Thursday, September 22, 2011

Kecewakah aku....

0 comments
KECEWAKAH AKU ngan keadaan hidup aku sekarang????
MENYESALKAH AKU dengan jalan yang aku pilih??

Tekanan demi tekanan aku terima... dugaan bermacam2... cuba untuk terus tabah & lakukan yang terbaik seperti xder apa yang berlaku.. tapi sampai satu tahap aku rasa aku givup.. Rasa nk mengundur diri dari terus dibelenggu masalah yang tak pernahnya surut nie.. Perkara sama berulang berkali kali... Banyak kali aku bersabar, aku tenang, aku carik cara & selesaikan sendiri semua masalah tu.. tapi sebenarnya apa yang aku buat lagi mengusutkan kepala otak aku.. sebab mereka tak pernah sedar dengan apa yang berlaku.. tak pernah untuk cuba belajar dari sesuatu...
Hanya menunggu, berharap & terus mengharapkan aku menjadi & mencari jalan penyelesaian...

Sampai tika & saat ini, aku masih berdoa & berharap agar ada sinar baru dalam hidup aku.. ada perubahan dalam perjalanan hidup aku.. Aku taknak selamanya macam nie.. terbelenggu ngan masalah yang bukana ku puncanya... aku letih.. letih & letih....

Ya Allah.. ampuni aku.. tabahkan aku... berikanlah aku kesenangan & murahkanlah rezekiku Ya Allah...

Friday, September 9, 2011

Bestnya jadik student...

0 comments
Hari nie pendaftaran pelajar baru.. memang pepagi lagi dah sibuk dok menjaga & menguruskan hal2 mereka nie.. tgk mereka semua nie.. sempat jap aku mengelamun.. mengimbau kembali zaman2 aku masa baru2 masuk poli... zaman paling best masa remaja... semua tu membuatkan aku tergerak melihat kembali pic dalam simpanan.. & i really miss them ...

2 orang bodyguardku masa kat poli PD.. bley kata pegi mana2 jer mesti dorang berdua nie ada.. kalau xder 2-2, salah sorang mesti ada teman.. ^_^
Awie & Hamka... My Best friend 4 Eva!!


Mereka2 nie Faza, Along & Gee.. kitorang rapat masa sem 5 di Poly KB.. Along, memang ikut aku dr poly PD lagi... memang kitorang janji pilih poly yang sama.. :D

Selalu lepak sesama kalau nk tunggu bas balik KL ... >_<


Tiba sem 6 kat PKB, aku rapat ngan mereka ni pulak... Along & Fida... masa nie.. terlalu banyak pengalaman, memori & rahsia yang dikongsi bersama...


kini.. masing2 bawa haluan sendiri.. keluarga sendiri, kehidupan sendiri.... Semoga suatu hari kami ditakdirkan utk berjumpa dan berbual2 kembali... ^_^

kenapa????

2 comments
kenapa??

keluar ayat itu dr mulut cik eela... bila aku hanya tersenyum2 melihat tulisan tangannya... Nice.. ^_^ mengingatkan aku pada 'sesuatu....' hehehe... sambil tersenyum lagi membuatkan eela jadik tensen sekejap... haha.. kenapa?? kenapa?? kenapa?? apa la eela nie.. org senyum pun nk pelik...

sambil aku hulur kertas... Eela tulis lagi.. tulis sini plak.. lagi.. tulis nama akk lak.. heheh suka..
rindu pada tulisan yng cute tu... comel... secomel orangnya.. hehe cuma eela tulis CAPs x comel dah.. hahaha....

* kadang2... tak perlu keluar belanja pun untuk membuatkan kita terseyum.. cukup sekadar kenangan yang terindah... hehehe mcm tulisan eela... hehehe >_<

eelaaaa....eelaaaa... 'tulisan' eela ....... ^_^

Thursday, September 8, 2011

panassss hati!!!!

1 comments
bley tak kata kalau aku BENCI.... kang disebut kang.. x pasal2 kena saman lak..
apa nk jadik la ngan keadaan ekonomi kita skang?? kenapa sampai PREPAID telefon pun nk kena caj 6%?? cukai sana sini.. x cukupkah itu?? org guna prepaid sebab org xder duit.. so x paham2 lagi ke?? nk kenakan cukai la plak lagi.. nampak memang la sikit kalau topup RM10, caj HANYA 60 sen... tapi taukah anda wahai mereka2 yg berpendapatan tinggi?? 60 sen itu amat besar maknanya pada orang2 seperti kami... gilerr arr.. desperate ker hapa yang nk makan sangat duit pengguna nie???

** harap2lah info yang aku dengar nie salah.. *** tp rasanya kalau info mcm nie, salah pun leh jadik betul punye!!!

Ya Allah Ya Tuhanku... selamatkanlah aku, keluargaku, sanak saudara islamku.. Tabahkanlah hati kami utk menerima segala ujianMu.. AMIN!!

i'm bz.. are u???

0 comments

Wah!! post ala2 minah saleh la plak... tapi memang tengah bz sangat2 pun skang.. kejarkan semua dateline.. tambah2 lagi bila beberapa event jalan serentak & semua nk masa yang lebih kurang sama jer.. ermm.. x kisah pasal tu.. sebab aku suka jer keja under pressure nie.. & aku bley jer kejarkan semua dateline tu asalkan xder sapa yang ubah paper last minit.. kalau tak.. haaa..... mcm nie la jadiknya... aku rasa nk marah ker?? nak nanges ke?? nak menjerit ke?? owh... xperlu semua itu.. kerana itu bakal membazirkan masa & air mata aku...

dah siap semua keje.. tinggal nk bertenang & teruskan keje yang lain.. tapi dapat one call.. "kak, kita kena buat semua tu smula... ' errkkk... what to say??? jalankan ajer semua tu semua ibaratkan mcm xder apa yang berlaku... sebab.. kalau aku pk2 sangat.. aku akan stress & aku akan marah semua orang.. yang x bersalah pun nnt jadik mangsa... x baik mcm tu kan.. so just be cooolll.... buat jer... ^_^

now.. i feel better... & rasanya dh bley start wat semula keje2 tu... hopefully xder lagi benda mcm nie berlaku... Dateline just a few days jer lagi... U can do it Eyta!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...