Friday, January 30, 2009

hahahihihuhu...lalala...

0 comments
sbenarnya aku nk balik.. tapi aku rasa nk spend masa kejap nk post kat blog nie.. ntah naper.. aku rasa NAK KETAWA sangat2.. hehehe.. smbil rasa nk guling2 & rasa nk bgtau kat sumer org bahawa aku "HAPPY MELIHAT SESUATU".. huhu.. kan aku dh kata.. klu hancurkan kebahagaiaan org.. maka awak pun akan terima akibat yang sama.. hahahaha... baru kau tau mcm mana rasanya kan..

huhu.. klu mcm tu pun x sedar diri gak.. ermmm.. aku xtau la kan.. haha hihi huhu.. whtever.. ko rasa jer la apa yg ko suka, & kata jer la apa yg ko suka.. biarlah ko nk kata apa pun.. janji skang aku ketawa.. biarlah ketawa tu untuk sekejap jer pun ** mungkin... aku x kisah.. yang pasti walau sekejap.. aku leh rasa tenang & gembira..

yup beda beduuuu!!!!
aku balik dulu la.. senyum sampai telinga dh nie...insyaallah.. panjang umo kita jumpa lagi minggu depan..

~Love Niesa'95~

Penilaian Prestasi...

0 comments
huhu.. topik nie agak mencabar kali nie..bukan mencabar bagi sesapa.. tapi hanya bagi AKU jer.. mana2 staf gomen.. korang mybe leh rasa @ alami sendiri.. kerana bukan mudah bila diberi tggjawab sebagai PPP (Pegawai Penilai Pertama) utk SKT nie.. isk..

setiap tahun.. aku mmg berdebar2 bila nk bagi markah kat org.. tambahan plk PYD aku usianya lebih kurang sama ngan mak aku plak.. huhu adoyai..nak bagi rendah kesian kat dorang, nk bagi tinggi sangat kang.. takut kena pertikai ngn org atas plak.. ermm.. camno?? dekat seminggu dh aku simpan borang dorang.. akhirnya pagi nie.. aku tenangkan diri & isi ikut gerak hati.. trcongak2 gak la 2-3X .. mula2 bagi.. isk.. cm rendah plak.. pastu adjust.. uiks.. tinggi sgt plak.. then akhirnya.. aku rasa aku dpt figure yg paling sesuai.. ermm.. klu terlebih pun.. anggap jer la mood aku baik ari ni.. & REZEKI dorang la tu...

Motivasi aku hari ni seblum isi.. 'bg la dorang happy.. x baik sekat rezeki dorang' & aku rasa happy utk hari nie.. harap2 PYD aku puas hati ngan markah dorang..

tapikan.. tadikan.. masa aku pggl mkck sorang tu.. reaksinya sedikit mengecewakan aku..

aku : ni cik, tgklah..
PYD : baca2, tgk2, 9,10,9,10...bolehla...
aku : uiks..(dlm hati) tau tgk markah tak?
PYD : ntah.. yg mana? boleh la kot..
aku : ni ha.. markah acik 9+.++. Cemerlang dh tu..
PYD : apesal x genap 100% terus..
aku : erk
..(dlm hati.. mengeluh.. x reti brsyukur betul) klu gitu nnt acik isi sendiri jer la markah tu.. saya sign..
PYD : xpolah.. boleh la tu.. jgn rendah sgt cukup..mekasih la yo!!
aku : sama2..

ermm.. korang dpt bayangkan situasi aku?? fuh... mencabar oo..blm tgk muka dia lagi.. itu baru sorang .. lagi sorang cuti.. ermm.. tp aku rasa yg sorang lagi xder masalah.. dia sign jer..

itulah kan.. manusia.. xkan pernah puas dengan apa yg dia dapat.. xperlah.. janji aku dh cuba laksanakan tugas aku dgn sebaik mungkin & aku dh cuba menolong makcik ini sebaik mungkin.. so, terpulangla pada PPK plk lepas ni nak naikn or nk turunkn figure yg aku dh buat tu..

turn aku?? ermm.. bila nie...hummm

Thursday, January 29, 2009

aku yg dh naik pening...

0 comments
skang nie tgh kursus web.. aplikasi yg digunakan adalah JOOMLA..
waa.. sgt best sbb belajar benda baru kan..
tapi yang wat pening kepalanya apabila..

1. cikgu ajar laju sangat
2. bilik sejuk giler beb
3. xder idea apa yg nk dibuat
4. bila bab tukar template asik x leh jer
5. klu kepala dh merawang kat tempat lain

hahaha.. aku tengok keliling semua dh wat benda lain..
tgl cikgu sorang jer yg tgh semangat.. ermm.. SS jer aku tgk..
xperlah.. kita tunggu & lihat ajerlah hasilnya nnt..
Harap2.. dlm kursus yg walau sekejap nie jer..
ada gak benda yg blh aku belajar..
k.. jumpa lagi..
kang kantoi kat cikgu kang x pasal2 jer.. huhu

Wednesday, January 28, 2009

Aku & Hantaran...

2 comments


haa.. kali ni aku nk post pasal hantaran yang aku wat utk Adik aku sniri si EIJA.. alhamdulillah, dia dh pun selamat bertunang ngan pilihan hatinya iaitu EJAN.. huhu.. bukan org lain pun.. asst aku kt opis ni gak.. xperlah.. semoga jodoh korang berkekalan.. nak citer pasal majlis tu.. ermm.. x sempat lagi wat masa nie.. so, aku rasa better aku post gambar2 hantaran dulu la kan..



































Actually dh lama siap dah.. tapi bagi menghormati majlis, so, baru skang baru leh aku tunjukkan pada semua.. so, please leave your comment ya!!

Thursday, January 22, 2009

Pic from Nida...

0 comments
Tadi tetiba ada contact baru masuk kat YM aku.. emm.. aweks cun rupanya.. member opis B, NIda.. best budak nie.. xpenah borak sgt pun sblm nie.. even jumpa pun setahun sekali jer.. tp cam dh kenal lama plak.. masa YM tadi, Nida bg gmbr2 masa dinner tu.. hmm.. kebetulan aku pun x byk gmbr masa dinner.. so, aku rasa best gak nk upload gmbr ni kat sini kan.. so, leh la korang tgk sekali.. hehe
Inilah team meja diner malam tu.. Cuma muka Jue x nampak plak..


Haa.. inilah Nida & husband dia.. ikutkan snap gambar dorang jer.. tp B tarik aku suh pose sekali .. hehe nasib baik masuk dlm pic gak..



ini pulak gambar kitorang masa tunggu masa utk masuk dewan.. Lama siot legar2 kat luar tu.. apa lagi leh buat.. amik gambar jer la..


itu jer utk hari nie..

Wednesday, January 21, 2009

ari yg bosan...

0 comments
tghari ni rasa bosan.. Ija & Kak Ina xder, Eela dh pindah atas. so, rasa sunyi la sikit.. tambahan ngan badan x berapa nk sihat.. emm...

aku decide kemas meja.. tetiba aku tergerak nk makan ngan B, western.. ermm.. pastu msg ngn B kuarkn apa2 yg ada kt umah then aku terus balik.. Singgah kedai bawah tu jap, nk carik black pepper, tp xder.. ermm.. xperlah.. apa yg ada jer la nanti..


ni la hasilnya, menu makan tengahari ari nie.. SIMPLE tapi mengenyangkan...

** kadang kala melarikan diri dari opis tnpa pengetahuan sesapa best gak kan.. huhu

Monday, January 19, 2009

Ari Ni MC..

2 comments
BAngun pagi nie.. badan rasa x berapa nk ok.. sebab malam tadi x leh nk tido lena.. rasa sesak nafas & sakit dada.. mcm kena himpit ngn benda berat..kepala plak migrain dr malam dinner aritu.. x kebah2 lagi.. pastu asik tebersin plak.. hurmm.. berkait2.. dr satu ke satu benda.. semalam dh mkn ubat demam, dh makan ubat migrain, dh makan vitamin.. tp pagi nie.. tetap rasa x sedap badan...tapi gagahkn jugak bangun gi keje..

Call B, kejutkan bangun sbb B kata B nak siap2 awal,supaya leh siapkan keje cepat2 kat Kelantan.. Klu keje B cepat siap B leh cepat balik.. dlm waktu2 cmni, mmg aku perlu sgt B ada kt sisi.. sbb x larat nk layan karenah berdua tu bila badan x berapa baik, mood pun jadi kacau.. x pasal2 budak2 tu nnt kena herdik.. hermm... Mis U la B!!

pagi ni mandi guna air panas, x tahan dh sejuk sangat, pastu siap2kan ayen, siapkan huda.. gi umah along.. SBb mintak tlng along hantar & jemput ayen kat sekolah ari ni.. Aku bwk moto, so xdpt nk bwk barang byk2.. TQ along. Eija aku suh naik ngan Eela, TQ Eela..

Smpi opis kul 7.58, Eija & Eela mcm x sampai lagi, sbb x nampak keta pun.. Aku punch n masuk opis, dok depan pc.. temenung jap.. dada masih sakit n kepala asik memikirkan nasib org sekeliling.. hurrmm.. isk.. xmo pk dh, xsggp nk pk, jgn cmpur.. benda2 tu semua buat aku sedey & makin tambah sakit .. huhu.. dugaan...

Eija ajak sarapan.. actually perut x lapar, tp kena isi perut gak.. sbb takut badan makin lemah. AKu cuma minum air, mkn kuih ija beli & pow nasi goreng kak om.. selalunya, sarapan aku akan amik heavy sbb skip lunch.. tp pg ni, xlalu nk makan byk.. dlm kepala still pk,pk & terus berpk.. last2.. aku fikir baik aku gi PK (Pusat Kesihatan) je.. huhu..

start moto gi PKU jer, senang & dekat.. aku req nk dr bilik no.4.. DR.SUHYNA. ntah naper aku suka tgk dr ni.. dia baik & lembut.. jumpa dr cerita masalah.. kebiasaanya aku jmpa Dr, mesti aku ckp mcm2, tp kali ni.. aku cm lain ckit.. xlarat sbenarnya... ntahlah..
lepas chechk sana sini, Dr kata.. DR tanya nk suntik atau nk makan ubat jer.. aku kata "x kisah, mana2 y dr suh".. ermm.. redha jer.. pastu Dr kata,, nnt saya bg suntikan pastu wat ECG ek.. chck JANTUNG.. uikss.. cm ngeri jer bunyi.. tp ikut jer la Dr tu kata apa.. aku angguk jer..

pegi bilik 37, wat ECG.. lama betul setup, nurse tu lekatkan tape putih bulat kat kaki kanan, kaki kiri, tangan kanan, tangan kiri, keliling dada sebelah kiri & 1 kat kanan,pastu nurse tu psg wayar yg sambung kat mesin ECG tu.. aku diamkan jer... xpk apa2.. 3-4x nurse tu wat tp x dpt bacaan yg betul..dia cm ngeluh pastu kuar kejap pgl dr.. dr kata wat lagi.. aku dh mula pk benda bukan2, tp saat tu aku redha jer klu ada pape berlaku.. tiba2 nurse tanya.. "adik ada masalah jantung ke sebelum nie?" uikss... "xder" .. then dia kata ok.. mybe mesin ni yg problem.. 2-3x buat lagi x bley gak, nurse lain dtg pun sama.. last2 dia kata.. adik rest dulu la.. nnt kita panggil masuk balik..aku ok jer.. ada la dlm 15 min aku rehat kat sofa luar, nurse pggl semula, buat benda yg sama tp guna wayar yg lain..(mybe yg tadi tu rosak kot).. ermm.. x smpai pun 5 min.. nurse tu dh dpt pun bacaan yg dia nak.. so, aku pun lega.. pastu gi balik kat bilik no 4. jumpa Dr SUhYNA semula. Dia baca diagram ECG tu, yg kompom aku x paham pun.. then dia kata.. ok.. xder masalah.. Lega.. Dr kata, mybe sbb awak terlalu sejuk nie.. (mmg pun 2-3 menjak ni, bdn aku mmg sejuk je).. so, Dr kata,

"JGN MINUM AIS" : don't wory Dr, sy mmg kurang minum ais

"JGN MKN KANGKUNG" : ok! x makan dh skng sejak dgr citer2 yg kurang best pasal kangkung..

"JGN MKN TEMBIKAI" : alaa.. best tu tembikai.. ermm Ok!

"JGN MANDI MALAM"
: haha.. mmg aku suka mandi tgh2 malam lately.. ok!

"JGN TIDO BWH KIPAS" : uiks.. Dr ni cm tau2 jer.. dh sbulan aku tido bawah kipas, nk jimat elektrik punya pasal.. huhu OK!

"KLU BOLEH, PKAI SWEATER BILA SEJUK! & JGN LUPA SAPU UBAT YG SAYA BGI SBLM TIDO, SAPU DEPAN & BELAKANG!" : Yes DR!! no prob.. I Will !!

pas kuar dr blk dr, gi farmasi amik ubat, pastu gi pos ofis renew lesen moto,( sempat lagi, sebab ari ni last :P) pastu balik. Sampai umah, mkn ubat, tukar uniform silent HP, pastu tido.. Celik mata bc msg, tgk miss call pastu update blog.. haha...

thats all 4 2dy, aku rasa aku nk sambung rehat lagi.. terima kasih wat semua yg prihatin..

~ Niesa'95 ~

Sunday, January 18, 2009

Something 2 Remember!!

0 comments
BEFORE..

B : "Dinner tahun nie 16 January, kat Hilton Kl Central. Tema Glow & Glitter"

Aku : Waa.. best2.. ok jer..xcited cm biasa.. Once a year kan..

Ija : TQ sebab temankan gi bli baju dinner "eeiii.. Over taw!!"

Eela : 'Akakkkk!!! Eela nk make-up kan bley??' huhu..ok jerk.. :p

ON THE DAY..

B kata jangan balik lewat, sbb kul 6 nk gerak dah.. aku kata ok.. kul 4 aku chow.. huhu sukati jer wat mcm opis sniri.. xper, bukan selalu.. dh bgtau BOS pun.. dia kata OK!

EIJA aku suh balik sniri.. pandai2 la dia nk balik kan.. Buah hati ada depan mata.. apa nk susah.. huhu.. TQ gak sbb pinjamkan 'alat2'yg org kurang ada.. hehe

EELA kata dh sampai bgtau.. Aku kata ngan Eela kul 4.30 tunggu kat umah akk ek.. hehe.. kul 5 gak baru sampai.. sbb singgah taman maju dulu hantar sliper Huda tinggal

AYAH KAJANG aka BAPA MERTUAKU.. TQ sebab tolong jaga Huda seharian, walaupun ayah demam..

ALONG kata Hanna Mamat cuti, x sihat.. tp xper.. nnt along amik ayen.. ermm.. Sian kat along.. Anyway TQ gak sbb tolong pickup & jaga Ayen sampai malam.. hurmm.. almost pagi dah.. TQ gak kat ABANG sbb temankan Along jaga Ayen sekali

.....................................................................................

SESI MAKE-OVER.. OVER TAW!!!


aku x mintak... Eela yg offer.. org kata, x baik tolak rezeki kan.. hehe alasan baekk punya!! Inilah hasil kreatif tangan Eela.. TQ eela..




sebabkan dh lewat.. so x dan nk amik gambar posing ber2 kat umah.. jalan jer terus.. pastu siap tinggalkn eela N eija lak kat umah .. sian korang ek.. tima kasih byk2.. tp sori.. tinggalkan tanpa makanan.. huhu

.....................................................................................

DINNER

smpi2 sana dlm kul 7.30 cmtu.. org pun x semua dtg lagi.. reg, amik door gift 'cantik, mcm bli kt romantika jer.. huhu', pastu amik no cabutan bertuah, jalan atas red carpet.. perghh.. cm artis plak.. pastu post kat stage GITN tu..




mula2 aku agak malu sbb, yerlah tkut cm terover makeup jer.. almaklumla.. x biasakan.. selalu aku redah jer ngn muka comot2 nie.. tp nth, malam nie.. rasa cm lain plak.. haha.. sejak bila plak aku jadik pemalu nie.. relaxs la ita.. tapikan.. lepas aku tgk kawan2 B yg mmg every year melaram .. so, aku rasa aku bukanlah over sgt.. malah biasa2 jer.. haha.. then aku dh jadi aku yg biasa.. redah jer..

MENU

MAKAN BEST!!
sedap sangat.. walau aku x suka ngan medu Chinese nie.. tp malam ni.. sedap.. xtau la kalau time tu aku lapo sgt kan.. haha.. hentam la.. dh org ajak makan kan..




AGENDA

ermm.. x mcm dinner2 sebelum nie.. aku rasa mlm ni agk bosan sikit berbanding selalu..
1. mybe sbb setting dewan hanya hitam putih & warna lampu agak suram * nasib baik ada belon 3 warna yg cute.. so ok la..
2. Aturcara agak slow..
3. MC dia sepatutnya FAFAU & FBI tapi tukar ker TINI 3R.. so agak formal la kan.. walau dia cuba selitkan lawk2 dia..
4. sound sistem kureng sikit pada pndengaran aku time band Gten.. 'err cmtu ke ejanya..' wat persmbahan

5.. HAA.. YG NI KOMPOM WAT AKU BOSAN.. sebab artis jemputannya adalah DNF.. yg kompom aku x suka.. Beyonce M'sia konon.. whtever.. Kalau CT lain la.. haha..
6. Sebab aku MIGRAIN.. huhu thats 4 sure.. hncrkan sikit mood aku..


FINAL

TQ xpecially wat B.. coz tiap2 thn x penah tglkan saya utk g Dinner.. sbb time nie jer kita leh spend time 2gtherkan.. leh brkepit, leh manja2..hehehe... utk kawan2 B, korang mmg 'team meja dinner' yg best.. tu pasal setiap thn x kisah dok ngn korang gak.. haha.. utk WAITER yg jaga meja kami.. huhu.. ampun maaf dipinta sbb pembulian dr kami2 yg x dsengajakan.. 'sapa suruh ko x hantar jus kt kitorang' haha..

MAybe.. ini dinner last ngan GSB, sebab dengar2nya dorang pasni terus dok bawah TM dah.. so, tunggu & lihat jer la..


OTW balik.. lepas rindu tgk lampu2 malam di KL.. walu x dpt masuk KL betul pun, tp ok la.. nampak gak KL tower ngn mapu biru2 tu.. CANTIK!! MMG HOBIKU SEJAK AZALI LAGI.. TGK LAMPU2 WAKTU MALAM.. XPECIALLY KL..

alhamdulillah.. semua yg dirancang berjalan dengan lancar.. akan menjadi satu lagi kenangan indah yg akn terpahat dlm ingatanku..



~ Love Niesa'95~

Friday, January 16, 2009

ADAKAH YM anda pun SAMA???

0 comments
Setelah sekian lama.. mengalami masalah YM.. akhirnya.. hari nie YM ku dah OK..huhu.. best2!!!

THANKS 2 KAK INA!! Sbb dia masih ada msger lama versi 8.0.. so, aku leh la copy kat dia jer.. & aku pun aktifkan kat Ija & Nor.. huhu.. suka la tu... nasib baik Eela xdr.. klu x.. dia pun mesti nak jugak.. kan eela kan.. hehe

lepas YM dh ok.. rasa ceria balik PC nie.. haha.. nampak sgt.. :P

MASALAH YG SERING BERLAKU !!

"error 81003004"

- berlaku sebab aku guna YM versi 9.0

PENYELESAIAN !!

* Unistall 9.0 & install YM 8.0 jer..


- biarlah outdated pun.. janji bleh pakai kan...
- selamat berYM semula..

~ LOVE NieSa'95~

Thursday, January 15, 2009

WhY???

0 comments
hari nie.. emosi x berapa stabil.. kenapa?? hurmm.. kerana memang dh ditakdirkan begitu.. telah tertulis segalanya yg harus dilalui dlm hidup nie.. Cuma kita umatNYA perlu pandai menghadapi.. Insyaallah..

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.. Cuma, segalanya skang terserah kepada kemampuan 'org' yg bkl memikul semuanya tu.. SANGGUP?? TAHAN? BOLEH? YAKIN? SABAR? atau TERPAKSA? atau REDHA?.. mmm semuanya memnag saling berkait antara satu sama lain.. hanya masa yang menentukan..

memang perit bila DIKHIANATI oleh org yang kita SANGAT PERCAYAI.. tambah menyakitkan jika orang tu adalah yg sgt kita SAYANGI.. yang akan sehidup semati dengan kita.. hurmmm.. sungguh berat..

X MAHU PISANG BERBUAH 2X... semoga JALAN yang akan dipilih.. adalah JALAN YG BENAR.. huhu.. jalan yang menuju kebahagiaan.. MASIH ADA MASA utk memikir & menimbang buruk baiknya.. TERSERAHLAH.. aku tetap mendoakan yg terbaik..


** mengharungi hidup dlm keraguan adalah amat menyiksakan.. tambahan apabila ianya tidak langsung disedari org orang yg kita harapkan....**

-Love NieSa'95-

Thursday, January 8, 2009

1st Day At SCHOOL!!

0 comments
haha.. I'm back.. setelah lama brcuti.. akhirnya.. aku keje gak la ari nie.. Kira ari nie ari pertama la aku keje utk tahun 2009 nie.. huhu setahun cuti beb..

ermm.. dtg jer cuti ari nie.. terus ada jamuan makan utk meraikan bakal2 cikgu La, Miza & Nori. TAHNIAH buat korang.. dpt gak kejar impian tu kan.. Semoga menjadi cikgu yang baik & disayangi semua.. Aminnnn

Berbalik pd CUTI2 SEMINGGU aku last week..

HARI PERTAMA KE SEKOLAH..

Jumaat (2 Jan 2009),8.00 pg kat SK Taman Jasmin.. Ayen masuk Kump 1/2009. Satu kelas ada dekat 30-35 org camtu.. pstu ada 7 kump.. Skang cikgu kata pgl kump dulu. Sbb x kompom lg masuk kelas mana.. 2 weeks ni la penentu mana yang ayen akan masuk..
huhu.. hope dia akn maintain la kt kelas 1 @ Bakawali tu.. **itu klu ikut sejarah mak ayah dia la kan.. ahaks.. :P

Alhamdulillah.. semua berjalan baik.. ari tu jer,,ayen dh tau dh mana kelas dia, mana cikgu dia, mana tangga dia kena ikut.. so, aku x risau sangat la.. itu pun kejap jer kat sekolah.. dlm 10.30 dh bley balik dh..

ISNIN (5 Jan 2009), 7.45 pagi kat KAFA Intergrasi Taman Jasmin (Sek Agama la..)Ayen aku dftrkan jgk masuk sek agama.. aku dulu x merasa.. so, bg la dia can.. Ayen Kelas 1 Abu Bakar .Mmg kesian la kat dia sbb pagi petang kena skolah.. tp bila pk2 balik.. baik jugak utk dia sbb.. dia x la buang masa dia jer kan pagi.. pastu kurang la sikit ms dia nk gaduh ngn adik dia.. huhu.

Erm.. ms kt skolah agama nie, ayen x berapa nk ok.. bukan x gi skolah or apa.. cuma dia batuk & perut x selesa.. so, dia peluk jer la ku sepanjang dftar tu.. x kisahlah.. org pun paham.. Darjah 1
kan.. tp lepas ayah dia pujuk.. dia ok dah, act cam biasa je.. Alhmdulillah.. Aku rasa bersyukur sangat sbb dia x byk mslah utk 1st day msk skolah

Masa rehat ajar ayen bli makanan.. dia ok, cuma malu2 & x berapa pndai bab2 duit nie.. sbb aku x penah bg dia pgg duit sniri & bli barang sniri.. klu pgg pn sblm nie.. skadar pegang je la.. haha

12.30 TGH, SKTJ, darjah 1-3, kena masuk sekolah ptg. ok la.. dia dh rasa selesa kat sekolah, pandai dh cr kelas dia sniri, cuma masalah dia time rehat je... pun sama..aku & hubby tmnkan la dia utk 1st dy tu.. dia bli air, bg duit pastu terus blah.. haha.. kayo la makcik kantin tu klu hari2 mcm tu.. tp lepas trgkan kat dia.. then dia paham..Ahlamdulillah.. pandai anak mak...

2nd day kami hantar skolah agama mcm biasa, tp x tunggu dh, cuma perati dr jauh jer.. & masa balik kul 11.20 pg tu.. tgu dia n ajar naik van sekolah plak.. haha.. x sempat abis bg pnerangan, dia dh lari terus tuju kat van & lompat masuk van.. erkk.. mcm dh biasa jer dia buat.. xcited kot.. ramai kawan2 dia naik van sama..ok la.. kurang2 aku lega tgk dia pandai idup sniri.. masa pegi skolah keb pun, dia naik van gak.. kami tunggu kat depan sek jer.. tgk dr jauh gak.. tgk dia turun van.. ermm.. ngan sapa tu?? huhu... :) mcm kenal je... xperlah.. asal bahagia.. so, dia jalan terus masuk sekolah.. gi perhimpunan.. ok.. done.. maknanya dia tau mana dia kena pegi.. aku pun saja jer la.. gi kat dia tegur,

"hi ayen, ok ari nie gi skolah? naik van ok?"ayen kata "mcm mana mk bleh ada kt sini? mak buat apa?" huhu.. nk gelak pun ada.. tp betul gak.. dia tanya tu.. aku nk wat apa kat skolah tu kan.. bukan aku skolah lagi.. haha.. whtever..pastu dia kata lagi, " mk tau tak.. td naik van ayen naik ngn sayang.." hehehe.. aku senyum jer la.. kata kat dia.. " oo ye ker.. ok.."

petang abis sekolah.. kami tunggu kat tmpt mak bapak tgu anak2 dia.. aku bley jer klu nk gi jmpt dia kat dlm kelas.. tapi saja malas.. lagipun bukannya apa.. masa nie la kita nk bg dia belajar semua benda baru kan... alhamdulillah.. dia sampai kat tempat yg betul, so aku lega lagi.. maknanya dia dh bleh paham apa yg kami & cikgu2 dia pesan.. harap2 dia akan semakin cepat belajar selok belok kehidupan nie.. Insyaallah

3rd day.. x byk yg kami ajar dia..cuma pesan.. 'kena mcm semalam, tunggu kat tempat semalam' & pastu kami balik & pikup dia masa balik je.. insyaallah.. dr 3 hari pemerhatian tu.. aku rasa dia x der msalah nk ikut arahan & paham arahan.. Cuma kadang2 tu mmg la risau jugak, sbb dia baru Darjah 1 kan.. Semoga semuanya berjalan dengan baik.. & semoga xder perkara2 yang x baik berlaku kat dia.. Aminn...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...