Wednesday, August 26, 2009

"..?.."

0 comments
Arini dh ari ke5 kita semua sambut puasa.. hmm.. cam cepat jer masa tu berjalan.. Dalam bulan puasa nie aku dah set target utk jalankan 5S utk meja & kawasan keje aku.. Mula2 memang payah nak mula. Tapi alhamdulillah, bila dh start buat.. rasa mcm x sabar plak nk untuk habiskan sumer.. nk tgk semua bersih & teratur.. haa.. sapa yg x suka kan.. so far, aku dh mulakan langkah pertama dengan meja & barang2 sniri dulu & hasilnya , aku sendiri suka tgk suasana baru tu..

Ikutkan keje mmg banyak, tapi ntah kenapa lately aku x leh nak fokus jer.. Kepala pun asik dok pk ke lain.. melayang entah kemana.. hmm.. bila 'mooDY' nie datang AKU PUN X SUKA.. sampai kadang2 aku rasa bersalah sniri ngan keadaan tu.. Lain yang aku cuba sampaikan, lain pulak yang jadik.. sudahnya.. jadik gaduh.. huhu.. xbestnya perkara itukan...

Xperlah.. harap2, aku gi kursus 2 hari nie. akan pulihkan balik semangat & emosi aku.. carik balik apa yg hilang sbenarnya dalam hidup aku nie.. Insyallah..

Monday, August 24, 2009

Salam TAKZIAH..

3 comments
Salam Takziah buat Noor TD(PS) & keluarga yang telah kehilangan ibu tersayang pada 2 Ramadhan (23 Ogos 2009) lalu.. Semoga Noor & family tabah & sabar dalam menerima ujian ini. Semoga arwah ditempatkan dlm golongan orang2 yang dirahmati.. Amin..

Al-Fatihah...

Friday, August 21, 2009

Esok Puasa...

0 comments
Ye.. ye.. esok puasa.. ee.. betul ke esok dh puasa?? huhu.. macam2 tanggapan muncul.. tahun nie macam perjalanan tu terlalu pantas jer.. sedar x sedar dh nak puasa dh rupanya.. klu xder org remind.. aku pun x ingt yag esok dh nk start puasa.. :P

hm.. banyak kebaikan & kelebihan bulan Ramadhan nie.. seperti yg semua sedia maklum.. ia tuntutan agama & byk kebaikan yg dinyatakan dlm bulan ramadhan nie.. sumer org pun tau tu.. & yg aku nk bgtau adalah.. utk mereka2 yang dh lama teringin nk mengurangkan kadar lemak dlm badan... kurangkan berat badan.. kurangkan belanja harian.. kurangkan buat benda2 tak berpaedah.. haa.. mmg bulan nie bulan yang sangat sajak utk lakukan sumer2 tu.. & smpai semalam.. aku x rasa lagi mcm nk puasa.. sampaila tetiba tergerak hati tu kata hari nie.. "wow!! bestnya esok puasa.." hehe..

Banyak benda nk kena atur balik bila dh start bulan puasa nie kan.. timing kena betul nie.. dh le sejak sebulan kebelakangan nie.. aku mmg lewat jer bangun pagi.. huh.. semoga ramadhan ini ramadhan yang terbaik utk aku.. Aku harap.. aku akan jadik lebih baik utk ramadhan nie.. lupakan benda2 yg akan mendatangkan keburukan.. & pk yang baik2 jer..

Untuk Suamiku, semua family, sahabat handai, rakan taulan, waima musuh sekalipun.. ampun maaf dipinta diatas segala kesalahan yang sengaja mahupun x sengaja aku lakukan kat korang semua.. Halalkan makan minum.. Mintak maaf atas segala sesuatu yang aku dh buat korang terasa hati/merajuk/kecewa/kecik ati/makan ati/ whtever lagi la.. Sbb mmg aku nie suka cakap jer apa yg aku pk.. kadang2 x maksud apa2 pun.. just joking.. tapi kita x tau jugak kadang2 benda tu buat org lain terasa kan.. & ada jugak apa yg aku kata mmg aku maksudkan betul2.. hehe i'm just a human.. So, MAAFKAN SAYA wahai kalian semua..

Selamat Berpuasa, Andaikan Ramadhan ini ramadhan yang terakhir utk kita semua.. Pasti kita akan lakukan yang terbaik kan... Insyallah....

_________________________________________________________________________

Do ' a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:
* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya
* Tidak berma ' afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Thursday, August 20, 2009

tiba2..

0 comments
aku memulakan hari nie dengan penuh gembira.. & aku lalui setiap saat itu dengan penuh sukaria & ketawa.. tersenyum kemana saja.. kerana aku nk raikan hari ini sebagai hari yang penuh bermakna dalam hidup aku.. tapi... tiba2 kedatangan itu.. menjadikan hati aku tersentuh & terasa pilu.. kenapa begini yer.. hmm... xper..xper... aku xnk fikir dh pasal tu.. biarlah ia begitu.. & aku xnak spoile kan hari bahagia ku ini kerana sekelumit rasa itu...

wake up eyta.. time to change.. time to move.. don't look back.. Life Must Go ON... yes!!!

tomorrow... aku akan ceriakan blog ini dengan cerita2 yg ceria..Insyaallah!!!!!!!!
harap2.. xder lagi yg menghampakan selepas ini.. kan...

_____________________________________________________________________

**kenapa yer.. bila kita nkkan sesuatu.. kita berusaha utk dapatkan ia.. tapi bila kita dh dapat.. kita biarkan jer benda tu merata2.. W.H.Y ????

Becoming 30....

2 comments
what date is TODAY??? huhu.. today is 20082009.. hmm.. cantik no tu kan.. apa ada ngan tarikh tu??? haha.. sniri mau ingat.. I'm 30 now!!! huhu wht a BIG number... but.. it's just a number.. kan... kan... haha Stay the way i'm & maintain jer.. :P

banyak nk citer pasal hari nie.. tapi nnt la kan.. aku cuma nk lalui hari nie dengan tenang & heppy je.... hehe.. apa2 pun.. i wish.. hari nie.. apa yg aku impikan & berangankan akan jadi kenyataan.. Amin..

Friday, August 14, 2009

Apa nk citer...

0 comments
hmm.. kebiasaan hari jumaat tghari nie.. aku gunakan masa utk rest & tido.. time nie jerla rasanya masa aku blh tido ngn tenang.. tambahan pulak utk beberapa minggu nie.. aku rasa ckp letih ngn situasi keliling, ngan keje, life, family.. & sometimes benda2 tu buat aku stress sniri.. pastu ngamuk sniri lagi.. huhu.. tapi ari nie.. tido ku dikejutkan oleh panggilan telefon yg ditunggu2.. yup.. it's urgent.. so, xperlah.. korbankan tido arini.. hehe.. Ingt nk smbung tido smula.. tapi, dh puas cuba lelap2kan mata.. FAIL.. xleh lelap gak.. so, aku pun terpikir.. apa lagi yang aku boleh buat... blog la apa lagi kan..lagipun dh lama blog nie sunyi...
tapi.. whts the story?? Lately, aku mcm kehilangan idea utk menulis cerita utk tatapan umum.. yang ada cuma cerita2 utk diri aku sendiri.. ;D.. N of coz its secret... bukan utk dikongsi oleh sesiapa.. sbb we need our own secret jugak kan.. "Life is Complicated.."

Skang tgh sibuk ngn isu H1N1.. semakin hari jangka kematian tu semakin meningkat.. Itu juga membuatkan aku risau. dah la ayen asik deman, pastu sakit2 perut, B pun demam.. Ija pun demam, abang demam, bongah pun demam.. hmm.. ramai betul family aku yg naik demam dah.. tp harap2 xder kaitan la ngn H1N1 nie kan.. lgpun mybe kitorang penat utk capai target masuk umah sblm puasa nie kan.. & esok, aku akn balik kg lagi.. mybe this week dh xder keje2 civil yg perlu dibuat. Cuma tinggal nk siapkan wiring & pindhkan barang.. yg mana sgt2 memerlukan tenaga.. itu juga kerisauan yg semakin bertambah.. kaki aku dh makin sakit semula.. ubat sumer dh abis dh..nk gi klinik.. x larat la plak.. letih asik ulang alik klnik je keje.. Malam tadi pun B ajak gi chckup kt spital.. aku malas jugak.. huhu apa nk jadi?? hmm.. sniri mau ingt la kan..

oopppss.. now 1.45 pm.. hmm aku kena gi tgk keje kat dewan la plak.. br tadi trgt dia kata nk pasang dlm 1 lebeh.. oklah.. GTG now.. later kita sambung lagi..

Tuesday, August 11, 2009

"kalut"

0 comments
hari ni aku mulakan hari dengan agak kalut.. mula2 jer ok sbb aku bgn awal.. so, ingtkan sumer under control.. tapi bila timing yg aku bujet dh lari.. hmm.. itu buat aku jadik temper.. haha... tambah2 bulan dekat nk mengambang nie.. lagi la aku hangin satu badan.. huhu..

"wanita sukar dimengerti"

abis sumer kena marah ngn aku.. pagi2 dh kena bebel.. pagi2 aku dh jadik "singa betina".. hah.. tu la dia.. sapa suh.. kadang2kan.. bukan kita nie saja2 jer suka2 nk mngamuk2 x tentu pasal.. selalunya kan.. adalah tu.. kisah2 semalam ke.. dulu semalam ke.. kelmarin ke.. x puas hati terbawak.. sampai la ntah.. bila2 pun ntah.. sbb hati tu suka simpan2 jer.. x mo luah2kan .. sbb x suka la nnt impak dia.. hmm... lagipun kan.. sejak kebelakangan nie ada 'satu penyakit' yg dtg tiba2 kat aku nie.. dh 2x dh aku kena.. bila gi jumpa Dr.. dia kata.. xper.. kita tunggu next time camne.. nnt puan dtg balik.. wat chckp itu ini.. bla..bla..bla.. hmm.. aku dh la x suka nak amik tau pasal sakit2 nie... klu dh ajal tba tu.. redha jer.. tapi tu la.. isk..isk.. dunia..dunia.. penuh cooobaan..

Bila kalut tu.. mmg efct semua benda kan.. yela.. selalu org kata.. klu kita mulakan hari ngan baik.. makan baikla ia sampai ke petang.. klu mulakan hari dgn :C maka akan terbawak2 la ia sampai ke malam.. hmm.. mmg pun.. tp tula.. xsuka sbenarnya.. xnak jugak sbenarnya.. tapi kenapa ?? isk.. itulah dia.. susah x susahnya hidup nie kan..
haha.. oleh kerana itu.. hr ni aku xder mood pun nk wat keje.. betul2.. smpai opis.. melepak kejap, dok kat pantry, pastu kuar gi sg.chua.. pastu balik, pastu kuar balik gi pesta konvo tu jalan2 release tensen.. hehe so, terapi tu menjadi la jugak.. & tulis blog nie pun menjadi terapi gak kat aku.. sbb x yah nk simpan2 dh.. luah jer kat sini.. cumanya.. kat sini luahan xleh 100%, tapi bolehla sekadar di pinggiran.. haha.. melalut suda.. skang aku nk rest.. nk chk2 email.. nk lepak2 tenangkan hati & minda..

babai..

Monday, August 10, 2009

"Life Is COMPLICATED..."

0 comments


"Sometimes I run

Sometimes I hide

Sometimes I’m scared of you

But all I really want is to hold you tight

Treat you right,

be with you day and night"

Wednesday, August 5, 2009

"kau & aku"

1 comments
kau x rasa apa yang aku rasa..
tu pasal kau xtau..
aku x rasa apa yg kau rasa..
tu pasal aku pun x tau..
jadi kesimpulannya..
kita sama2 tak tau apa yg kita rasa..
so, x payah la asik nk salahkan aku jer...
sedangkan mungkin kau juga bersalah sama..
kannnnn!!!!!!!!!!!!

ntah apa2 ntah...

0 comments
Minggu nie adalah minggu yang sangat2 BZ.. & hari nie plak aku rasa hari yang SGT PENAT dann... LAPAR!!.. hmm.. sebenarnya pagi tadi aku ada bawak bekal.. malam tadi aku masak mehun utk makan malam.. & mcm biasa lebihkan supaya boleh bawk gi opis esoknya.. tetiba pagi tadi teringat plak yang aku dh kirim ROTI CANAI telur kat member opis tu. so, pk2 .. xpelh.. bawak jer la mehun nie.. utk IJA.. so, smpi kt opis tadi member tu xder lagi.. so, joint jer la budak2 nie makan.. & makan jugak ngn IJA mehun yg aku bawakan utk dia tu.. tp ckp sekadar alas perut jer.. sebab terpkkan pasal ROTI CANAI yg dh dikirim.. tapi sedeynya.. DIA LUPA!!! hmm.. sedey & lapar .. dia cuma ingt utk blikan 'baby' dia je.. huhu.. Sedey... cam nak nangis.. so, malas nk layan perasaan aku terus buat keje yg mmg melambak2 utk disiapkan..

puas tahan lapar dr tadi.. xdan nk kuar bli makan.. Nasib baik Su nk kuar.. so kirim kat dia jer Wafer.. sbb tu jer yg aku berkenan nak makan.. Sbb su kata su nk gi ekonomi.. hmm.. aku x berapa suka ngn lauk2 kat situ.. aritu 1st time pegi.. & aku rasa tu jugak last kot.. hehe.. "memilih la plak.." tapi skang nie.. lapar lagi.. Wafer tu mcm x membantu apa2 plak.. nk gi bli nasik gak.. 'perut kampung' sungguh aku nie.. tapi.. hmm banyaknya tapi.. kat luar ujan & nk jalan aku rasa x larat la plak.. alangkah baiknya klu ada org bawak aku gi makan time nie kan.. hehehe.. xperlah.. jap2 lagi aku try kuatkan diri utk cr makanan baru.. huhu.. skang nk rest & kumpul tenaga plak..

Monday, August 3, 2009

kepenatan yang RUTIN

0 comments
utk minggu ke-2 berturut.. aktiviti aku mmg rutin.. balik kampung & sambung siapkan umah parents tu.. hmm.. kali nie.. B tetap x dapat joint sebab kena pegi alor star, CT plak kna cr umah & uruskan hal utk kemasukan tempat keje baru dia.. so, dh short 2 tenaga kerja.. hehe.. tapi tu semua x menghalang utk kami2 yang tinggal nie utk teruskan impian 'menduduki umah baru' sebelum puasa nie.. Insyaallah..

Balik ni aritu.. x dapat angkat barang pun.. tapi alhamdulillah.. sebab dah dapat siapkan cat dalam umah.. dari ruang tamu, dapur sampai la ke bilik air.. semuanya dh selesai.. :D heppy!!. sekurang2nya.. tinggal cat luar jer yg perlu difikirkan kemudian2.. hmm.. xper pun.. sebab luar tu.. bila2 boleh cat.. yang penting dalam siapkan dulu.. dalam umah pun dh siap basuh kecuali lantai dapur.. so x banyak lagi dah.. next week bleh sambung lagi..

hmm.. harap2nya.. sumer2 boleh survive lagi utk a few weeks nie.. Along yg tengah 'boyot' tu pun dh ngadu sakit2 pinggang dah.. bongah & abang dh lenguh2 gak, Ija plak kata 'lutut dia dah longgar',, huhu.. skang aku dh ada member baru 'lutut longgar' hehehe.. apa2 pun.. kami x kisah dh sakit2 tu sumer.. itu dh jadik perkara no.2 .. sebab priority skang adalah SIAP!!.. hehe

tu la umah yang sedang diusahakan.. tgk muka aku.. penuh ngan tompok2 cat.. huhu..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...