Wednesday, December 31, 2008

sekadar menulis...

0 comments
semua org dh update blog.. tapi aku lum update2 pun lagi.. sebab
apa?? ermm.. sebab ntah la ek.. rasa cam malas pun ada, bz pun ada,
letih pun ada..

sebab apa malas? sebab.. xder idea kot nk nulis.. point tu ada.. tp
aku pun xtau mana nk mula.. idea tu legar2 jer kat kepala tapi x
terluah kat ruang nie.. huhu.. puitis sungguh..
skang kan musim org nak start sekolah.. so, bg aku yg dah ada anak yang nak masuk darjah 1 tahun depan.. err.. esok la.. tahun depan tu.. huhu.. ermm.. sangat sibuk.. tambah2 pulak.. xder pengalaman lagi menguruskan kemasukan anak darjah 1 ni kan..
Macam2 nk kena sediakan.. dari ujung rambut smpilah ujung kaki..
semuanyanya kena siap sedia.. klu x... haaa... ready jer la anak tu
xmo gi skolah.. hurmm.. anak2 skang nie kan.. lain macam.. sumer nk
ikut kehendak dorang jer.. pandai2 la mak bapak nk cari duit
sediakan semua tu utk dorang.. patutla kenapa zaman ni, xramai
pasangan nk ada anak ramai.. huhu.. betul ker???

diam x diam.. mcm x caya jer.. anak aku dh nk sekolah dah.. haha..
terasa tua la pulak..ntah mcm mana la jadual harian aku lak lepas
nie.. tunggu jer la kan..wish me all the best!!

k.. sebelum mengakhiri coretan aku utk tahun 2008 nie.. aku ingin
menyusun jari memohon ampun & maaf diatas apa juga yg membuat
korang trsinggung atau terasa hati.. pastu klu mana2 yg ada smpn
sejarah lama2 tu.. pun aku mintak maaf la banyak2 k.. aku hanya
manusia biasa yg x lepas dr kesilapan.. x lupa jugak.. wat korang
yang namanya tersenarai dlm blog aku nie.. sorilah.. nama korang
glamer kat sini walaupun xder permision.. huhu.. nyatanya.. anda
semua buat aku happy!!!

esok.. aku akan bercuti selama 1 minggu utk uruskan HAZREN masuk
darjah 1. Insyaallah.. kita berjumpa kembali 8 JAN 2009..
Kepada kalian pembaca setia blog aku nie.. terima kasih atas
sokongan anda semua.. TQ jugak atas segala nasihat, perhatian &
masa yg korang luangkan utk aku walau dlm sedar mahupun tidak..
huhu.. i appreciate that!! very2 much!! luv U all lah..

C u all then.. SELAMAT TAHUN BARU 2009.. SELAMAT TINGGAL 2008.
Semoga hari esok akan lebih baik dari hari semalam...

-Niesa Sayang '95-

Monday, December 22, 2008

My Hobi..

0 comments
Seperti Biasa.. Musim2 cuti sekolah ni.. sana sini kenduri.. latest.. hantaran tema Hijau Cream pula jadi hiasan kt blog aku kali nie.. ermm.. ntah kenapa ek.. ramai betul suka ngan kaler hijau tahun ni.. harap2..taun depan tukar kaler la plak ek.. huhu..



Untuk Kak Am.. Tahniah bakal dapat Menantu.. & Terima Kasih kerana sudi memberi kepercayaan untuk siapkan hantaran anak akak.. hehe.. (TQ gak, sebab dh booking saya utk bulan 5).. hehe "heppy!!!"

Thursday, December 18, 2008

MiGRaiN..

0 comments
pagi nie.. mood x berapa baik nak wat keje.. walaupun gomen arini dh masuk gaji + bonus.. tapi bagi aku.. ermm.. sama jer mcm bulan2 yang biasa.. pendam ajerlah segala impian untuk membeli itu dan ini..
dh xleh nk wat keje.. layan email jap.. & terbaca satu email ni dari along.. tergerak nk post & share ilmu ni ngan sumer org.. sbenarnya email dia panjang.. tapi aku amik point yang penting jer.. so, bacalah & try amalkan.. Sebab aku pun.. salah seorang dari pengidap penyakit nie.. huhu

Dari seorang sahabat :
UBAT SAKIT MIGRAIN
Ayat-Ayat Allah - Base on true story from others......

1. Read Al-Fatihah (1 x)
2. Read Surah Al-Ikhlas (3 x)
3. Read Surah Yassin ayat ke 58 " Sala mun Qaulan Minrabbirrahim "(3 x)
4. Read Selawat Nabi (3 x)


RAHSIA SURAH YASSIN AYAT KE 58

Barangsiapa yang membaca YAASIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surah tersebut "SALAAMUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM" diulangsebanyak 7 kali untuk 7 niat baikmu, Insya Allah, dengan izin Yang MahaEsa dan Maha Kuasa, semua hajatmu akan dikabulkan..
Sampaikan kisah pengalaman ini kepada sahabat2 anda kerana tiada kerugian kita berkongsi serba-sedikit ilmu yg kita perolehi, apatah lagi sekiranya ilmu itu dapat memberi manfaat kpd seluruhumat manusia. Seandainya anda sendiri pernah mencuba cara ini dan mendapati ianya berkesan utk mengurangkan dan/atau menghilangkan sakit migrain anda, harap sudilah berkongsi pengalaman anda utk kebaikan bersama.


InsyaAllah dengan berkat dan keikhlasan hati kerana ALLAH. AMIN

Tuesday, December 16, 2008

.. bIlA OtAk suda PuSInG..

0 comments

Bila kepala kita runsing kerana satu masalah.. ia akn membuatkan kita pk pasal masalah lain plak.. maka semua masalah2 tersebut semakin mmbesar dan berkait2.. senang citer.. JIWA KACAU.. salah satu cara utk kuarkan kekusutan tu adalah dgn melukis.. so, inilah lukisan yg aku buat utk tunjukkan betapa kacaunya kepala otak aku skang...

Monday, December 15, 2008

Trip to KeLaNtaN...

0 comments
dah lama rasanya aku tinggalkan negeri kelantan nie.. lama giler dah tak pegi.. abis jer study kat sana.. around 2000, pastu konvo 2001.. then adalah sekali aku gi dalam tahun 2003 kot.. tapi itu pun xgi jalan2 mana.. just lepak kat umah makcik aku kat Tanah Merah.. and last week.. selang beberapa tahun dah aku x jejakkan kaki kesana.. akhirnya aku dapat gak pegi.. dalam hati tu memang happy giler la nk pegi sebab.. yerla.. dulu aku penah dok sana kan.. so, nk tgk la balik.. tempat2 yang aku biasa pegi.. sebab bagi pandangan aku sendiri.. Kelantan.. xpecially KB.. walaupun x segah & semoden mana.. tapi cukup tenang utk jalan2..

TAPI.. pengalaman aku pegi kali ni adalah amat berbeza sekali.. segalanya berubah.. mmg x sama mcm dulu.. yelahkan.. dah berapa tahun dah.. perubahan tetap akan berlaku.. cuma aku x jangka plak sejauh ni perubahan pada KOTA BHARU xpecially.. huhu.. sgt berbeza.. sampai aku dh xtahu kat mana aku penah lepak..penah tunggu bas, penah shoping.. huhu.. nyata.. bukan semua org suka perubahan.. skang gi KB, x ubah macam masuk KL.. dh penuh sesak ngan kenderaan, jem sana sini, bangunan tinggi2, shoping mall besar.. ermm.. aku kureng sikit la bila dah crowded cenggitu.. nyata jiwa aku mmg jiwa kampung la.. haha.. whtever... paling mengejutkan.. suasana di Pantai Sri Tujuh.. aduss.. memang sangat mengecewakan.. dulu aku sikit punya suka gi sana.. cantik & tenang.. tapi skang.. x ubah macam tempat pembuangan sampah.. gila arr.. sedey aku tgk tempat tu.. elok2 nak lepak lama kat situ.. x sampai 10 minit.. terus blah..


apa2pun.. aku rasa trip kali nie.. alhamdulillah berjalan baik.. sebenarnya tujuan asal kesana sebab mghantar jiran rapat kira cam sedara la.. kawin.. lagipun dia dh siapkan penginapan sumer.. x sedap la klu x pegi kan.. Terima Kasih atas jemputan & penginapan & sumer2 la.. n I wish..
SELAMAT PENGANTIN BARU AYEN & IRA..


Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.. Aminnn...


aku & family (kecuali mama) attend wedding ayen 12 Disember 2008 di Tumpat, Kelantan

Wednesday, December 10, 2008

"kaCiwa"

0 comments
sbenarnya tadi aku baru jer nak update blog ngan citer yang best.. tapikan.. mcm biasa.. salah tekan jer sumer benda hilang.. arrghhh.. tensen giler pale otak.. so, aku maleh dh nk tulis balik apa yg aku dah karang tadi.. wat sakit jiwa jer.. so, dipendekkan citer.. sbb nk updated gak blog.. so, aku post jer la kekecewaan hati aku nie bila x dpt nk post tajuk yang aku nk post tadi..huhu kaciwa..

anyway.. arini dah dapat penuhi satu impian..



makan kueh teow tomyam... thanks to EElA & AiN... Luv U lah...


skang.. nak sambung main Restorant Rush plak.. jom kawan2... kita lawan...

Friday, December 5, 2008

LADIes dAY oUT!!

0 comments


eela ajak gi mines.. eela kata nk belanja makan sizling...ermm camner eja dia ek.. tp bunyinya gitu la.. ramai2 pegi ikut.. Aku, Eela, Eija, & Nor.. kebetulan.. kami semua bosan dok kat opis..sbb waktu rehat yang panjang pada ari jumaat..& untuk menenangkan fikiran yang kusut... so, kami pun kuar la..


beban kepala mmg mcm2.. givup rasanya.. tapi.. mana bley givup kan.. kita mesti kuat dan sentiasa tabah apa jua dugaan yang datang.. errkk.. yer ker.. sejauh mana lagi tahap ketabahan & kesabaran aku nie.. aku sendiri pun x tau.. Sejauh mana lagi juga Kesabaran nie.. aku pun x tau... yang aku tau.. kepala aku cukup2 serabut.. cukup2 stress.. aku betul2 kecewa.. pasal apa ek.. erm.. pasal macam2 la.. xkan tu pun nak tau.. bz body la korang nie...


tapi cukupla aku leh kata yang mana :


AKU BENCI
bila org tipu aku
bila org x tepati janji


AKU SEDEY
bila org tipu aku
bila org x tepati janji
bila teringatkan sesuatu
bila peluang yang aku bagi disia-siakan


AKU KECEWA
bila org tipu aku
bila org x tepati janji
bila peluang yang aku bagi disia-siakan


hanya tuhan yang tau isi hatiku ini... Ya Allah.. kau kuatkanlah diriku ini utk menerima segala dugaanmu Ya Allah... Aminnn...

Wednesday, December 3, 2008

Going 2 PaRLimeN

0 comments
tercatat satu lagi sejarah baru dalam hidup aku.. iaitu.. pegi PARLIMEN MALAYSIA.. walau x sebesar mana pun kenangannya.. tapi ia tetap akan menjadi satu kenangan buat aku.. sebab ini adalah 1st time aku merasa pegi sana.. selalunya.. tgk kat TV jer.. ari nie.. aku rasa bertuah jugakla sebab leh masuk tgk YB2 ni bersidang.. kelakar pun ada.. ketuk2 meja, jerit2, sebijik cam meeting masa sekolah2 dulu.. huhu.. manusia tetap manusia..


kebetulan tadi, leh masuk & tengok 2-2 dewan sekali.. DEWAN RAKYAT & DEWAN NEGARA.. bagi aku.. best masuk Dewan Rakyat lagi, sebab 'hapening'.. masuk dewan negara.. ermm.. agak membosankan.. hajat dihati nak jugak amik gambar YB2 yang berkenan dimata tu.. tapi hp n camera kena tinggalkan kat pintu masuk... nk bawak masuk curi2 pun xleh.. sebab ada securitynya.. pastu nk masuk kena scan satu badan mcm kat aiport tu.. so, hanga kenangan je la yg bleh dibawa..


lepas kuar baru dapat amik gambar kenangan pegi sana.. at least.. ada la jugak gambar.. bukti aku dh sampai Parlimen.. hehhe



Ngan Abang Man & Abang Amir.. TQ ajak org pegi..

Tuesday, December 2, 2008

' aku Yg X KerUAn..'

0 comments
ntah kenapa hati aku x keruan skang.. tetiba datang rasa takut, sedey, gemuruh, ragu2.. ntahla.. mcm2 perasaan tiba2 datang.. padahal bukan apa pun.. cuma sekadar nk kena gi jmpa ngan dr mata je,,apa.. ala.. klu ikut surat ni dia tulis...OPTHALMOLOGIST.. hah.. camtu la bunyinya.. apointment jam 4 ni.. so, aku dh mintak ngan bos nak kuar kul 3.30..

Mula2 ingt B leh teman pegi... tapi B kata B tgh byk keje.. byk network down.. ermm.. hurmm.. makin gelabah la aku jadiknya.. naper ek?? eii.. aku sungguh x suka perasaan nie.. Ingat lagi dulu.. aku penah gak rasa gini bila kena gi jumpa dr kat Hosp. Besar Seremban pastu kena transfer ke Hosp. Besar Jelebu (hehe sbb aku bosan tgu kt seremban tu.. lama sangat..) & the last time masa jumpa Dr kat Hosp Kota Bharu.. masa jatuh tangga.. huhu... tapi dulu.. risau2 gini pun.. ada org teman aku gi Spital.. cuma ari nie.. ermm.. kena gi sorang2.. fuhhh... puas dh tarik nafas dalam2.. banyak kali buat dah nie.. nk tenangkan diri konon.. tapi.. makin aku cuba bertenang.. makin menggigil plak rasa.. hahaha.."RELAXS ITA.. NOTHING HAPPEN!! JUMPA DR JER LA..."

ermm.. jam dah tunjuk kul 3 dah.. jap je lagi nk kuar dah..harap2 xder apa2 la kan... hurrmm.. actually.. I really need somene temankan aku.. tapi xpelah.. aku kan dah besar.. leh jaga diri sendiri.. kan ita kan.. huhu..

tgh2 tulis.. keluar plak lagu nie.. huhu..

“Don’t worry about a thing,
‘Cause every little thing gonna be all right.
Singin’: “Don’t worry about a thing,
‘Cause every little thing gonna be all right!”

Hope everything will be fine.. Insyaallah.. doakan segala2nya selamat k..

Monday, December 1, 2008

Huda 3rd Birthday!!!

0 comments
Arini Besday Huda yg ke-3.. Happy Birthday Sayang.. Semoga anak mak menjadi anak yang berguna, berjaya dalam hidup & disayangi semua.. sebabkan arini 01 Disember 2008 adalah hari Isnin.. so, besday Huda disambut dengan sederhana tetapi meriah pada hari semalam..

Alhamdulillah.. semua yang dirancangkan berjalan lancar.. TERIMA KASIH yang x terhingga kepada yang dapat hadir.. Actually x buat besar2an pun.. cuma sekadar menjemput adik beradik, family terdekat & jiran2 keliling umah jer.. Member opis pun, 2-3 kerat jer.. yang agak2 x membebankan mereka utk hadir.. ermm... terima kasih banyak2... terlanjur wat besday Huda.. aku sekalikan ngan besday family yang x sempat nk celebrate.. Ayah, Ayah Kajang, Along, Abang, Seyra, Weng, Aziz.. Happy Belated Birthday!!

Nie nak story sikit pasal majlis tu...















masa nie budak2 tengah syok makan MUFFIN yang makteh buat utk majlis besday huda esok. X sabar2 dh dorang bila tgk muffin yang dibakar depan mata.. ermm.. Yummy!!!


Huda yang xtra seronok bila Belon dah gantung... ermm.. masa ni lum nk cute sangat.. tapi mandi dah tu.. huhu.. Huda kata "mak cepat mak.. amik gambar huda gelak!!"




Huda yang dah comey2, berbaju sedondon ngan Mak.. huhu.. dah ready nk potong kek.. Sempat lagi amik gambar ngan mak ayah.. tapi.. mana abang??? ermm.. abang dia sibuk main ngan abang mamat & kakak hanna.. & kalau ajak pun.. lum tentu dia akan datang amik gambar... xperlah..



Akhirnya.. tiba masa utk potong kek.. Huda Happy!! Huda X nangis.. cuma tersipu2 malu jer, bila semua orang nanyikan lagu besday utk dia.. bila dah potong kek.. "mak, huda nk yg putih jer.." hehe tau lama dah.. sebenarnya huda bukan nk kek dia.. tapi dia cuma nak makan cream putih kat atas kek tu jer.. ntah naper la anak sorang nie suka sangat makan benda manis..

Huda suka sebab dapat banyak hadiah.. & yang penting.. "TUMER..TUMER PINK, TUMER PINK" **semua pink!!


alhamdulillah.. permulaan & ending hari yang baik.. terima kasih juga kepada semua yang sudi menaja makanan, buah-buahan, desert, muffin, belon. juga.. tenaga & ingatan anda semua..


Semoga kalian dimurahkan rezeki & sihat walafiat selalu..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...