Thursday, October 23, 2008

Huda, BEBE & suku Sakatnya..

0 comments
Atas Permintaan... aku story gak la pasal 'bebe' huda tu hari nie..hehe.. skang bebe huda dh jumpa family dia semua.. "jejak kasih" dh berakhir..


dulu masa huda baby aku belikan dia anak zirafah.. nama di 'BEBE'.. lama dia ngan bebe tu.. mana2 pegi mesti bawak.. xbley tinggal.. senang citer.. BIAR TINGGAL SUSU, JANGAN TINGGAL BEBE!! uikssh.. sampai gitu sekali.. betulll... itula kan.. dh dia suka.. kira itu cam kawan dia la sejak dia lahir.. mmm...sampai la nak raya haritu.. gi jalan2 kat TESCO, jumpa Mak Bebe.. besar dari Bebe.. tgk harga baru RM16.. so, nenek/atuk dia belikan utk huda.. So, huda Heppy!!.. dh jumpa mak bebe.. masa tu my hubby kata.. nnt kita kumpulkan adik beradik dia la..


mmg nk jadikkan cerita.. Gi trip ke Langkawi aritu.. haha... jumpa plak.. "adik" dia.. comey.. kecik jer.. huda dh jerit suka.. harga dia RM12.90 (kecik jer..) tapi dh huda suka.. layan jer.. seronok tgk dia heppy... so, huda dh ada ramai kawan...
klu tanya : "mana mak bebe??" huda tunjuk yg besar.. "adik dia??".. huda tunjuk yang kecik comey tu.. then bila tanya "mana bapak dia??".. huda kata "bapak dia dah mati.." uikkss... ermm..*%&%$@ blank jap kitorang.. haha lawak la si kecik ni.. dia leh pk sampai cenggitu sekali...


Then.. semalam saja jalan2 kat Gerai Konvo.. dannnn... aku jumpa lagi suku sakat Bebe ni.. haha.. 'HEPPY!!!' .. aku lak yg heppy lelebih.. terus call hubby.. "tgh sibuk ker?? hehehe.. saya jumpa bapak bebe ngan abang dia!!!" B kata iya ker?? tgk harga lagi.. bapak dia.. besar utk letak tisu.. RM32.90, abang dia.. lebih kurang besar bebe RM16.90. x kisahlah.. nak beli gak.. Heppy!! B kata blikan dulu... siap transfer duit lagi.. haha.. we all sumer heppy ngan kehadiran 'keluarga baru' huda tu.. haha..Best!!Best!!


So, skang.. Huda nyer "Family Bebe" dh complete.. haha..


Friday, October 10, 2008

She's my MATE

0 comments

Dia kawan aku yang sentiasa jadi kegilaan ‘balak2′ masa kat poly dulu… walaupun zahirnya dia ni nampak ala2 perempuan melayu terakhir gitu.. tapi hakikatnya.. Mate aku nie leh tahan lasaknya.. Dia memang selamba.. x kisah pasal apa org nk kata @ apa org nk pk pasal dia.. klu dia rasa dia nk buat.. dia buat.. klu dia kata NO.. means NO!!! .. haha best kawan ngan dia nie.. sekepala la ngan aku.. leh kata kami cam belangkas.. pi mana2 mesti berdua..

Aku jumpa dia ni masa aku masuk Poly PD.. kitorang amik course sama KEJURUTERAAN ELEKTRONIK (PERHUBUNGAN).. kelas SEP 97. Klu sama sama batch ngan aku masa tu.. aku rasa.. ramai yg kenal mate aku nie.. almaklumlah org cantik & pandai.. “hehe aku tumpang sekaki la..” Kitorang tamat pengajian kat PPD tahun 1999.. pastu grad tahun 2000..

Alhamdulillah.. rezeki kami masih ada utk sama2 menyambung pengajian.. Then kitorang dapat sambung Diploma kat Poly Kota Bharu Kelantan.. Mmmm.. merantau dah kami.. Memang saja amik jauh2.. & mmg kami plan amik course yang sama jugak.. KEJURUTERAAN ELEKTRIK (ELEKTRONIK).. kat sana kitorang x dapat dok sebilik.. sbb intergrasi kan.. dia x bagi dok sama.. tapi masa part 6 kami dapat gak dok sebilik.. haha.. best2.. Masa kat sana.. mmg semua tempat kami redah jer… Bila lagi nk merasa jalan2 kat tempat org kan.. Lagipun kami kat situ kejap jer.. setahun..

Tamat kat sana end 2000 & grad 2001.. Then lepas tu kami bawak haluan masing2.. Nak jumpa pun dah susah.. tambahan plak masa tu masing2 dh kawin.. dh ada family sniri.. tapi kami still contact la.. tahun 2002/2003 kot.. baru aku jumpa dia balik.. masa tu dia datang KL ada kursus.. so, lepak umah aku.. huhu.. ingt lagi masa tu dia tgh pregnant anak sulung dia.. itulah last aku jumpa dia.. SEHINGGALAH…

MALAM TADI dia datang raya umah aku… YESLAH!!! lepas rindu kat MATE aku nie.. anak dia pun dah besar.. dah 5 tahun dah.. & dia still maintain macam tu… “malah makin lawa lagi..” huhu.. dari start jumpa sampai la dia nk balik.. macam2 yang kitorang borak.. apa xnya.. dh dekat 5 tahun lebih dh x jumpa.. ikutkan hati mmg sampai pagi kitorang nyer citer.. tapi masa x mengizinkan.. sbb kawan dia ada hal masa tu.. so, xleh nk lepak lama2.. tapi sempatla aku amik gambar dia n anak dia..

Aku sentiasa doakan dia bahagia dalam hidup & sentiasa tabah ngan dugaan dunia nie.. Aku selalu risaukan pasal dia.. sbb walau dia ni dh umur 29 tahun skang .. tapi kadang2 keje gila yang dia suka buat macam umur dia baru 19 tahun.. “huhu mate.. klu awk baca blog nie.. jangan mare haa..”

MATE!! awklah sahabat, teman, kawan yang takkan org lupakan…


Thursday, October 9, 2008

"Anak Mak Sayang"

0 comments
Ari nie nk citer pasal 2 orang mutiara hati mak nie… Muhammad Hazren Shah,11 Julai 2002 & Nur Syazana Huda, 01 Disember 2005.. Klu ikut tahun.. skang yng sulung dh 6 tahun, yang 2nd dh 3 tahun


* Gambar ni amik masa raya baru nie.. kat Masjid Tanah, Melaka

Klu nak citer satu persatu sepanjang 6 tahun pasal dorang berdua ni memang x abis.. mcm2 hal & macam karenah masing2. Si abng dengan perangai manjanya.. yang adik plak, ngn berdikarinya mengalahkan org besar.. ada ketika bagus gak dia pandai bawak diri, tapi ada ketika.. buat aku risau sbb dia kecik lagi…




Tapi.. apa pun perangai dorang berdua.. aku bersyukur sbb masih diberi peluang utk merasai pengalaman sebagai seorang ibu.. Marah, penat, pening macam mana sekalipun… ANAK TU ANUGERAH ALLAH.. Bukan semua orang dapat lalui pengalaman menjadi seorang ibu… & yang paling aku bersyukur sekali.. at least.. aku dh dikurniakan sepasang anak.. ramai kawan2 aku yang anak 2-3 org tapi semua pompuan atau semua hero… so, mereka masih menanti kehadiran suatu kelainan dalam family dorang..



ermm.. bersyukur dengan kehidupan, sentiasa menghargai apa yang allah kurniakan kepada kita..

Bukan semua kesenangan menjanjikan kebaikan & bukan semua kesusahan mendatangkan keburukan…


- LOVE Niesa’95 -

"Sayang Awak"

0 comments


Siapa kata klu bercinta masa sekolah xkan kekal lama ??? Tajuk ni aku penah perdebatkan masa aku attend kursus kat UPM… ramai yang pertikaikan. “hubungan cinta monyet & kawin muda” xleh bawa kemana..

dulu aku leh la percaya.. tapi skang tak la.. sebab.. aku sendiri alami zaman tu.. Love U la sayang !!


Kami berkenalan pada 27 Februari 1995.. Kami satu sekolah.. SMVKK 95/96, satu kelas Proton 95/96.. Macam biasa.. bercinta, bergaduh, majuk2.. kena panggil ngan cikgu sbb ujian x lulus pun penah.. kena gertak ngan cikgu pun penah.. tapi kami relaxs jer.. Life must go on… Biarlah apa org kata… jodoh pertemuan di tangan tuhan.. Kami lulus ngan cemerlang dalam SPMV.. Dia best student utk kaum adam & aku utk kaum hawa.. Ok what.. mana ada kacau study maa…. hehe


Then kami bertunang on 25 September 2000. Macam orang lain gak.. masa ber’kapel’ ngan masa bertunang x sama.. Banyak benda yg kita kena sabar.. macam2.. Penah gak affair kami ni goyah.. tapi jodoh kami masih kuat.. Alhamdulillah.. semuanya berjalan dengan lancar bila kami kemudiannya amik keputusan utk kawin pada umur 22 tahun (huhu muda kan…) pada 15 September 2001 dengan hantaran sebanyak RM5,555.55.. “masa tu dh kira mahal dah nie..” RM tu kami yg decide.. sempena 5 tahun ++ perkenalan kitorang sebelum kawin.


Diam x diam… skang dah tahun 2008.. Alhamdulillah.. segalanya berjalan dengan baik.. Aku doakan semoga kebahagiaan ini akan menjadi milik kami selamanya..


- LOVE Niesa’95 -

Wednesday, October 8, 2008

Langkah Baru

0 comments

Ermm… tetiba jer hati aku tergerak utk menaip & membuka satu lagi lembaran baru dalam hidup iaitu… BLOG..

Dah lama aku simpan hajat nk ada blog sniri.. dulu dah buat satu dah.. tapi aku x tau nk tulis apa.. so, biarkan jer.. sampai la nie..

Mungkin ari ni adalah permulaan yang baik utk aku memulakan Blog nie.. hehe please help me my friends….



Dalam hidup ni.. banyak benda yang aku suka buat.. Xspecially benda2 yang melibatkan kreativiti..

Aku suka menjahit, suka mengecat, suka hias umah, suka benda2 yang cantik, suka benda2 yang wangi, suka amik gambar, suka bagi ‘gift’ kat orang… suka bertukang, suka ‘bega2′ barang.. senang citer.. aku suka banyak benda.. hahaha.. itu pasal aku amik course kejuruteraan…

Aktiviti sepanjang hidup.. aku suka benda2 yg xtreme.. mana2 yang agak2 mencabar kemampuan fizikal aku suka.. huhu.. suka sangat.. kadang2.. bila aku buat benda2 tu sumer.. bleh releasekan tensen..

Skang nie.. aku rasa.. cam suka plak nak wat blog nie.. hehe



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...