Wednesday, June 30, 2010

Checkup...

1 comments
Semalam teringat yang usia kandungan dh cecah 12 minggu.. means.. dh tiba masanya utk jalankan pemeriksaan rutin.. & mcm biasa sbenarnya aku masih confuse utk wat chkp kat mana.. hati kata nk pi An nur.. tapi tetiba cam berbelah bagi.. rasa nk terus je kat azzahrah tapi rasa cm nk tukar angin lak.. huhu...

Last2 semalam.. aku nekad jer la.. cal An Nur bangi.. dekat 5-6 kali try cal.. asik engage je.. hurmm.. mcm x bagi gi sana je.. dalam hati aku kata.. tapi xperla.. tunggu jap lagi mana tau tgh bizi dorang.. so aku cal lagi & akhirnya dapat la jugak.. tapi cam x best jer cara yg menjawab telefon tu.. mcm baru bangun tido pun yer.. sepatah aku tanya sepatah dia jawab.. padahal aku dh bagitau dah "saya nk wat 1st time nk chckp kat sini.. apa yang perlu saya buat?" soklan terang2an dh aku bagi.. ntah apa2 yang dia jawab.. pastu bila kata aku cover by PMcare.. dia suh aku pi klinik biasa dulu la.. buat surat rekemen letter utk suh pi pakar then buat GL baru leh set apoiment.. eh.. mcm2 nyer syarat dia.. hmm.. last2 aku kata oklah.. tima kasih.. kesimpulannya aku x dapat apa pun info dr dia.. hurmm.. turun expektasi aku utk gi sana.. ~_~

Ari nie lak.. tergerak nk tgk Az Zahrah semula.. try cal x jawab plak.. tapi sib baik mesin tolong jawab.. tapi hati aku cam x nak teruskan utk bercakap. terus aku letak phone.. Last2 teringat Az Zahrah bandar teknologi.. terus aku carik no & aku cal.. Soklan yang sama mcm aku tanya kat An Nur.. & jawapan dia bagi sangat terang & jelas.. & dia kata lagi.. "masa puan nk chckp puan datang jer bgtau utk 1st chckp.. nnt kami buatkan kad..xyah bawak GL" thas all.. simple kan..

so, kesimpulannya.. jumaat nie aku checkp ke sana je la.. lagipun kat sana org x ramai sangat & dekat ngan umah.. selesai masalah utk cari klinik nk monthly chekp.. nk bersalin nnt pk kemudian.. hehe hopefully semunya berjalan baik.. Aminnn...

Tuesday, June 29, 2010

1001 ragam manusia....

0 comments
Siapa la yang jahat mulut sangat tu kan.. aku yang dengar pun aku sakit ati.. kalau berdepan betul2 xtau la nk kata apa.. pasal makan pun nk berkira ker?? hurmm... manusia..manusia... mmg mcm2 ragam..

kadang2... depan kita kata ok, tapi belakang kata lain plak.. kan senang kalau suka ker x suka ker.. cakap jer terus depan2.. xyah la nk selindung2 macam tu kan.. lagipun.. kalau nk kata berkira sangat2.. bukan duit dia sorang pun.. dh tentu sumer org bagi share yang sama.. kenapa ada perbandingan??? lagip[un bukan org lain.. kengkawan dia jugak.. huh..

well.. harap2nya perangai sebegitu xkan dibawa sampai bila2.. mungkin ari nie dia tersalah kata kot.. so, xperla.. tapi len kali tolonglah.. jangan nk berkira sangat.. aku x suka dengar perkara2 camtu.. xpecially bab makan nie.. sib baik aku x tau siapa org tue.. kalau x .. hmm.. selamat la dia kena basuh satu persatu... huhu

**************

buat ibu yang 'membawa'.. jangan terbawa2 sangat perangai org yang pentingkan diri tu ek.. abaikan jer la dia.. datang bulan agaknya.. hahaha.. maafkan jer la.. Smile ^_^

Saturday, June 26, 2010

Alhamdulillah...

0 comments
Satu ketika aku rasa lega ngan keadaan skang.. walaupun selalu gak rasa tersepit memikirkan perkara2 yang x patut utk dipikirkan.. tapi alhamdulillah.. skang rasa tenang sikit.. harap2 apa yang aku buat nie betul & hopefully keadaan akan menjadi bertambah baik..

pasnie akan cuba utk kawal diri supaya boleh pikirkan yang terbaik utk diri sendiri dulu.. & org laen cuba pikirkan kemudian selepas yakin yang diri sendiri x terbeban.. hehe tapi x tentu jugak kan.. pendirian selalunya berubah2 jugak bergantung pada situasi & keadaan tapi harap2nya lepas nie x seteruk seperti yang sebelumnya.. ^_^

************

Alhamdulillah.. bersyukur dengan setiap yang datang & x perlu kesal dengan setiap yang pergi.. Setiap sesuatu yang terjadi pasti ada tersembunyi kebaikan disebaliknya.. Think +VE.. :D

Wednesday, June 23, 2010

sakit kepala....

0 comments
ari nie balik dr keje terus badan rasa flat.. mcm x larat nk buat apa dh terus terlepak kat katil sampai la B balik.. nk kata x makan.. tghari tadi makan dah.. nasik ayam tasek lagi.. petang pun dh minum milo dah.. tapi ntah naper.. rasa badan tetap berat & rasa sangat x selesa.. emm.. maybe penat balik bercuti x ilang lagi.. terus lak kena gi kursus seminggu kat kejuruteraan tu.. dh la parking kete jauh dr dewan seminarnya.. huhu becinta tiap2 ari berjalan pegi balik pegi balik.. kira2 4 kali ulang la kan setiap ari .. sebab tghari pun balik opis ...

x sabar nk tunggu jumaat.. abis kursus nk rest puas2.. pastu nnt dh kena pk pasal nk 1st checkup plak.. hmm.. kat mana ek?? malam nie kepala dh rasa berdenyut plak.. rasa cam nak migrain pun ada.. nk tido mcm x dapat nk lelap jer sbb petang tadi dh tido jap.. hmm... what to do??? ahh.. baring jer la.. nnt lelap la tu kan...

Monday, June 21, 2010

Cuti2 keluarga ~ day 3

0 comments
20 Jun 2010 ~ sumer malas2 jer nk bangun.. kalau dh bangn pun.. tido balik.. turun sarapan pun asing2 .. ikut sapa yang dulu.. sbb ikut perancangannya.. day 3.. free style.. hehe banyak cadangan.. mula2 nk round2 ipoh, pastu ada yg terpikir nk pi tgk labu sayung, zoo taiping la.. memana la.. x kisah asalkan berjalan.. alih2 sumer sepakat kita naik balik ke Cameron.. hahaha jalan jer.. aku x kisah..

so, x pk panjang dah.. kemas2 & berkumpul kat lobby kul 11 am & terus gerak gi Cameron.. kali nie mmg terancang.. nk pi tempt yg mmg x sempat pegi masa 1st day aritu.. so, mmg singah2 kat tempat2 yang dirancang sahaja.. sbb pk nk gerak balik dr Cameron paling lewat kul 5.. kalau tak, maka akan banyak la komplikasi lain nyer nnt.. hehe


so, tercapai la hajat dorang pegi BOH Sungai Palas tu.. tapi pun x sejuk macam dulu tapi tetap boleh merehatkan minda bila tgk ladang teh yang menghijau.. sempat la memasing isi perut kat kedai teh dia kat atas tu.. Balik dari sana.. singgah kejap kat Kea Farm.. mencari apa2 yang patut wat kali terakhir sebelum berangkat terus balik.. alhmdulillah sumer pun on time.. so x banyak masalah.. & bergerak balik ikut waktu yg dijadualkan.. masa perjalanan balik tu ada gak la benda2 yang berlaku.. tapi biasalah kan.. kalau trip bawak budak2 mmg begitu.. so, redha jer.. ^_^..

sempat lagi singgah kat tepi jalan sepanjang ladang BOH.. tunggu kete along x sampai2..


Perjalanan balik KL.. singgah makan kat TAPAH & bersalam2 kat situ sebelum memasing teruskan perjalanan & akan berpecah terus.. Alhamdulillah.. WAHAB's FAMILY TRIP 2010 kali nie aku rasa berjaya.. dengan bujet yang below dari yang kami bujetkan.. ia sangat bagus utk perancangan masa depan.. hehe.. tapi lum sempat kira lagi berapa bujet sebenar perjalanan keseluruhannya.. yang nyata.. kami sumer puas hati & seronok ngan trip kali nie.. Insyaallah 2012.. Wahab's Family trip akan ke kepulauan pula.. hehehe tunggu!!!!!!


apa yang penting... KERJAAAASAMA...
TAHNIAH buat SEMUA anak2, menantu2, cucu2 & isteri Wahab's & Family Trip 2010... !!!!


Cuti2 keluarga ~ day 2

0 comments
19 jun 2010 ~ dikejutkan oleh sinar matahari yang sangat cantik.. dari bilik tu nampak gak la view kat ipoh.. nampak gunung ganang.. waa.. indahnya ciptaan tuhan... x leh nk leka2 sebab ari nie nk pi mandi manda kat Lost World of Tambun.. budak2 sangat teruja nk pegi.. aku pun teruja gak.. sbb nk try swiming sut baru hehehe ^_^

bergaya ngn baju baru la nie.. alamak.. cam terkantoi jer tang tu.. oopss.. ;p

sarapan kat hotel.. alhmdulillah 12 kupon dewasa provided.. so tambah utk bdk jer.. itupun dia kita 2 org jer = RM17.25. save bujet utk aritu.. seronok..

mak & ayah sempat bergambar lepas sarapan.. anak2 makan lama sangat.. hehe

amik mood sebelum pergi membasahkan diri.. hehehe


Kira banyak benda dipermudahkan utk trip kali nie.. lepas makan terus bersiap utk ke Tambun.. x risau sangat sbb tiket dh boking awal2 so, tgl nk amik jer.. at 1st ada gak la benda2 yg x diingini berlaku masa nk amik tiket tu, tapi sib baik la sumer ok & staf sana pun baik2 belaka.. so xder masalah dh.. smpt bergambar dulu sebelum kelesuan & kebasahan tapi kaciwa sbb camera aku abis batery betul2 time nk masuk tambun.. sip baik along nyer camera ader, kot tak.. sumer org pun gigit jari la..


Tiada apa yang merugikan pegi kesana, semuanya rasa sangat berbaloi.. dengan bayaran RM321.60 (11 dewasa, 4 kanak2).. kami enjoy the moment.. anak2 bley mandi manda x hingat dunia, mak ayah leh bersantai kat hot spring, yang ala2 x muda x tua nie leh jer enjoy kat sumer tempat .. termasuk la PETTING ZOO dorang yg aku rasa cemerlang dr segi penjagaannya.. seronok sangat!!!

Abis berseronok kt lost world of TAMBUN lebih kurang kul 6.30pm.. mmg time nk tutup jer tu.. huhu pas tu terus singgah makan kat gerai berhampiran.. ARUN THAI seafood.. makan alhamdulillah boleh tahan.. & yang penting saaaangat murah ok.. makan macam2 ngan air buah bagai.. pastu site oder budak2 lagi ada 3, total cuma RM150.50 jer.. pastu dapat lak lagi diskaun 50sen.. hehe so.. kira2 dalam rm10/person jer.. tapi kenyang bagai nk pecah perut.. Alhamdulillah.. rezeki lagi..

Malam tu, mmg sumer dh lepak.. so memasing decide balik bilik sniri & tido jer...

Cuti2 keluarga ~ day 1

0 comments
18 Jun 2010 ~ percutian keluarga yang dirancang walaupun rancang mengejut.. tapi alhamdulillah.. sumernya berjalan lancar. Ikut planing asal pagi bergerak ke Cameron highland dulu.. berkumpul kat umah ija & terus jalan... kami pegi 4 kereta dengan muatan 11 dewasa 4 kanak2, 1 baby.. ^_^ alhamdulillah perjalanan selesa & cuaca pun sedap2 jer..

otw ke Cameron, lalu Lata Iskandar.. drop kat situ kejap amik angin & main2 air jap.. ikut hati nk jer terjun kat dalam tu.. tapi tgk masa x mengizinkan.. so terus jer gerak ke destinasi yang dituju..
makyong2 yang menyebabkan planing asal "trip to Langkawi" diubah serta merta.. huhuhu

Smpai cameron dalam tghari camtu.. sempat la singah sana sini utk amik gambar kejap pastu decide utk terus ke MARDI, kat sana amik masa lama gak.. sebab alhamdulillah.. sumer benda yang kita nk tgk kat Cameron ada kat MARDI.. tempat dia senang jer.. dkat ngan TM resort or Hospital Cameron.. skang pun dalam map dh ada dah point MARDI tu.. bayaran masuk cuma rm3/dewasa & rm1.5/kanak2.. tapi alhamdulillah.. aritu cuma bayar utk tiket dewasa je & kanak2 free.. rasanya kalau dh dapat lawat taman MARDI tu, mcm lengkap jer dh trip nk tgk sumer hidupan kat Cameron.. so, kalau korang ada planing nk pi nnt jangan lepaskan peluang ke sana..
singgah2 amik gambar...
sebabkan dah abis masa kat MARDI lama, so makan tghari pun dh lewat.. aku bawak dorang terus makan kat Tanah Rata jer, sambil makan leh cuci mata & poket sekali.. hehe kompom mmg lama kat situ.. sampaikan planing nk pi BOH sungai palas terkantoi sbb dh lewat dh, BOh pun dh tutup dah.. so tukar plan.. tunggu pasar malam kat Brincang jer..
kat laman cactus.. MARDI
pasal pasar malam.. kali nie aku pegi upset sikit, sebab banyak benda yang menarik perhatian utk aku bawak dorang kesana dh xder mcm dulu.. sayur2 pun x segar & x sebesar sblm nie.. even nk bli bunga2 segar pun becinta nk carik gerai.. pasar malam tu skang x ubah cam pasar malam biasa kita kat sini.. kalau xpegi pun x rasa rugi dah.. x macam dulu.. tapi yang bestnya.. aku dapat merasa satu makanan baru.. 'kincam' ; pucuk bunga lily.. hehe tapi sedap.. rasa cam putik jagung.. nnt try la ek..
abis jalan2 kat pasar malam dalam kul 8.30 camtu.. terus gerak ke ipoh utk stay.. & aku x ingt pasal perjalanan tu, sbb sepanjang jalan aku pening & sampai jer ipoh aku muntah teruk.. huhu... lega.. ^_^. sampi hotel.. teruja tgk keluasan dia.. sangat berbaloi.. tapi x enjoy apa dh malam tu sbb dh penat sangat2.. so, pas mandi terus pejamkan mata... ~,~

kerana Sue...

0 comments

sebabkan sue baru joint blog.. & dia tersuker lak template yang sama ngan aku.. so aku tukar template baru.. huhu

***

mentang2la blogspot skang dh leh tukar2 ikut suka & sangat2 senang.. sukati2 jer tukar tiap2 minggu pun xper.. ^_^

Wednesday, June 16, 2010

it's normal..

0 comments
hahaha.. skang rasa cam risau tgk cermin.. muka dah makin bulat.. badan nak makin tembam.. perut nk nampak walaupun baru masuk 10 minggu.. ramai yang kata.. nie mesti baby besar nie.. hehe tapi aku kata.. x... nie kembar.. huhu.. just joking.. ^_^




tadi terjumpa benda nie.. saja try.. tengok.. haaa... normal maa...

kepada ibu2 mengandung sama2.. hehe leh la menhilangkan bosan anda dengan melayari web nie.. http://www.babycenter.com/ . yang x ngandung pun bley gak masuk membaca kat sana.. banyak info bley dpat.. sambil membaca sambil menambah pengetahuan.. aku pun x abis servey sumer sbb terlalu banyak info kat sana.. ;)


Monday, June 14, 2010

Huda pulak demam...

0 comments
last week ngisahkan ayen yang berpantang sunat.. semalam Huda pulak kena demam panas.. mula2 tu xder la panas sangat.. tapi menjelang malam panas dia makin teruk.. tergerak nk suh dia makan ubat.. hmm.. kalau ikutkan memang susah sangat nk suh dia makan ubat.. sbb sblm nie pun klu bagi dia makan ubat x penah nyer sempat telan.. sumer dia luahkan balik..

tapi malam tadi sbb dh risau sangat ngan panas dia.. aku try gak la pujuk dia makan ubat tu.. mmg dia kata xnak jugak.. tapi pujuk punya pujuk.. dia kata nk makan yang pink jer.. aku pun rasa lega la jugak.. at least dia kata nk makan ubat.. so cuba la suapkan kat dia.. tapi hmm.. hampa jer.. dia tetap xmo makan jugak.. dh puas aku berlembut suh dia makan.. dia xmo jugak.. sampai la dia ludahkan ubat tu.. aku pun jadik naik angin.. x sabar dh aku tgk karenah dia.. sbb masa tu pun aku tgh pening kepala, perut aku pun rsa x selesa.. tekak rasa loya.. tapi pkkan anak yang juga x sihat tu.. xperlah.... aku ketepikan diri sniri.. layankan dia jugak... sampaila dia muntah kat lantai aku betul2 rasa geram.. actually bukan geram kat dia sbenarnya tapi jadik risau.. dh tau sakit macam tu tapi masih degil xmo makan ubat.. aku betul2 tensen.. last2 aku tinggalkan je dia ngan muntah2 tu & aku pi mandi.. tenangkan fikiran & berdoa jer aku hilangkan marah aku sama macam air yang mengalir tu..

Selesai mandi.. aku terus kemaskan muntah huda yang bersepah kat dapur.. tgk dia dh lena kat sofa, maybe x larat kot or penat kena marah.. ntahlah.. yang nyata aku risau tgk dia.. last2 aku bagi je ubat yng masuk ikut punggung tu.. itu jer cara terbaik.. walaupun cara tu jugak dia xnak.. tapi tu jer iktiar terakhir aku.. pastu lekatkan coolfever kat dia & balut dia ngn comfoter.. pastu dia x nagis2 dah.. tido terus.. tapi x lama kot.. dalam kul 4 pagi camtu, dia ketuk pintu bilik.. nk tido ngn mak.... tapi bila aku rasa badan dia.. panas naik balik.. aku peluk dia kuat2.. selimutkan dia tapi makin panas lagi.. last2 ajak huda mandi.. sib baik dia kata OK.. so pagi2 buta tu aku mandikan dia ngan air sejuk.. pastu letak ubat tu lagi & tuamkan towel kat atas kepala dia.. temankan dia tido sampai pagi.. tapi dia x tido pun.. aku jer yang tersengguk2 ngantuk.. huhu..

Alhamdulillah.. pagi tadi panas huda dah kurang.. so aku hantar jer dia kat umah makpah & pesan suh mandikan kerap2 kalau panas lagi.. ubat dia tinggal satu jer.. & klu bley aku xmo selalu guna ubat tu.. sian dia.. tapi xder pilihan dah.. dia pun xnak makan ubat... so nk wat camne... *-*

*******************************
Huda.. mak harap nanti bila huda dh besar, huda pandai pk mana yang baik & mana yang tidak.. masa sakit jangan xmo makan ubat... Hope anak mak cepat sembuh & sihat selalu.. Mak ayah abang sumer risau kalau huda demam... sebab kalau Huda demam, suhu huda mmg sangat tinggi.. pastu Huda susah plak nak makan ubat.. camner nak sembuh?? Apa2pun, semoga anak mak x pape... Mak sayang Huda !!!

Friday, June 11, 2010

hey baby..

0 comments
Hey baby.. kamu nk 9 minggu dalam kandungan nie.. mak masih tercari2 & memilih2 dimanakan tempat mak akan lahirkan kamu.. dimanakah tempat mak akan pegi setiap bulan untuk lihat perkembangan kamu, kesihatan kamu..

Sebelum nie, mak x risau sangat sbb mak boleh pilih mana2 jer klinik yang ada bawah panel ayah .. tapi semalam, ayah balik & bagitau yang company dia akan bersatu ngn TM.. mak jadik risau.. mak tak tau samada mak boleh bawa kamu kemana jer yang mak nak.. Banyak benda mak kena consider.. banyak perkara mak kena pikirkan.. x boleh hanya pikirkan utk keselesaan diri mak ajer.. tapi mak xmo kamu susah hati macam mak susah hati.. kalau boleh mak nk bawa kamu ke tempat yang paling selesa.. Mak akan usahakan.. kalau company ayah x boleh lagi cover utk lahirkan kamu di tempat yang baik.. mak akan usahakn & kumpul duit dari sekarang untuk pastikan kamu boleh keluar dalam keadaan selesa.. Mak nak kamu merasa pengalaman sama macam kakak huda.. tapi bukan macam abang hazren.. kesian abang.. kesian jugak kat mak.. Mak sangat fobia utk bersalin di hospital kerajaan walaupun hakikatnya mak nie kakitangan kerajan yang tetap & berpencen..
Membayangkan utk mak bawak kamu kesana.. aduyai.. rasa remuk hati nie & rasa ngeri dengan pengalaman masa melahirkan abang kamu.. dahlah ayah pun x dibenarkan masuk.. mak bertarung nyawa seorang diri kat sana dengan layanan yang mak rasa memalukan.. tapi masa tu mak xtau paper lagi & mak takder pilihan... tapi skang mak dah pandai pk.. mak xkan biarkan pengalaman ngeri tu berlaku untuk kamu pula.. Sabar yer sayang.. doakan mak tabah & kita semua dapat carik ikhtiar utk kamu selamat & selesa lahir ke dunia nie... Aminn...

Gotong royong ~~~

0 comments
ari nie badan rasa sakit2.. lepak giler serius x tipu punya.. huhu.. sumer gara2 gotong royong semalam.. Bila dh lama x bergotong royong, terasa seronok nk wat benda tu.. sampi lupa yg diri tu berbadan 2.. haha.. walaupun penat.. tapi aku enjoy ari semalam.. ^_^


Lihatlah betapa comotnya bajuku... huhu


x sia2 bertungkus lumus.. dapat hadiah besar punya!!! hehehe

*******************************
baby.. moga kuat macam mak dia jugak.. ;D

Wednesday, June 9, 2010

tentang K.A.M.I

0 comments
Xtau post kali nie nk subjekkan pasal apa.. tapi terasa nk menulis gak..


citer pasal ayen, dia dh bukak clam dia malam semalam.. so arini nie dia dh ok sikit dh.. walaupun balik dr spital semalam menangis x hingat la.. pastu siap kena papah ngan B.. ari nie dh suh dia try pakai sluar.. tapi dia xmo.. x berani lagi katanya.. camner la nk hantar ke umah mak pah esok nie.. risau gak dibuatnya..

Huda pulak.. 2-3 hari nie.. bila org asik bagi tumpuan kat abang dia.. dia jeles la.. kalau bole.. apa yang kita buat utk abang dia.. dia pun nk jugak.. walau pada hakikatnya.. dia x suka pun.. saja la kan org kata nk amik perhatian gak.. maybe rasa kurang perhatian kot sejak abang dia sunat nie.. hmm.. nthlah.. sian huda..

pasal B.. hmm nk citer apa pasal B?? sepanjang ayen sunat nie.. B jadik bapa mithali.. mandikan ayen dialah orgnya, bawak ayen g spital pun dia gak.. ayen x larat jalan pun.. dia dukung jer walaupun hakikatnya x larat nak dokong.. haha sian B.. sampaikan masa huda muntah pun B gak yang kemaskan.. sbb aku rasa nk muntah lak bila tgk huda muntah.. huhu.. pasal B.. aku tetiba teringin nk tgk B rambut pendek.. tapi bila suh B potong rambut.. B kata xmo... alahai.. takut x hensem la tu... ahaks.. :p
pasal aku.. hmm.. aku mmg amik peluang masa terluang utk tido..tido.. & tido.. xtaula.. kadang tu bukan nk tido sangat pun.. tapi bila dh dok kat sofa, tetiba jadik lesu & layu.. last2 pejam mata.. baper kali bukak citer.. last2 citer tgk aku.. haha.. tumit plak agak sakit sejak ari sabtu aritu. nak berpijak rasa tumit tu mencucuk2.. ada org kata, peranakan jatuh & ada yang kata berat dah bertambah so jadik gitu.. hmm.. yang mana satu betul pun x pasti tapi aku amik jer 2-2 pendapat & ikut jer nasihat yang diterima.. Almaklumlah.. bila dh lama sangat x ngandung nie.. rasa lupa lak mcm mana pengalaman ngandung tu.. dan kalau ingt pun.. bukannya setiap anak itu sama pengalamannya.. hehe kan.... ^_^

pasal baby plak.. minggu nie dah masuk 9 minggu.. perut dh makin nampak.. terasa la senak2 dada tetiba, & terasa gak dia ngeras2 perut nie xpecially bila dh penat.. tapi so far ok jer.. xder la sampai aku x dapat tahan.. seluar dh sendat, baju pun sama.. yang dalam2 lagi la.. so kena carik yang baru la nampaknya.. haha shoping lagi.. ^_^.. seronok pk nk shoping jer.. tapi bila pk mana nk korek moneynya?? haha pening jap pale.. apa2pun.. xmo risau2 sangat.. rezeki tu pasti ada utk dia kan.. hope so...

thats all utk arinie.. esok dh kene keje smula.. dgr2nya esok ada gotong royong perdana kat opis.. apa yang diuar2kan x sama seperti apa yg dirancangkan dr awal.. hmm.. itu wat aku x sedap ati & of coz la x suke kan.. tapi xperlah.. think +ve jer.. & xmo pening2kan kepala pada benda2 yang x mendatangkan faedah wat aku.. baik bertenang je.. & jalani hari esok ngan tenang n hadapi dengan senyuman... hehe.. cam lama x dengar lagu tu...

Tuesday, June 8, 2010

Mungkin An Nur...

0 comments

Masa cuti nie aku amik masa servey2 pasal An Nur.. daripada review yang aku baca, banyak yang bagi +ve komen pasal An Nur.. dan skang keyakinan aku nk ke An Nur tu dah 70%.. hehe.. Bukan Az Zahrah x bagus.. tapi aku dh saaaangat kerap ke Az Zahrah.. dan terasa nk ubah angin pulak...

Dari segi Dr yang akan merawat.. pasti aku akan pilih Dr Khamsiah jugak.. sbb aku penah ada pengalaman ngan dia.. tapi x tau la lagi camner nnt.. kot2 dr kham dh fully booked ke mana tau kan.. apa2 pun.. masih awal lagi utk aku membuat keputusan muktamad....
Dari yang aku baca.. banyak yang komen pasal menunggu lama jer la klu kat An Nur.. bagi aku itu bukan masalah besar.. Sbb kalau kat mana2 pun... memang kena tunggu jugak.. bagi gomen, baik Az Zahrah ataupun klinik biasa.. kadar pesakit semakin ramai dengan Dr pakar yang berkurangan.. nak yang baik.. kita kena la berkorban jugak kan.. mana ada semua benda senang datang bergolek.. Jadik skang.. klu kompom An Nur bawah GL company B.. insyaallah, next nie aku akan kesana la.. klu x.. hmm.. Az Zahrah semula la kot.. tapi B kata aritu.. An Nur pun under GL.. so, aku lega la jugak.. akan keep searching & keep monitoring pasal An Nur.. harap2 semua akan baik & pengalaman ke sana juga akan baik..

bak kata seorang penulis yang aku x ingt kat mana aku baca pasal komen dia.. " kalau Dr dia dh bagus, semua nurse & spital yang dia keje pun akan bagus.." hmm x mustahil kan.. apa2pun.. andai korang ada bad xperience ngan An Nur.. please let me know.. TQ..

Monday, June 7, 2010

dup dap dup dap..

0 comments
ari nie x pegi mana.. hanya dok umah menjaga ayen yang tengah berpantang sunat... ari nie aku amik masa yang ada utk kemas umh, basuh bilik air, vacum lantai, basuh baju, kemas dapur.. wat la paper yang patut.. Letih tu jangan cakap la.. mmg letih sangat2 skang nie.. tapi bila tgk umah berselerak, lagi la buat aku letih.. so nak tanak kena kuatkan jer diri tu...

yang aku nk citer bukan pasal letih or kemas mengemas nie.. tapi tentang degup jantung yang tetiba kencang & tetiba seakan sesak nafas.. turun pegi beli nasik tadi pun rasa nk pengsan berjalan.. tapi kuatkan jugak sebab perut dah laparkan.. nak masak lagi la tak larat nk berdiri.. lebih malas lagi bila nk kena potong bawang.. itu yang x tahan tu.. rasa semacam jer.. klu sumer dh ready dan tinggal masak jer bley tahan lagi..

Nie skang tgh menulis pun tetiba degup jantung tu makin kuat.. ntah nape.. buat aku jadik lemah satu badan.. tetiba rasa cam flat... adoi.. kenapakah ini.. Baby dh masuk 9 week.. hope sumernya ok.. vitamin pun dah abis.. esok nampaknya kena pi farmasi bli dulu sementara tunggu 1st chechkup yang sampai skang aku masih lum decide nak check kat ne.. Aku ada 2 pilihan.. 1st Az-zahrah.. mmg dh biasa ke sana & tiada keraguan ttg itu.. tapi skang mcm dh ada 2nd choice An-Nur.. sbelah azzahrah jer.. ntah kenapa rasa nk mencuba kesana.. lagipun Dr bidan aku masa lahirkan huda pun dh pindah ke sana.. Anyone yang ada pengalaman ke An Nur.. bleh bagi advice... TQ..

K.. stop kat sini dulu.. sbb si kecik tu dh bising nk guna netbook.. x larat nk dengar..

Bye..bye..

Sunday, June 6, 2010

Ayen dah sunat... ^_^

0 comments
5 Jun 2010.. akhirnya.. anak lelakiku telah jadik anak bujang.. yea... sekurang2nya.. lega satu perkara.. Ayen sunat sekali dengan Mamat.. so, kurang2 dia ada member.. aku x ikut pun gi spital sbb tlg along masak2 kat umah.. tapi dari apa yang B citer.. masa awal2 masuk kat dlam bilik Dr tu.. dia hepy jer.. cool & relaxs.. cam x takut langsung.. tapi bila Dr start bius.. dia da nangis daa.. sib baik la dia nangis jer.. & prosedur tetap jalan.. klu x adoyai.. kena berulang smula yang x sanggup tu.. Alhamdulillah selesai gak nagis2 pun....

Masa dia balik.. x nangis dah.. jalan pun slow2 jer.. sbb baru lagi kan.. tapi tgk dia.. ok jer.. so, aku pun lega la jugak.. aku x tgk lagi bird dia yg dh disunat tu.. takut gak memula.. tapi masa ayen nak mandi.. nk tanak kena tgkan juga.. aku ajak B sekali mandikan dia.. aku takut.. kang tersalah mandikan kang.. haa... x pasal2 lak sakit balik budak tu.. masa dia nk buang air tu aku agak ngeri gak tgk clam yg dipasang kat dia.. tapi B kata xder apa, jangan risau sgt la.. so, aku pun cooldown la.. tapi bila ayen kencing jer.. dia menjerit sakit & pedih dia kata, siap menangis2 cam menggigil.. aku plak dah cuak, bukak paip terus halakn ke bird dia.. ingtkan bley hilangkan rasa pedih tu ckit.. tapi B kata, air x leh kuat.. kena slow2 jer.. alirkan jangan kena direct... hmm.. pasni dah tau la kan.. hehe sori Yen.. mak tak tau.. dalam hati tu.. still rasa risau gak.. yea la kan.. mak mana yang x risau..


ayen dapat note dari atuk kajang dia " Tahniah, cucu atok dah jadi orang bujang "

Ari nie 2nd day ayen dah nampak ok.. x mcm semalam.. bengkak pun dh surut.. dia mandi pun x nangis dah.. so, insyaallah.. klu xder apa ari selasa nnt kena gi spital smula bukak clam.. Ingatkan kejap jer, sbb aku amik cuti sampai selasa jer.. so, nie maybe kena EL la kot ari rabu tue, sbb B kata, nnt dh bukak clam sama mcm 1st day la.. kena jaga & hati2 gak... hmm.. whtever la.. mak x kisah amik cuti.. asal anak mak sihat walafiat.. :D

2nd day dah lepak kat umah. bosan kata dia...



ayen happy sebab dah jadik "orang bujang " :D

Friday, June 4, 2010

Lagenda Budak Setan...

0 comments
Semalam aku & B gi dating kat Alamanda.. tgk filem Lagenda Budak Setan yang ditunggu2 sejak beberapa bulan yg lalu.. Kami nie mmg peminat setia Ahadiat Akashah.. & Novel Lagenda Budak Setan nie adalah antara novel Ahadiat yang memang jadik kegemaran aku & B.. bukan takat novel nie jer.. banyak lagi novel Ahadiat yang kami kumpul.. Bila tau yang citer nie akan ditayangkan di wayang.. mmg kami berdua sangat teruja & x sabar2 nk tgk citer tu..

Tapi semalam.. lepas abis tgk wayang tu.. perasaan kami agak kecewa.. sebab menonton citer tu xla sehebat membaca novel dia.. gaya penyampaian, cara penulisan skrip.. hmm.. agak mengecewakan.. secara peribadi.. permulaan cerita tu agak membosankan dengan ayat2 bunga2an , cintan cintun, cara bercakap yang agak ala2 romantik x jadik gitu.. gaya akasha yang seakan terlebih mengambil kesempatan pada ayu.. mm.. aku x berapa suka..
pada pandangan aku.. Lisa + Farid = xder umph.. tapi klu Lisa ngan org laen dlm citer tu.. watak dia naik.. hidup la bak kata org kan.. memang terbaek bila Que (azmi) muncul.. watak dia mmg 100% tidak mengecewakan..

sangat2 terbaek bila pelakon kesukaan aku si Fazura muncul sebagai Katerina.. dia x penah mengecewakan.. lakonan dia walaupun dalam citer nie seakan pelakon tambahan jer.. tapi dialah pengubat filem nie.. Sib baek la dia jadik Katerina.. so, pasni dalam filem akan datang Fazura tetap ada & aku akan tunggu gak smbungannya nnt.. ^_^

Keseluruhannya.. sapa yang lom tgk citer nie & belum penah tau pasal novel nie.. bleh la pi tgk & layan citer nie.. tapi pada yang lum tgk citer tapi dah penah baca & tau pasal novel nie.. jangan memberi harapan terlalu tinggi.. takut nnt korang kecewa lak..

K.. Selamat menonton & pastikan korang beli someting utk makan kat dalam tu.. sbb sure korang bosan nnt.. hahahaha.. Ooopss.. x lupa pada yang jiwa sentimental siket.. prepare jer la tisu ke towel kecik ke.. mana tau kot2 korang ternangis ke bila kes2 deraan terpapar... hahaha...

Nantikan & selamat menonton... :)

Tuesday, June 1, 2010

8 weeks pregnant...

0 comments
kenapa ntah aku tergerak utk citer pasal pengalaman aku mengandung kali nie.. mungkin juga sbb kali nie agak lain & agak seronok mengandung... hahaha kenapa?? hmm.. nanti aku citerkan..
pertama dalam segalanya.. mmg pregnant kali nie bukan yang dirancangpun.. tapi aku tetap menerima dengan penuh kesyukuran.. tambahan lagi, pengalaman kali nie.. aku dapat rasa dimanjakan seperti org mengandung.. apa jer tergerak nk.. mesti ada yang cuba dapatkan.. terutamanya suamiku.. kalau dulu.. maybe dia x berapa paham sangat peel org membawa nie kan.. tapi skang.. nampak dia begitu ambil berat pasal aku.. sumer dia akan pastikan ada & selesa utk aku.. hehe seronoknya..

tapi bukan semua pengalaman itu manis, ada jugak yang kadang2 x berapa best.. yerla.. skang nie tenaga x sekuat dulu.. aku mmg cepat penat, berdiri lama x boleh, buat keje lelama pun x boleh.. kejap2 mesti nak rehat.. pastu makan sikit2.. tapi nk selalu makan.. so kekadang tu letih ulang alik ke pantry jer.. bila time mood baik.. ok la.. bila mood x ok.. rasa nak marah sumer org.. tgk benda x siap marah.. tgk umah besepah.. marah.. tgk benda yg x selesa kat mata tu.. mula la moody jer.. ini x kena itu x kena.. mana yang aku bleh kawal tu.. aku try gak la kawal.. tapi kekadang bila badan dh letih.. x dpt dh nk tahan dh.. terlepas jugak.. hmm.. harap2nya angin yg x baik tu x lama la kan..

pasal makan.. aku x cerewet.. tapi dulu klu mengandung yg 1st & 2nd suka sangat ngan mcD.. boleh kata seminggu 3x kompom aku makan mcD.. tapi yng 3rd nie lain macam sikit.. langsung aku xleh nk makan mcD tu.. bau pun aku rasa loya dah.. adoi.. haha.. selera more on kampung & makanan yg dimasak sendri oleh org2 yng rapat ngan aku.. huhu.. sian mereka.. tapi nk wat camner.. bukan dibuat2.. dh terasa begitu..

& pasal bentuk badan.. kompom kali nie adalah yg paling drastik kot.. Klu dulu.. stakat baru 2 bulan nie.. leh selamba panjat tangga lagi.. pakai jeans.. kulu kilir xder org tau pun aku ngandung.. tapi la nie.. perut dh besar cam org 4 bulan dah.. haha.. kembar agaknya.. huhu...

x sabar nk tunggu 1st checkup.. nk tgk apa keadaannya si kecil kat dalam nie.. tunggu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...