Saturday, October 24, 2009

Indahnya hari Ini...

2 comments
Beberapa hari kebelakangan nie.. kegembiraan datang silih berganti.. huhu.. rasa penat tu dh x teringat dah bila suasana ceria & gembira tu mengambil tempat.. Semalam.. Jumaat, 23 Oktober 2009.. Along aku dh selamat melahirkan seorang baby BOY.. nampak gayanya bertambahlah bilangan HERO malaya dalam keluarga aku.. seronoknya bila.. lama dh xder baby kecik .. tiba2.. waa.. macam satu semangat baru lak tgk baby tu.. huhu...Tgk huda pun punya la seronoknya.. siap kata lagi.."sekarang huda dah jadik kakak".. :P

Ari nie pulak.. aku buat 2nd open house.. haha.. open house ker??? emm.. bukan la jugak.. tapi lebih kurang la.. Bukannya apa.. ni kira OPEN utk gerabak ofismate B yang tercicir last week jer.. haa.. tapi kali nie menu lain plak.. Mula2 ingt nk wat menu sama.. tapi B kata.. "tukar la.. kita wat makan tengahari.." hmm.. aku ikut jer.. B pun ringan tulang jer tolong ngemas umah, tolong carik barang2 dapur.. siap ajak pegi pasar sekali carik ketam.. hah apa lagi.. peluang keemasan nie.. mana bleh nk tolak... :D.. ***suke***. kalau tiap2 hari cenggitu laaaagiii bagus!!!! Alhamdulillah.. semua yang diinvite kali nie sampai la dah.. xpecially, Nida & hubby, Izaty & Hubby & Anak2.. & Wan.. haha.. salute la... lambat korang balik.. hehe.. ala.. bukan selalu pun kan.. sekali sekala jer.. so apa ada hal kan..... lagipun lepas nie entah bila2 plak nanti..

Menu kali nie ...

1. Nasi Putih
2. Ketam Masak Lemak Cili Api..(tp xler buat pedas.. nnt kesian dorang x pandai makan..)
3. Ayam Masak Merah
4. Sambal Belacan Special "Resepi Eyta" jer.. (hehe)
5. Sayur Rebus.. Brocoli & kobis bunga.. (ini mmg makanan kesihatan nie..)
6. Kacang Rebus
7. Tempe Goreng with "Curry Leave" :P
8. Telur Dadar
9. Air Anggur kegemaran ramai...

** Seronok tgk Nida makan ketam.. walaupun sepit dia x kena potong.. hehehe Xpecially.. tang LAST PART tu.. sshhhhhh :P

Extra menu bila dah petang ..

1. Kopi O pekat
2. Samosa..

Buat pertama kalinya.. ari nie, walaupun rumah bersepah tapi aku x rasa penat pun.. Maybe sebab happy kot... pada sumer yang datang.. TIMA KASIH banyak2.. x sabar nk tunggu gambar dr kamera WAN...

Esok.. Trip ke PD plak... tunggguuuuu!!!!!

Thursday, October 22, 2009

Mencari Ilham...

0 comments
Dari tadi aku pikir.. aku renung.. aku tenung.. sampai termenung dan mengelamun tempat lain dah.. jiwa kacau betull.. tunggu..punya tunggu.. punya tunggu... idea x muncul2... hmm.. naper la lembab sangat otak aku nk berfikir ari nie.. adakah sebab tgk keje yg bertimbun atas meja nie.. atau adakah sebab aku semengnya xder idea nk create satu logo pun buat masa nie.. atau badan aku dh letih dari pagi tadi x rest lagi.. hmm.. yer.. amatlah payahnya.. bila idea itu x mahu muncul.... haa.. siapa kata wat design senang.. sapa kata 'suh jer ita buat dia mesti bole..' , huh.. kalau dah xder idea tu.. memang xder la jawabnya.. suh la baper kali pun.. memang x mari punyala.. hehe... kesian pada yang menanti... isk... .

Tapi tu la.. kelemahan aku nie.. x sampai ati tgk muka org sedey.. dh baper kali dh dia tanya.. x sampai ati lak aku nk biarkan kertas kosong jer yng aku kena serah kat dia.. SO, dengan berkat pemikiran aku yang dah agak ceria dekat2 petang tadi.. ** wink!!!***.. so aku pun TERdapat la ilham .. terbayang kat minda aku.. apa yg bakal aku ukirkan kat logo tu nanti.. hehe.. tapi cam x sempat lak nk buat kat opis.. tgk jam dh kul 5.30.. hmm.. aku kena balik cepat ari nie.. nak amik ayen lagi... huda lagi.. sebab B kata dia balik lambat lagi malam nie.. so, xperlah...

Bagus jugak aku x buat kat opis tadi.. sebabnya.. sepanjang perjalanan balik tadi.. mencurah2 plak idea tu datang.. tapi aku cuma suka pada satu bayangan nie.. hehe... itulah berkatnya.. bila hati senang.. fikiran pun tenang.. keje aku pun bleh buat dengan senang lenang.. hehe.. skang aku dah hasilkan bukan satu, tapi.. 2 logo 5s yang ditunggu2 oleh mereka.. yang mana x tentu lagi mereka suka.. tapi yang pasti.. AKU SUKA.. :D.. itu yang pentingnya... & sekurang2nya.. aku dh hasilkan apa yg terbit dari hati nie.. wakaka..

Apa2lah.. aku x sabar nk tunggu hari esok.. untuk present benda tu kat dorang.. nak tanak.. dorang kena pilih gak kan.. sebab aku ada just 1 week jer lagi .. hehe..

"LOVE 2 make others HEPY"

Bukan Aku sorang...

0 comments
Rupa-rupanya.. bukan aku sorang yang nk kena bersedia ngan "PERCUTIAN YANG PANJANG" nie.. tapi ramai la pulak.. huhu



***************************************************************************

SUNYIkan MEREKA, atau SUNYIkah AKU..

RINDUkah MEREKA, atau AKUkah yang akan MERINDU...

AKU yang SAKIT atau merekakah yang AKAN SAKIT nanti..
****************************************************************************

just WAIT & See.... but.. I Will miss EVERYTHINGsssssssssssssss...

Tuesday, October 20, 2009

helo kawan-kawan..

2 comments
hi kawan kawan sumer..

wah.. rsa gembiranya hatiku hari nie.. sebab asgmnt yang memeningkan kepala tu dah pun siap.. Kira tu last la keje aku yang rasa berat kat kepala ni kan.. mau taknya.. bayangkanla.. abis open house ari sabtu.. badan aku dh memang longlai dah.. pastu ahad sambung plak acara sarapan beramai2.. then terus kemas2 umah sampai petang.. then petang kuar plak lagi menghabiskan masa aktiviti keluarga sampai la malam.. huhu.. serius badan mmg kepenatan tapi kurang2 hati seronok.. tapi kepala aku mmg xleh nk heppy lagi sebabnya paper 2 aku x siap lagi..

So ari semalam.. aku decide utk x pegi keje.. disamping nk siapkan report tu.. lagipun tghari aku ada appoimnt ngan Dr. so, dari pagi la aku mengadap pc mencari apa2 maklumat yang berkaitan.. sampaila pada satu tahap aku rasa kepala aku dh tepu.. aku capai bantal & aku terus rehatkan minda.. hehe.. ingtkan nk rest kejap jer.. tiba2 terjaga dah pukul 1.30.. alamak apa lagi.. aku pun bersiap la cepat2 .. sbb apoiment aku kul 2.30. x suka nk lambat2 sbb lambat smpai lambat plak turn aku.. cadangnya nk pi singgah kedai buku cari bahan.. mmg xdan.. so terus jer gi spital.. sampai sana.. aku rest kejap.. x lama lepas tu.. aku nyer turn pun sampai.. alhamdulillah.. citer itu ini.. then aku terus pi Fisio plak.. hmm.. u know wht.. hehe.. aku dh ada date utk 2nd operation tu.. huhu.. xlama jer lagi.. means.. aku cuma ada a few weeks jer utk enjoy.. haha.. yer ker...

Lepas fisio aku lepak jap kt kedai kopi.. sorang2 melayan perasaan.. melegakan kepala kejap yg aku rasa cam.. "huh.. apa aku nk wat nie.. " masuk kat Cheloes.. aku oder kopi o & blueberry kek.. aku makan sorang2.. sunyinya.. hmm.. x sempat abis.. aku dok teringt pasal report aku.. terus aku tinggalkan kopi o yg masih panas & kek yg masih berbaki.. aku terus drive gi PKNS.. cari buku.. xder.. hmm.. pastu aku decide nk cari kat Alamanda.. harap2.. kat MPH sana banyak bahan yg aku bleh jumpa.. :C hampa gak.. hmm.. x banyak rupanya kedai buku yg jual subjek teknikal nie kan.. Akhirnya aku decide utk balik ke Kajang & carik kat sana.. alhamdulillah.. kurang2 ada jugak buku yang aku jumpa.. x pikir panjang dah,... terus beli & bawak balik..

Sampai umah.. aku dah booked pc ngan B.. mmg nk kena dok ngadp siapkan report tu malam nie gak.. huhu.. aku nekad.. aku x boleh givup.. itu prinsip aku.. leka ngan keje2 tu sumer.. sampai aku lupa jam dh dekat kul 2 pagi.. nasib baik la ada yg "temankan" aku huhu.. lega sikit stess kat kepala.. hmm.. ari makin sejuk.. aku xleh nk survive dh.. dada aku sakit sangat.. so aku decide utk tido & sambung esoknya.. 1 more day left...

Sampai opis pagi nie aku dh lambat dh.. tapi kisah apa.. aku x pk apa dah.. fokus aku hanya pada report nie.. aku skip meeting pagi nie.. and terus ngadap pc pagi2.. huh.. sangat penat rasanya.. pun rasa cam mcm pantas sangat.. sedar2 dh kul 1 dh.. huh.. i need rest.. aku capai bantal & aku terus tekup muka kat meja.. Sharp 2'clk aku bangun balik & terus siapkan.. and.. YES.. I DID IT.. akhirnya.. aku dh siapkan report tu..& dh siap binding pun tadi.. so, tonite aku leh tido lena.. :D

*********** apesal aku rsa cam karang cerpen lak ari nie.. huhu..***************************



My Open House..

4 comments
Alhamdulillah..

Akhirnya hajat B nk adakan open house terlaksana jugak.. walaupun pada mulanya aku cam keberatan nk buat.. bukannya apa.. sbb masa tu aku rasa "adoyai.. sangat2 la penatnya.." dengan banyak benda yang nk dikejarkan, dengan keadaan aku pun yang tak berapa nk stabil.. tapi mengenangkan.. lepas nie.. aku nk rehat panjang dah..dan mengenangkan dia dah invite kawan2 kat FB dia.. so, xperlah.. korbankanlah masa rehat tu dulu buat masa nie.. & jom.. kita adakan open house... hehehe..


Actually mmg aku sangat suka pun menjamu orang nie.. suka bila nk kena prepare something utk orang yang akan datang umah.. invite dorang saja suka2 datang makan ker.. hehe suka sangat.. sebabkan.. bukannya apa.. iyalah.. skang nie masing2 sumer dh sibuk keje.. xyah kata org lain la.. diri aku sniri.. family aku.. masing2 skang sumer pegi pagi balik malam.. mmgnya xder masa nk rest.. nk lepak2 .. borak2.. even nk datang umah aku pun rasanya susah kot.. sebab masing2 ada komitmen masing2.. xdapat nk elak dah benda tu.. life kita sekarang x sama ngan generasi dulu.. dulu lainla.. klu ayah keje.. mesti mak ada kat umah.. tapi skang.. rata2.. husband & wife keje.. & anak2 plak.. pagi petang sekolah.. silap2.. ujung minggu pun mcm2 aktiviti kena attend.. so, dengan buat open house nie.. kurang2.. ada jugakla masa utk aku & family dok bersembang2.. jumpa2.. ketawa sama2.. kannn... thts make me happy.. hilang kejap rasa tensen kat kepala nie..


Alhamdulillah sekali lagi.. semua yang dirancang berjalan dengan baik.. Menu yang aku & ija planning pun, menjadi.. hehe.. Thanx kat Ija gak sbb sudi tolong aku siapkan majlis nie.. klu dia xder.. mau patah kaki terus aku jadiknya.. hehe..tambah seronok & hilang rasa penat bila kawan2 yang dijemput datang.. paling jauh aku rasa Ujang la.. sanggup tu.. dari Jelebu datang nie.. dh la tau pagi tu.. uiks.. tabik la ujang.. haa.. best giler sbb dah berbelas tahun x jumpa.. akhirnya.. dia sudi gak dtg umah aku.. thanx ujang.. thnx gak kat kawan2 lama yg sudi dtg.. Edz, Ask, Ina..


Xpecially wat member2 opis aku.. tima kasih banyak2.. korang sumer mmg best la.. x rugi jemput.. :D.. semoga persahabatn kita semua semakin erat.. kan..kan..kan...


X lupa gak wat member2 opis B.. hehe aku tau korang2 kadang2 curik baca gak blog nie kan.. haa.. "kesian tau kat laki aku.. sedey dia yang kata nk dtg tapi x dtg..:P"


Tima kasih jugak pada sumer2 yang sudi hadir pada hari tu.. lain kali ada rezeki aku jemput lagi ek..

Friday, October 16, 2009

everythings... DONE!!!

0 comments

Alhamdulillah... yahooo!!! akhirnya.. segala event yang bertindih2 menanti utk diselesaikan kat opis nie telah pun tamat dgn jayanya.. ari nie.. 16 Oktober 2009.. penutup segala event yang wat aku hilang tumpuan pada benda lain.. waaa.. sungguh... rindunya saat2 itu... rindunya kawan2.. rindunya nk update blog.. rindunya nk chitchat kat YM.. rindunya nk nyakat ofismate.. rindu sumer yang ada kat keliling aku.. saat2 ketenangan itu akan kembali menemani aku lepas nie.. harap2nya la kan.. :P

Oppss... TAPI.. err... actually.. ada satu benda lagi yg lum selesai nie... yer... xkan lupa kot.. 2 sbenarnya.. hehehe.. 1st. aku nyer open house esok.. & 2nd.. aku nyer assgmnt paper 2 yang nk kena hantar by 21 oktober ni... huhu.. masak!!! anyway.. thanks to ZUBIR.. (glamer lak nama ko nie..) sbb dh bg aku hint2 ckit pasal paper 2 nie.. insyaallah.. 1'll do my best...


-----------------------------------------------------------------------------------------------
** KAKi... betapa sakitnya x terkata..
** LUTUt.. rasa sengal & macam2 plak bunyi yang ada..
** HATi.. rasa tenang lak walau sakit sana sini.. hehe..

**ME.... I miss SOMEthing!!!

Tuesday, October 13, 2009

Alhamdulillah..

0 comments
Alhamdulillah.. akhirnya.. Event yang membuat aku bekerja siang malam tanpa henti dah pun selesai dengan jaya.. So, malam nie.. leh la rest kan kepala ckit.. mcm2 benda jadik sepanjang nk menjayakan majlis nie.. aku rasa emosi aku agak kacau bilau.. kesian pada dorang2 yang TERkena marah ngan aku, TERkena singgung ngan aku, TERkena hangin aku.. ampun & maaf dipinta.. Sesungguhnya.. aku x berniat pun nk mengguris hati korang2 sumer..

Next.. aku kena prepare utk interview pulak.. hrmm... mcm seram sejuk jer rasa perut nie.. huhu...

Thursday, October 8, 2009

PTK.. Paper 1.. DoNe!!!

3 comments
KURSUS PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN : TK2
KUMPULAN SOKONGAN
SIRI 2/2009

BILIK SEMINAR ITMA, UPM
6 & 7 OKTOBER 2009


next week.. kena prepare utk paper 2 plak.. huhu assigmnt nk kena hantar by 21 oktober 2009. Sapa nk tolong aku??

" Bincangkan SISTEM PERLINDUNGAN ELEKTRIK SECARA MENYELURUH untuk SISTEM VOLTAN RENDAH"

the answer is... JUST WAIT & SEE... haha.. giler arr..

_____________________________________________________________________

ALHAMDULILLAH... kena panggil interview utk J29 lak, next week gak 15 oktober 2009. wish me all the best ek.. huhu


Friday, October 2, 2009

sangat penat nie... betullll

0 comments
SANGAT2.. & tersangat penat rasanya kebelakangan nie.. jadual keje sangat pack.. mcm2 benda nk kena buat, macam2 event nk kena handle.. meeting kuar masuk.. sampai cam x terbawak dh diri ni nk maintainkan semua program yg aku handle tu dilaksanakan dengan jayanya.. tapi itulah kan.. nk tanak.. kena gak teruskan.. NEVER SAY NO!! haha.. yups.. xkan pernah mengalah walau penat camner pun.. itu jer la yang bleh wat bangkitkan smula semangat aku utk KEJE yang kadang kala dah menjunam ke tahap yang paling minima.. huh.. xper..xper.. stay the way i'am.. bertenang & bersabar.. x lama lagi leh rest lama2.. haha.. SANGGUP KER???? (tetiba cam takut jer plak..)

hmm.. nasib baik ada blog nie.. kurang2.. aku leh tenangkan diri kejap dari mengadap keje2 yang xkan penah abis tu.. & kurang2 jugak.. terlepas tekanan kat kepala nie.. *** hopefully***

***************************************************************************************

INGATKAN.. ada orang baru.. leh tenangkan sikit keadaan, leh kurangkan sikit kesibukan, leh rehatkan sikit diri utk bertenang.. tapi.....

INGATKAN.. bila kita dah wat yang terbaik utk org lain.. org tu rasa gembira & harap kita pun dapat tumpang kegembiraan tu... tapi......

INGATKAN.. boleh lupakan rasa tu.. boleh hilangkan ingatan nie bila xder depan mata.. tapi.......

INGATKAN.. mereka suka bila kita suka buat sesuatu utk mereka & ingatkan dah buat yang terbaik untuk mereka.. tapi rupa2nya.. tak semua yang kita rasa yang terbaik, adalah yang terbaik jugak untuk mereka...

***************************************************************************************
AKU... sangat2 penat semenjak kebelakangan nie, tapi aku xnak jadikan alasan utk kata TIDAK utk :
* luangkan masa dengan mereka
* memberi perhatian kepada mereka
* mengingati mereka
* membantu mereka juga.. haha (walaupun aku sniri dah xterbantu :P)

kerana KEGEMBIRAAN & SENYUMAN mereka buat kepenatan aku melayang.. mengurangkan tekanan & membuat aku rasa diperlukan... :D

*** I miss SOMEthing****
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...