagi.. esok kena pastikan jugak sumer berjalan baik.. lagipun dh lama x buat besday ayen.. so rasanya xperlah berkorban sikit..

Ari nie.. pagi2 dah kuar gi carik lagi keperluan yg belum cukup.. balik umah sambung kemas umah sumer.. sampai dh nk petang nie.. alhamdulillah.. 50% dh setle.. tapi banyak lagi nk kena kemas.. hmm.. badan dh x larat.. jadik amik masa berehat kejap sambil layan blog.. perut pun rasa lapar huhu..

Harap2 semua yang dijemput dapat datang.. ermm.. hopefully sumer berjalan baik esok..

Amin...

Thursday, July 8, 2010

Rezeki baby agaknya...

0 comments

Alhamdulillah syukur kehadrat Allah.. dikurniakan lagi rezeki.. Maybe tu yang selalu org kata.. bila ada baby baru or mengandungkan jer zuriat insyaallah.. adalah rezeki yang ikut dia.. So, alhamdulillah semalam aku dapat surat dari pendaftar.. ada rezeki nampaknya tahun nie nk dapat Anugerah Khidmat Cemerlang lagi.. naik pentas lagi.. nie utk kali ke-2 sepanjang 8 tahun perkhidmatan aku kat UPM nie.. walaupun dulu aku penah dengar 'ada org' kata.. awak layak utk naik pentas sekali jer sepanjang perkhidmatan.. tapi rupanya tak.. huhu.. & of coz.. aku ajak B datang sekali utk raikan hari tu sama2 ngan aku..

Walaupun kadang2 rasa.. ermm layak ke aku nie dapat?? tapi bila pk balik.. org kata.. rezeki x baik ditolak kan.. hehe so aku terima jer dengan redha & syukur alhamdulillah..

Baby.. nie utk kamu.. ^_^


Monday, July 5, 2010

insuran oh insuran...

0 comments
Kenapalah korang2 nie.. syarikat2 insuran sume.. suka sangat carik aku?? cal aku?? ntah dari mana la korang dapat no phone aku , nama sume.. senang2 hati jer nak cal suh kita joint insuran korang.. Bila aku xnak tau marah plak.. tanya kenapa xnak la itu la ini la.. bila aku kata aku tak percaya ngan syarikat insuran lagi.. dh banyak kali terkena.. ada dia kata aku plak yang x sediakan dokumen..kurang asam.. PR out betul la korang nie..

Utk pengetahuan korang.. dulu aku memang anti sangat ngan agen insuran nie.. tapi one time.. kira2 5 tahun lepas.. tetiba aku tergerak masuk insuran nie.. & aku mula bagi kepercayaan.. mula2 jer masa aku claim wad dapat.. tapi lepas tu.. langsung satu sen pun sampai skang aku x dapat.. event claim aku masa injured dulu pun..dah dekat setahun.. x dapat sampai skang.. dh la hanya leh claim wad jer.. bukan banyak pun.. tapi x gak dapat.. & baru2 nie aku dh matikan insuran tu.. sakit hati sakit mata pun ada.. bayar bulan2 apa pun xder.. baik aku saving jer banyak mana aku bayar tu kat tabung anak2 aku.. lagi banyak pekdah..

ari nie AIA plak cal.. (rasanya last 2 week girl yg cal.. dr no yang sama.. )aku kata x berminat.. bila aku bagi alasan yg sama.. dia kata itu bukan AIA.. dengan nada yng aku rasa dia bengang kot... pedulik apa aku.. yang nyata korang sumer syarikat insuran yang main cal2 nie jer.. mmg aku x caya.. ntah mana ceruk datang korang.. xyah la nk try2 ngan aku lagi.. kalau aku nk carik insuran aku akan pegi sendiri jumpa face 2 face.. xyah la korang cal lagi.. TAKAFUL, MAA, AIA, apa ke lagi.. sorila.. don't trust on you!!

x sedap badan...

0 comments
ari ni datang keje rasa x sihat jer.. sejuk sangat2 dh sampai 3 lapis baju pakai pun still sejuk lagi.. jari2 kaki & tangan dh naik pucat.. huhu tambahan plak ari nie puasa.. pergh.. bertambah la sejuknya.. kalau tak bole la pi panaskan badan ngan minum milo ke, nescafe ke.. kan.. hmm bestnya.. hehe

sbnarnya dr semalam x sedap badan.. even perut pun rasa menyucuk2 jer.. masa berjalan carik barang2 ayen semalam pun.. tersiksa sangat nk gerak rasanya.. tapi gagahkan jugak.. si huda pulak bole ajak main lumba2 ngan ayah dia.. siap taruk tangan aku ajak lari sekali.. huhu puas mak nk ikut gerak huda.. sib baik x tergolek jer kat situ..

hmm.. harap2 badan nie cepat baik.. xmo demam la.. nnt kesian si kecik kat dalam nie.. Doakan aku cepat sembuh.. ^_^

Friday, July 2, 2010

si kecil itu...

0 comments

tadi akhirnya g checkup kat Az Zahrah Bandar Teknologi.. alhamdulillah.. kejap jer.. xder masalah pun.. & skang dh nampak dh si kecil itu.. hmm.. bleh tahan lasak dia masa dr scan tadi.. siap nampak kaki dia tendang .. hehe


Dear baby.. due kamu Dr kata tadi 11.01.2011.. harap2 baby selamat kat dalam nie.. semoga membesar sebaik mungkin, sempurna sifat .. Amin...

*****

maknyer pulak,
berat dah 59 kg, tekanan darah 107/69... Dr bagi obimin jer.. xyah makan asid folic dh.. cukup dh dr kata.. hehe kalau nk minum susu segar.. make sure amik yang low fat jer.. jangan amik full cream. takut nnt kena kencing manis.. next month jumpa Dr lagi.. ^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...