Wednesday, April 25, 2012

Tak suke!!

0 comments
Blogger dah tukar format, setting layout.. aishh... macam2 yang dia tukar,.. aku x suka.. payah aku nk update blog.. xtau mana nk tekan.. meraban2 aku tekan.. last2 aku logout..

itu jer la keje aku skang... mc 2 minggu.. aku ngadap lappy, ngadap note, ngadap mesin.. layan fb, main game, menjahit.. ermm.. naper aku tak tido ek??? hehehe sebab aku x suka tido siang... rasa rugi masa yang allah bagi.. kalau aku tido siang tu.. maknanya aku penat sangat la tu.. Bagi aku quality time utk tido adalah malam... siang.. banyak aktiviti yang boleh aku buat,...

Berbicara bab tido.. entah naper.. lately aku asik mimpi yang 'bukan2'... mimpi yang aku tak suka bila termimpi, tapi bila kenangkan balik.. aku boleh senyum.. melayang2 fikiran ke dalam mimpi tu semula...  rasa nk dok dalam mimpi selama2nya pun xper.. hahaha

Bloger nie pun satu.. lain kali la nk tukar format baru pun.. haish.. baru jer bersemangat nk upload gambar2 yang aku snap.. sekali.. poning makcik...

haish.. oklah.. nak mandi... dah pukul 9.30 pagi.. aku tak mandi lagi?? aiyork.. mau jadik apa ini.. dah.. dah.. gi mandi eh...


Tuesday, April 24, 2012

Number ONE For ME!!

0 comments
I was a foolish little child
Crazy things I used to do
And all the pain I put you through
Mama now I'm here for you


For all the times I made you cry
The days I told you lies
Now it's time for you to rise
For all the things you sacrificed

Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you
Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you


Mom I'm all grown up now
I'ts a brand new day
I'd like to put a smile on your face everyday


Mom I'm all grown up now
And it's not too late
I'd like to put a smile on your face everyday


You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
Oh oh
number one for me


Now I finally understand
That  famous  line
About the day I'd face in time
Coz now I have a child of mine


Even though I was so bad
I've learnt so much from you
Now I'm trying to do it too
Love my kids the way you do


Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you
Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you


Mom I'm all grown up now
I'ts a brand new day
I'd like to put a smile on your face everyday


Mom I'm all grown up now
And it's not too late
I'd like to put a smile on your face everyday


You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
Oh oh
number one for me


There is no one in this world
That can take your place
Oooh I'm sorry for ever taken you for granted


I will use every chance I get
To make you smile
Whenever I'm around you


Now I will to try to love you
Like you love me
Only God knows how much you mean to me


Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you
Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you


Mom I'm all grown up now
I'ts a brand new day
I'd like to put a smile on your face everyday


Mom I'm all grown up now
And it's not too late
I'd like to put a smile on your face everyday

The number one for me
The number one for me
The number one for me
Oh oh
number one for me

Monday, April 9, 2012

New Blog

0 comments

Dalam kecelaruan kepala skang... salah satu cara yang boleh mendatangkan ketenangan adalah dengan mengambil gambar.. inspired by someone yang aku suka tgk cara dia amik gambar.. tapi aku x punya camera yang canggih mahupun kelas khas utk amik gambar.. tapi aku sangat suka utk rakamkan moment yang ada.. Thank to my hubby yang telah berhabis hadiahkan aku Note..

Kadangkala.. menceritakan sesuatu dari lukisan adalah lebih mudah dari meluahkan...

Enjoy viewing my new blog....

"Picture of Mine.."

jiwa kacau...

0 comments

Friday, April 6, 2012

Sonotron Therapy

0 comments

Al kisah setelah kakiku sakit kembali.. aku kena wat rawatan semula.. so benda yang paling ringkas sebagai langkah permulaan.. Dr suggest utk aku jalani treatment Sonotron Therapy .. Yang bestnya.. aku xyah pegi jauh2.. otw nk gi keje bley singgah kat PK jer.. so buat therapy tu dalam 30 min macam tu..

Hari nie aku dah wat 2nd treatment.. so next week kena lagi sekali.. Then dia kata.. kalau x ok lagi.. dia akan tukar treatment lain lak.. pastu tgk keadaan mcm mana.. if x kebah2 jugak.. so, dinasihatkan utk aku pegi jumpa ortopedik balik.. ermmm.. telan air liur aku dengar...

Just now, dr nasihatkan aku banyakan rest.. jangan angkat berat2.. jangan berdiri lama2, jangan dok lama2... jangan itu.. jangan ini.. aiyo... apa macam?? dalam kepala dah dok pk umah yg tunggang langgang kalau aku dok diam2.. huhu... Then dr tanya aku.. "Ingat tak lagi step2 fisio masa kaki x baik lagi??" hehe dengan senyum jer la aku jawab... " iiiingat kottt" ;p maknanya.. aku x ingat la tuh.. hahaha

entahlah ek.. aku xder idea ngan kaki aku skang.. aku xtau nk dok diam atau nk wat mcm biasa.. yang nyata aku x mampu nak kata apa2...

~~~ menyesal aku putuskan kamu, ternyata aku x mampu.. lalala eh...eh... ;p

Thursday, April 5, 2012

Igauan lama kembali...

0 comments
errmm.. apa nk citer pasal post nie ek...
tapi aku nk citer gak.. bagi tenang sikit jiwa nan lara nie..

Citernya... bukan pasal apa.. tapi pasal kesakitan lutut yang kembali menyerang.. huhu
sangat sakit tu tidak.. tapi sakit, x selesa, rimas, risau, geram, emm.. macm2 perasaan ada la sebenarnya... Alkisahnya... dah dekat seminggu dh lututku ni sakit.. tapi malas nk amik pusing.. abaikan aje. teruskan ajer keje2 yang menimbun2... x sempat nk pk kesakitan nie.. tapi makin hari makin lama ku biar.. makin sakit la plak rasa.. & penyudahnya hari ni rasa mcm nk berjalan pun payah... nak duduk antara 2 sujud pun siksa... mulala kepala dok pk balik benda2 dulu.. terkenang & terbayang balik hidup dengan wheelchair, ngan tongkat... huhu tidaklah... bertapa siksanya zaman itu bila hidup terpaksa bergantung & menyusahkan orang sekeliling..

tapi andai benar terjadi lagi... andai benar allah nk uji lagi..
BERSEDIAKAH aku dikala diri tidak langsung bersedia..
TABAHkah aku disaat ketabahan diri sudah mula goyah...
MAMPUkah aku .. sebab aku rasa tak mampu dah nk tanggung apa2...

Ya Allah Ya Tuhanku... semoga kau berikan ketabahan & kesihatan yang baik kepadaku untuk aku terus membesarkan anak2ku.. Amin..

Tuesday, April 3, 2012

Playing with Embird

0 comments
Ada req from Atiqah kat Jepun.. katanya nk wat something dr koleksi niesa utk new born baby sebagai projek student sana.. tapi atiqah nk aku wat blanket siap embroid logo persatuan dorang... Erm.. xcited nk propose job nie utk dorang.. walaupun aku ada software nie, tapi jarangnya masa utk aku explore...

Malam nie.. errrkkk.. malam ker.. dah pagi dah nie ha... esok aku ada kursus plak.. huhu abaikan... ermm.. hati dh berkobar2 nk try design guna embird nie.. Memandangkan logo dorang pun mcm x susah sangat utk aku try.. why not.. inilah masanya... puas jugakla dok study manual dia.. huhu

& keseronokan berganda bila 1st try nie.. aku rasa menjadi la jugak.. hehe
berbaloi berjaga sampai pagi kerana menatap benda nie.. ^_^.. If Atiqah x jadik proceed projek ni pun x apa.. At least, aku dh mula kenal My Embird nie.. hehe IN LOVE jugak la...

Alhamdulillah....

Nie draf aku dalam pc.. ready nk tranfer ke mesin...


La nie dah siap.. ermm.. macam menjadi jer.. ^_^


Inilah hasilnya... perlu kemasan lagi.. but 4 me.. Its a good start... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...