Tuesday, September 29, 2009

meeting oh meeting

2 comments
kuar meeting, masuk meeting, semalam meeting, arini meeting.. esok meeting.. lama2 muntah ngan meeting.. keje xleh nk jalan gak...

klu suka DIAM..
klu tak suka DIAM gak..
klu setuju DIAM..
klu tak setuju DIAM jugak..
kesimpulannya... lebih baik dok diam2.. sbb klu bercakap pun.. x tentu dorang paham.. kan..kan..kan...
***************************************************************************************
aku mmg suka DIAM DIRI jer skang... lantakla korang nk kata apa.. lebih baik aku dok diam2 jer.. kan....

Monday, September 28, 2009

Suka Duka Aidilfitri...

3 comments
Wah.. dah seminggu cuti beraya rupanya.. hmm... hehehe banyak kenangan pahit manis sepanjang raya nie.. tapi yg pasti tentunya yg manis tu lebih banyak la kan.. tahun ni raya x mcm tahun2 sebelum nie.. agak terasa perbezaan & kemeriahannya.. mungkin sbb dh beraya kat umah baru kot.. hehe.. apa2pun.. aku enjoy raya kali nie.. & lepas nie.. kena fokus balik pada kerja & exam yang menanti.. huhu..

some pixie to share.. :P





Friday, September 18, 2009

Ari Raya KEMBALI...

0 comments
Tinggal 2 hari lagi.. Insyaallah kita akan menyambut hari raya semula.. huhu.. skang nie pun kat opis dh agak lengang dh.. tapi aku still, x dpt lagi nk rasai mood raya tu... Nk try tgk esok camner lak.. mana tau kot2 tgh ngemas2 baju nk balik kg nnt, baru terasa mood raya tu kan.. hehe.. whteverlah... yang nyata..

kat sini aku nk amik kesempatan memohon ampun & maaf kepada semua sahabat handai, rakan taulan, sedara mara, kontraktor2, suplier2, kekasih hati, ahli keluarga, kawan baik, kawan kurang baik, kawan yg xbaik langsung hatta bukan kawan aku pun.. AKU MOHON AMPUN & MAAF gak kat korang semua.. Sesungguhnya aku pasti ada membuat kesilapan kat korang semua walau dalam sedar mahupun tidak.. Halalkan makan minum, mana2 terbelanja ke, teramik korang nyer makanan ke yg aku lupa nk bgtau.. mana tau kan.. Semoga korang semua beroleh kebahagiaan & kenikmatan dihari raya nie.. Semoga bergembira bersama ahli keluarga & jangan lupakan org yang kurang berkemampuan.. hah... yang ada tanggungjawab tu.. dh bayar zakat belum? kang terlupa pulak... K.. & secara rasminya.. klu korang terlupa nk mintak maaf kat aku pun xper.. Aku dengan rela hati memaafkan korang semua.. Of coz la.. aku kadang2 mmg terasa gak ngan korang2 tapi biasala.. mana manusia yg x melakukan kesilapan kan.. haa.. kira kita tutup buku lama & buka buku baru la nie ek.. Insyaallah.. lebih berkat & tenang lagi hati kita lepas nie.. hehe

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR BATIN..

Jemput2lah dtg kerumah.. & jangan lupa telefon aku dulu ek.. Klu tak nnt, minum air kosong jer la korang.. hehe..

Dari sudut hati :

Harnita Abd Wahab
UPM, Ex-SMVKK, Ex-PPD,Ex-PKB,Ex-Escatec,Ex-Sony,Ex-Hibex, Ex-Parkson,Ex-Matsushita

Tuesday, September 15, 2009

Heppy Anniversary !!!!

3 comments
ari nie.. bersamaan 15.09.2009... Yerp.. tarikh ulangtahun perkahwinanku kembali lagi..untuk kali yang ke 8.... (betul ni 8 ni..kan B kan.. :P) huhu..

SELAMAT HARI ULANGTAHUN PERKAHWINAN B!!

Semoga ikatan perkahwinan ini akan terus kekal hingga ke akhir hayat.. Dunia & Akhirat.. Aminn...

Jom imbau kenangan silam.. hehe

ini gambar 1st masa kat vokay.. gambar nie amik lepas program minggu membaca.. Senior Kak Fida yg amikan.. kenen2kan aku ngan dia nie.. hehe

nie masa trip AJK Surau gi Melaka.. huhu.. masa nie dh kapel setahun dah nie.. :P

ni tahun 1998 klu x silap.. Aku tgh study lagi masa tu.. nie.. kat taman maju.. gi umah parents dia..

yang nie plak tahun 1999, masa nie kat KFC Sri Serdang, B study kat UPM masa tu.. dulu dia kat UPM skang.. aku plak hehe..

ha.. nie tahun 2001, lepas nikah kat Masjid Kg. Geylang.. mcm budak2 jer muka.. & yang lain2 tu gambar weding aku.. xleh nk share byk2 kat sini.. nk tgk lelebih.. jom dtg umah aku.. :D




Mcm2 rupa.. mcm2 saiz kan.. hehe..

Doakan kami bahagia hingga ke akhit hayat.. doakan kami sentiasa tabah & sabar dalam mengharungi liku2 hidup alam berumahtangga nie...

Semoga kalian juga beroleh kebahagiaan yang sama.. Aminn!!



Monday, September 14, 2009

MakeOveeerr ker....

2 comments
Ari minggu yang serius penat tapi terisi dengan baik.. huhu.. sabtu tu berbuka kat MALEE Tomyam kat depan higshcool.. puas hati .. best giler makan.. lepas buka, terus dorang ajak shoping kat alamanda, dh penat gi sana, ayah kata nk gi tesco plak.. sambung gi tesco sampai tgh malam.. dh alang2 berkumpul.. terus decide lepak taman maju jer.. kebetulan B nk layan bola malam tu.. so terus lepak sana sampai sahur.. lepas sahur la baru balik umah.. hehe.. (eija... along... tu pasal umah org gelap...:D). Lagipun dh lama rasanya x spend time ngn dorang.. sbb tiap2 minggu asik blk kg selesaikan umah kg jer.. .. hmm.. dh puas dah nie cr mood utk hidupkan suasana raya, tapi x gak muncul2 mood tu.. mm.. susah pulak nk rasa suasana tu tahun nie.. nape ek.... huhu..
Ari ahad plak aku lepak umah jer.. budak2 tinggal lagi kat tmn maju, sbb masa kitorang gerak, dorang tido lagi.. tapi bagus jugak dorang dok sana sbb aku nk siapkan tempahan jahit yg x siap lagi.. so, setle wat benda tu sume.. & dh alang2 bukak mesin jahit.. aku pun tenung keliling umah.. apa aku nk buat ngn umah yg mcm tongkang dh nie.. pastu cam dh boring lak ngan suasana tu..

yurp.. time to makeover.. haha.. seronoknya.. kebetulan pulak masa lepas sahur tu aku terpandang rancangan kt tv .. berkenan tgk langsir dia.. so aku pun jahit la.... gunakan skill yang ada kan.. (yg nie aku x kuarkan bujet pun.. cuma guna bahan2 sedia ada & aku ubah ckit2 apa yang ptt) :P. Lagipun dh lama dh aku simpan kain hijau tu.. tp x buat2.. so, inilah masanya..

nk citer ... panjang.. so, aku paste jer la a few gambar utk 'cuci mata' korang ek..

nie sebelum makeover... suasana tenang jer... tapi cam suram lak bila dh lama2 mcm nie.. serabut pun ada gak.. hehe



ha... nie selepas makeover... yg aku nk tunjukn langsir hijau tu je.. cute tak?? hehe.. langsir pink bunga2 tu mmg langsir lama, cuma aku bukak balik jahitan tgh dia & jadikan dia banyak pecahan cikit.. OK tak??

nk kata cantik sgt tu tidak la kan.. sbb umah aku pun kecik jer.. tapi kurang2 rasanya.. dh bleh la nk rasa ckit suasana raya tu.. kan.. :D

__________________________________________________________________________
** B kata.. xder day curtain ker... **wink** cam nk kena gi KAMDAR jer balik nie.. ahaks..

*********************** samb. post semalam... *****************************************
Disebabkan B dh tanya pasal day curtain.. aku pun terus gi kamdar carik & malam tadi gak siap jahit & pasang terus.. over tau...mmg berbaloi-baloi.. hehe nampak makin ceria.. budak2 pun suka jer.. ;D



tgk.. siap nk pose mcm2 lagi.. pakkan aku x larat nk layan jer dah.. loteh..





Thursday, September 10, 2009

kenapa "SUNYI??"

0 comments
rasanya macam dh lama sangat aku x lawat blog nie.. bukan blog aku jer.. blog dorang pun jarang dh aku bukak & baca.. bukan x sudi.. tapi mcm timing aku pack giler skang nie.. W/pun ramai yg kata, bulan pose nie, bulan utk kita kurangkan aktiviti & boleh rest ckit.. tapi cam terbalik lak bagi aku.. rasanya bulan pose nie la.. aku cam xleh nak rest sangat.. Banyak benda yang aku kena buat & pkkan.. Ikut hati mmg x larat .. tapi istilah aku senang jer.. "NEVER SAY NO".. sbb once kita kata 'NO'.. maknanya selamanya la kita akan sentiasa kata tidak.. kan..kan..kan.. So, kawan2.. time to change.. thnk +ve, yakinlah yang walau sebesar mana pun masalah/keje yang korang kena selesaikan.. YAKINLAH BAHAWA KALIAN BOLEH.. Sbb Allh x suka hambanya yang mudah menyerah sebelum berjuang... huhu...

Banyak benda yang aku dh termiss utk share kat blog nie.. & banyak benda yang aku rasa aku nk luahkan tapi.... terbiar begitu saja.. sebab.. aku ada semangat baru dalam JIWA aku lepas aku gi course 2 hari aritu... Mula2 dapat surat gi kursus, aku mmg mcm " isk dorang nie.. xder ke krss lain yg dorang nk suh aku pegi..." tapi lepas aku attend kursus tu.. aku rasa, satu semangat baru dh muncul.. banyak aku berdiam & muhasabah diri.. Subhannallah.. betapa lalainya hidup aku selama nie.. tapi Alhamdulillah.. Allah masih bagi aku ruang untuk berubah.. & mencari, apa tujuan hidup aku sebenarnya.. Insyaallah.. aku akan terus mencari.. & semoga aku x terpesong dr jalan itu... Aminn...

"Kalau x dapat apa yang kita suka, cuba suka apa yang kita dapat.."

yerp.. ayat ini, adalah salah satu antara beberapa ungkapan yang aku dengar dr penceramah tu.. & aku rasa ayat nie la yang buat aku banyak berfikir.. Kalau sebelum nie.. aku kadang kala mengeluh/ sedih/kecewa/marah & mcm2 lagi la yg aku rasa bila x dapat apa yg aku impikan.. tapi.. bila aku dengar & amati ayat nie, aku rasa.. aku patut berubah... hmm.. ada yg dh terasa ngan perubahan tu... & aku rasa serba salah gak.. tapi nk wat camner... aku xnk pk dh benda2 yg buat hati aku nie rasa sakit.. x tertanggung dh asik nk bersabar & diamkan.. abaikan... hmm.. jadi penyelesaiannya.. camnie la.. kan...

Sbenarnyakan.. ada satu benda yg aku nk luahkan.. tapi, mcm x terungkai... biarlah.. Insyallah.. lama2 redalah perasaan tu nnt kan...

Sebelum terlambat & sementara masih berkesempatan nie.. aku nk Mohon Ampun & Maaf kepada kalian yang membaca blog aku nie.. Maafkan salah silap , terlanjur kata, terlebih bicara.. Andai kita saling mengenali.. Ampunkan segala tingkah laku yang terbuat korang semua rasa x selesa ngan aku.. Halalkan segala makan minum & andai ada salah silap korang kat aku yg sedar mahupun tidak.. AKU MAAFKAN sepenuh hati.. Semoga sifat saling maaf memaafi ini akan menjadikan jiwa kita lebih tenang lagi utk mengharungi hari2 yang mendatang.. So, aku ucapkan.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.. Berhati2 berhari raya... Beringat & berpada2lah dalam berbelanja.. K..

___________________________________________________________________________

**
KENAPA kita terlupa untuk MENGHARGAI bila orang tu ada di depan kita?? dan KENAPA perlu MENCARI bila dia mula menjauhkan diri ?? KENAPA bila dia DEKAT dengan kita kita LUPA & HANYA PENTINGKAN DIRI & bila dia dah TAKDE .. tau pulak kita rasa SUNYI...**

______________________________________________________________________

Friday, September 4, 2009

AKU masih disini...

0 comments
buat pertama kalinya dalam bulan puasa.. aku masih disini.. kat opis nie lagi..seorang diri menyiapkan kerja2 yang aku rasa perlu disiapkan segera.. Sbb dh bertindan2 dh keje nie.. sumer nk kena siap dlam masa yg lebih kurang sama waktunya.. Nak tanak.. aku kena stay gak & siapkan dulu mana yang boleh.. & kadang kala.. idea2 mmg datang waktu2 begini.. sunyi sepi, xder org nak kacau.. hmm.. semoga aku dpat siapkan sumer keje nie sebelum waktunya.. takut ditunda2 lagi.. aku x sempat nk siapkan.. nnt bakal menyusahkan orang lain plak..

oklah.. semoga ada masa utk aku coretkan sesuatu kat blog nie nanti...

To : FIDA.. thanks, smpat gak awk bace blog kita ek.. MISS U sooo much!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...