Friday, February 26, 2010

OMG.. apesal aku ada FB????

0 comments


antara realiti & fantasi... AKU ADA FACEBOOK??? mcm mana register pun aku tak tau.. tau2.. gambar aku dh ada.. haha.. tetiba lak ada ramai kawan.. haha..

sapa punya keje??? ITU LAKI AKU PUNYA KEJE...

*********************************************

Bila aku xder , dia suh aku ada.. nie bila aku dah ada.. JANGAN MARE aku atas perkara2.. yang akan berlaku kerana MELAYAN FB nie...

Dear B.. this is my PRESENT 4 U.. Its Our 15 Anniversary kan.. haha..mintak maaf salah silap awal2 nie.. huhu..

Menghitung ari..

0 comments
Pejam celik.. pejam celik.. wa.. esok baper aribulan??? esok 27 Februari 2010.. hmm... mcm biasa jer ngan date tu kan.. hehe.. apa nk wat esok ek.. mula2 aritu planning nk lunch/dinner kat kl tower.. tapi memandangkan ia jth pada ari cuti.. so, agak sukar sikit la.. sbb budak2 pun cuti kan.. xkan nk tinggalkan.. pastu plan plak nk gi genting.. bawak budak2 lepak sana sehari pastu baru balik.. cadang kononnya nak naik genting ari nie la.. tapi ayen plak sekolah.. pastu tgk rate hotel.. bleh plak esok dorang wat super peak rate.. adoyai.. hancur program.. agak lari gak la bujet tu, walau ikutkan bole jer nk kejar.. tapi.. hmm.. x jadik la kot...

so, skang.. xtau lagi apa plan utk esok.. harap2 esok ada la plan yang best2 sikit kan.. so, xder la terperuk jer kat umah.. hehe

***********************

kadang2 aku selalu termiss count.. 27/02/1995 ~ 27/02/2010.. hmm.. dh baper taun tu ek?? tolong kirakan.. hehehe..

Monday, February 22, 2010

Bila JIWA suda KACAU

1 comments
Bila jiwa suda kacau.. akan tunggang langgang la hidup jadiknya.. buat itu salah buat ini pun salah.. sama mcm buat baik salah, x buat pun salah.. sumer benda mcm disalah ertikan.. adoyai.. susahnya bila kepala suda pusing, jiwa suda kacau.. hati pun jadik x tenteram.. nk melangkah ke depan atau nk berundur atau terus amik simpang kanan atau gi ke kiri?? mana satu jalan yg harus diikut??

Ikut hati .. MATI, Ikut rasa.. BINASA.. kalau x ikut pape.. jadik GILA lak sudahnya.. huhu..

**********************************

aku.. sebenarnya sangat penat.. tapi xleh nk berehat lagi sbb kesian pada mereka2 yang juga sama2 penat. melihat mereka bertungkus lumus, sedangkan aku bergayang kaki?? huhu itu bukan aku.. DAN kepenatan itu selalunya akan terubat bila dihadiahi dengan seyuman & caring dr org yng kita sayang.. TAPI bukan semua yg kita bayangkan akan menjadi seperti apa yang kita mahukan..

"Life is CompLiCAteD"

Friday, February 19, 2010

sukarnya mencari kebahagiaan...

0 comments
Kebahagiaan memang di depan mata.. tapi sukarnya mencari kebahagiaan tu kalau kita sendiri x pandai utk mencoraknya.. Konsep kebahagiaan setiap orang juga lain.. mungkin si A caranya begini, si B pulak caranya begini.. & yang C pulak lain caranya.. ha.. jadi.. pandai2 la kita utk pilih jalan & cara yang mcm mana kita nk buat kita rasa bahagia..

Ada org bahagia bila 'melepaskan org yg dia sayang & melihat org tu bahagia'

ada org.. 'hidup aku x bererti tanpa dia..'

kadang2 ada org terlalu mengharapkan kesempurnaan daripada org yang dia sayang.. & sentiasa mengharapkan org itu akan memberi kebahagiaan kepada dia.. tapi kadang kala dia terlupa.. mencipta kebahagiaan bukan tugas sebelah pihak sahaja..kedua-duanya perlu ambil bahagian.

********************************

"kalau kita betul2 sayang kat seseorang & x sanggup kehilangan dia.. BUKTIKAN.. jangan kerana sedikit kesalahan, kita dh menghukum pasangan kita & menyalahkan dia utk kesalahan itu.. MUNGKIN.. kita juga perlu muhasabah diri.. dimana kurangnya kita, dimana salahnya kita sampaikan pasangan itu sanggup berbuat demikian. adakalanya.. PUNCA itu bukan dari dia, tapi dari diri kita sendiri"

Tuesday, February 16, 2010

aduh sakitnya...

2 comments
apalah nasib kaki nie.. semakin hari semakin sakit plak aku rasa.. berat mata yang memandang berat lagi bahu yang memikul.. nampak macam ok jer.. kalau cakap pun x tentu org akan percaya.. tapi hakikatnya.. tuhan saja yang tahu.. aku cuba tahan & cuba buat2 ok jer ngn kaki nie.. tapi semakin aku wat tak tau.. semakin sengal plak rasanya.. time2 nie.. mula la aku jadik moody balik.. huh.. xbestnya perasaan tu.. aku dh cuba utk berehat & cuba utk pulihkan kaki nie sebaik mungkin.. tapi.. pokok pangkalnya.. itu bergantung jugak pada keadaan.. biar takdir & waktu jer menentukan segalanya.. kadang2 rasa cam x larat dh nak tanggung sakit nie.. tapi nk wat camner.. nak tanak kena harungi jugak kan...

Gie fisio aritu pun, dorang kata.. aku nie kira kategori lambat baik la nie.. org lain sumer dh ok dah.. dah bleh berlari bagai.. hurmm.. agak mengecewakan jugak la statement tu.. terasa mengada2 plak kaki aku nie berbanding pesakit lain.. camner ek nk wat.. aku xleh nk biar keadaan nie lama2 mcm nie.. silap2 aku jadik 'murung' lak nanti.. huhu.. x mahu keadaan itu.. tidak..tidak... aku cuba se +ve mungkin utk hadapi sumer nie.. tapi aku perlu sokongan jugak dr org sekeliling...

******************************
DUGAAN... memang akan datang silih berganti.. kerana kita akan sentiasa diuji setara dengan kemampuan kita.. MUNGKIN.. aku salah seorang dari yg 'boleh' menerima dugaan ini... Insyaallah... doa utk segala yg terbaik..

Friday, February 12, 2010

'REST' again....

0 comments
Ari nie aku pegi followup DR lagi.. n the result is.. Aku masih perlukan masa untuk jalani hari2 aku macam dulu2.. FISIO aku kena teruskan balik. next on thursday aku kena gi smula & wat gym sekali.. 4 sure penat giler pas tu sebab dh lama kan x wat fisio..hmmm

Dr kata... 'raya' nie REHAT betul2.. Nanti jumpa saya semula.. huhu itulah dia kan.. nak wat camner.. tapi aku rasa mmg aku perlukan pun rehat nie.. sebab bila dh mula keje.. sumer benda aku nk wat.. terlupa lak yang aku bukan aku yang dulu2 sangat.. huh.. susahnya.. tapi xperlah.. xnak pk bukan2.. pk yang baik2 jer.. untuk kebaikan & untuk kesenangan hari esok.. lagipun, aku xleh nk harapkan org lain utk jaga aku.. aku kena jaga diri sniri ... kaannnn..


So, kawan2.. aku akan rest smula utk beberapa ari nie.. nanti aku masuk keje smula ek.. Banyak keje tertangguh balik la nampaknya.. hehe ** damn** apesal pk keje lagi?? adoyai...

"Menuju TANGGA Kejayaan"

0 comments

Terasa BAHAGIA pulak bila di apit oleh 2 insan yang rapat dengan aku.. hehe
errmm.. xrancang pun nk berdiri begini.. tapi macam 'sesuai' jer kan.. huhu

mereka & HARI LAHIR

4 comments
Bulan nie, paling ramai kawan2 aku yg sambut besday .. lepas sorang2.. & oleh yang demikian.. aku x terkecuali utk turut sama menyibuk dalam 'party' dorang2 nie.. hehe bukan party la actually.. kira acara kecil yang telah menjadi kebiasaan jer..dann 2 minggu nie adalah minggu2 penghapusan diet2 mereka.. sebab dorang sumer kena makan kek.. wink!!!

& untuk bulan nie.. kerana bujet agak kureng cikit sbb nk kenduri kendara nie kan.. so, aku hanya dapat wish mereka2 nie..

SELAMAT HARI LAHIR.. semoga segala impian akan menjadi kenyataan & semoga sentiasa ceria & tabah dalam menghadapai dugaan hari2 mendatang..

A VeRy-Very... HEPPY BESDAY to:
*********************************
NOOR
04 Februari 2010
*********************************
KAK INA
09 FEBRUARI 2010
*********************************
AIN

11 FEBRUARI 2010

*********************************

Wednesday, February 10, 2010

"My AQUA"

4 comments
Dulu.. bela ikan saja suka2.. nk try tgk macam mana boleh hidup ker semuanya..
Skang.. dh dekat hampir setahun aku bela ikan nie.. rasa mcm best plak.. kalau sehari x tengok ikan tu.. rasa cam rindu lak.. tambah2 skang ikan2 aku tu dh beranak pinak.. walaupun sedih ada yang dh mati.. tapi xpelah.. kurang2 dia ada tinggalkan waris2 dia untuk aku.. hehe

Aritu.. seronoknya bila B belikan aquarium baru untuk ikan2 tu.. bukan aku jer yg seronok tapi satu family suka.. masing2 dh makin sayang ngan ikan2 tu.. Ikan2 tu pun seronok gak berenang2 kesana kemari.. hehe


so, beginilah rumah baru ikan aku tu.. 'rumah' lama.. aku bagi la kat WAN.. sebab B kata .. Wan pun dh tersampuk nk bela ikan.. hehe
***************************************************
dari hanya 5 ekor ikan.. skang ikan aku dh dekat 20 ekor.. harap2 yang kecik2 tu semua boleh idup lama la kan..







Friday, February 5, 2010

FOLLOWers...

5 comments
aik.. tetiba cam dh bertambah lak follower blog aku nie.. hehe xper2... kurang2 mereka2 nie berani mengaku yg mereka berminat utk tau apa yg aku tulis.. hehe.. cam seronok la plak bila tau ada kawan2 yg still amik tau pasal kita.. kan..kan..kan..

skang dh ada 8 followers.. humm.. yang silent readers nie bila nk register?? hehehe..


** thanks 4 all supporters!!!***

Wednesday, February 3, 2010

ari ini 'shoot' lagi...

0 comments
ari nie.. ari yg ke-2 wat photoshoot.. tapi ari nie best .. kejap jer dah setle.. dari gambar individu ker gambar group sumer pun kejap jer.. yer la kan.. sebab staf pun xramai & yg bagusnya.. semua turun on time.. so, senang la keje kami.. WELLDONE JSKP!!!

tapi xleh nk rest gak ari nie.. sebab petang ada meeting...

seperti biasa.. aku xkan pernah terlepas dr menjadi salah seorang ajk dalam apa2 jua jawatankuasa dalam fakulti.. & kali nie, setelah diperkenalkan sejak last year.. akulah pelopor utama Ketua Promosi untuk 5s FEm.. oleh yang demikian.. tgjawab itu terpaksa dipikul walau dalam susah mahupun senang.. tambah membebankan jugak bila, tahun nie dorang sume buat robakan pada zon.. yg mana aku telah tercampak ke dalam ZON FAKULTI.. yakni.. zon yg merangkumi seluruh dewan kuliah, bilik kuliah, seminar, bilik sidang, stor2 fakulti dan persekitarannya.. huhu.. zon yang paling besar antara yg terbesar... hmmm.. x dapat kubayangkan kepenatannya nnt.. xtau bila & dimana nak mula.. tapi aku dh mulakan dengan melantik 2 org JK kecil bawah aku.. hehe.. so, korang yg tercalon tunggu je la surat sampai ek.. & selamat bekerja bersama2..

Tuesday, February 2, 2010

kLiK-kLik... ari ini...

4 comments


ari ni kat opis aku kena handle satu photoshoot.. kena jadik jurugambar, jurugegas merangkap mak andam sekali.. all in 1.. hehe.. macam biasa.. super women la katakan.. walau kaki nie sengal2 dah asik amik gambar org jer.. aku mesti nk joint jugak kan.. hehe




Kesimpulannya.. hari ini sangat letih.. tapi bukan ari ni ajer.. sbb benda nie akan berlansung selama 1 minggu.. sbb staf ramai kan.. nasib baik ada bahu kak Om... empuk sikit.. hehe



daann.. aku pun x ketinggalan utk amik gambar sekali.. sebab aku pun staff maa.. hehe.. comey tak.. comey tak??



Monday, February 1, 2010

Nun Di ATAS sana...

0 comments
Siapa yang sangka jalan yang gelap dan berliku2 itu.. dihujungnya ada sesuatu yang indah utk dikongsi oleh semua .. Waa.. terpegun & terpesona dengan keindahan malam dengan pemandangan nun jauh disana KUALA LUMPUR dalam cahaya... hehe


xder.. sbenarnya malam tadi aku & family telah diinvite oleh "laling B". ajak kami satu family makan kat atas puncak bukit tu.. dorang kata sebab esok KL cuti.. means ari nie la tu.. so.. aku follow jer.. org kata.. x baik tolak rezeki.. lagipun B kata kat situ cantik.. bleh tengok lampu2.. hehe yes itulah kelemahan aku.. sapa xnak pegi.. kat sana mmg cantik giler.. berbaloi la naik tangga tinggi2 pun.. *sebab parking kat atas dh penuh.. tapi bila sampai kata atas... WOW!!! terpegun seketika.. mmg saat yang dinanti2kan.. tapi spoile ngan bau yg kurang menyenangkan.. so, xleh la nk lepak lama kat tebing tu.. terus jer la kami cari makan..




Menu kalau mula2 tengok.. maaakkk aiii.. memang takut la nk order kan.. tapi bila makanan nyer sampai.. memang sangat berbaloi la harga & makanannya.. memang x nyesal la naik tinggi2 tu untuk makan malam.. hehe.. so, nasihat aku utk korang2 yang 'stok' kecik cam Nida tu.. share jer la sepinggan berdua.. Sbb takut x terhabis nnt.. hehe




To, NIDA & FIRDAUS.. tq sbb sudi belanja kami sekeluarga.. len kali ada masa, ada rezeki kita
jalan tempat lain plak ek..

nie.. kalau ngaku anak sniri pun org tak tau nie... kan..kan..kan..


** muka bulat2 sebab dh belasah spageti chicken pasta.. hehe


Haritu Pegi IKEA...

0 comments
ari sabtu yang lepas.. Ada kenduri kat Teluk Intan.. member opis kawen.. tapi aku x dapat nk pegi.. sebab memikirkan banyak benda lagi yang nk di setlekan utk weding adik ipar aku kat kajang on april nie.. Yang kat Jelebu x risau sangat dah.. sebab banyk benda dh berjalan & ada yg dh siap sikit2.. & lagipun adik beradik aku bleh tolong2 jugak..mak ayah pun cargas.. cuma yang kat belah ipar nie.. aku rasa mmg dia harapkan aku la jugak.. sbb kami x ramai.. pastu sera plak tengah sarat membawa perut.. so, nk tanak aku kena masuk campur gak la.. x sampai ati aku tgk dia terkontang kanting seorang diri..

so, jadiknya.. tanpa dirancang terkeluar idea utk ke IKEA.. sebab aritu Ija kata kat sana banyak gak benda2 yg berbaloi ngan harga yg berbaloi-baloi.. so.. kesana la kami jawabnya.. seronoknya kat IKEA, utk orang2 yang macam aku yg dah lama x pegi ni.. n dengan anak2 yg sangat aktif.. dia ada sediakan tempat utk budak2 main while mak bapak nie bershoping.. kredit utk IKEA atas inisiatif itu.. bukan letak saja2 tau.. letak siap bersistem.. nk tau sistem dia.. korang kena la pegi bawak anak ke sana.. jangan asik dok shoping tinggalkan anak2 jer.. huhu.. **dush***..

yang ke2 best pasal IKEA.. lepas penat mencuci mata & poket.. kami pun pegi la bayar.. & pastu terus bli minum2 ckit.. sbb ada org akan pengsan dlm 30 saat lagi.. haha.. lebih kurang la.. tapi sbb dh dpt pekena karipap power & cawan kosong tu.. dh x jadik pengsan dh.. hehe.. best pasal bleh refill banyak2 kali sampai pengsan... so.. pasnie.. kalau korang gi IKEA.. bli makan utk sorang jer.. bayar RM2 utk sebiji karipap & cawan, so pastu minum la sama2.. tapi karipap kena bli banyak2.. sebab kompom x cukup punya...

So, next time aku nak pi IKEA lagi.. ada benda yg nampak tp x dapat beli aritu.. hehe pastu nk pekena karipap dia lagi... macam terbayang2 jer.. uishh.. bestnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...