Monday, June 25, 2012

cemburu tapi ....

0 comments
Secara tak sengaja.. terpandang satu folder.. yang banyak gambar dia dari saya... tergerak hati utk membelek2 seketika... hmm.... dimana saya?? tercuit rasa hati.. terdetik rasa cemburu.. tapi ... hanya tersenyum.... :)

Muhasabah diri sendiri... Tak apa... mungkin melihat dia lebih membahagiakan dari melihat saya.. adanya dia.. boleh mengurangkan tekanan bila bersama saya.. kerana.. saya sedar.. saya bukan yang terbaik.. walau sudah sedaya upaya utk jadi yang terbaik.. terlalu banyak kekurangan pada diri ini utk memenuhi segala permintaan dia... Mungkin saya sempurna dimata org lain.. tapi tak sempurna dimata dia...

Pernah... selalu juga... saya perhati setiap gerak gerinya.. setiap keadaannya.. setiap perbezaannya.. apabila dia bersama saya dan apabila dia bersama dia... ??? huh peningkan ayat nie??  tapi tak apa.. bukan utk sesiapa paham apa yg saya cerita.. cuma mahu menghilangkan sedikit rasa duka... :) utk dia.. tindakannya lebih cepat dari utk saya... utk dia.. maafnya lebih pantas dari utk saya.. tapi tak apa...
saya akan tetap terus tersenyum.. walaupun ada dia diantaranya.. selagi dia membahagiakan... tak apa...

** pepatah mengatakan.. CEMBURU TANDANYA SAYANG... jadik.. aku rasa.. x salah kot nak ada sikit rasa cemburu tu... sebabnya... kalau aku x cemburu kang.. takut kata aku tak sayang lak.. hehe

Friday, June 15, 2012

wanita biasa..

0 comments
Bukan mudah utk aku menyampaikan maksud yang tersurat & tersirat... 
lebih2 lagi kalau ia telah terpendam sekian lama... 
Bak kata pepatah.. diluah mati mak, ditelan mati bapak... 
Harapannya.. moga ada sinar baru dalam setiap yang berlaku...
Berserah & redha dengan setiap ketentuanNya... Insyaallah..

~~ Aku Sayang Kamu ♥ ~~~


Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga
Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku
Kekasih hatiku maafkan aku 
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga
Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Hatiku… maafkan aku..

Tuesday, June 12, 2012

Stress kot !!!

0 comments
Suka tak kalau org paksa korang buat apa yang korang x suka? yang korang belum bersedia utk buat? atau yang korang rasa x selesa utk buat? dan jawapan aku secara peribadi.. AKU TAK SUKA MEMAKSA & DIPAKSA.. biarlah apa yang aku buat tu atas kerelaan aku sendiri... biar ia datang & lahir dari diri aku sendiri.. Ia lebih manis & akan meninggalkan impak yang lagi baik dari paksaan.. Lagipun tiada paksaan dalam Islam.. Betapa indahnya Islam itu sendiri..

Time2 camnie la aku rasa bengang sangat !!! Time aku tak buat apa yang orang suka.. aku akan dipandang lain macam.. akan diperli & disinis.. Sakitnya hati... Tapi bila korang buat cenggitu.. ada aku perli? ada aku sinis? ada aku paksa?? aku cuma diam & panjatkan doa padaNya agar korang terbuka hati utk buat seperti apa yang aku harapkan...

** isk.. baru jer nak merasa nikmatnya hidup.. dah terluka lagi hati nie... Sabar jer la... Aku lari kang baru tau !!!

Thursday, June 7, 2012

Jalan-jalan ke Utara..

0 comments
Perjalanan tanpa perancangan pun asalnya.. terus jadik satu percutian keluarga yang jimat & santai.. Redah jer kemana nk pegi.. singgah jer mana2 yang rasa nk singgah.... Asalnya cuma nk pegi kenduri kawen member opis.. terus la jadi percutian jalan2.. Anak2 pun suka & aku tentulah sangat happy..
Banyak aku dapat amik gambar sepanjang perjalanan.. Cuma terkilan lak bila tiba tempat2 cantik tp batry hp dah kong... apa taknya.. aku dok asik check-in jer sepanjang perjalanan.. mau tak kong.. hehe

Enjoy sedikit memori yang sempat aku rakam sepanjang perjalanan... ^_^

bangunan nie area Damansara.. pantang aku lalu jalan nie memang berkenan tgk... hehe

Sesak kejap sebab trafik light jer.. Kat Kuala selangor ni kalau tak silap..

dah masuk perak... apa ntah nama kawasan nie.. tapi cantik view dia..

Yang nie dah dekat2 nk sampai umah pengantin... Sangat2 cantik

Selamat Pengantin Baru Yati - Faez
~Kampung Telok Penchalang, Sitiawan, Perak~

Dah dapat pelamin yang cantik.. mcm rumah sendiri kami kerjakan.. hehe

Pengantin Comel.. Izzul takut.. Syifa' happy jer.. :)

Area Nelayan Kg. Permatang.. nk benti je rasa lepak..
tapi sempat snap dalam kete jer.. ari panas x terkata...

Teluk Batik.. x berapa nk cantik .. tempat terhad...

Otw.. nk sampai Selama dh ni kot..

Pagi hari di Kampung Sungai Rambutan, Selama, Perak


Nnt ada sambungan lagi.. tunggu next post la yer.. ^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...