Monday, May 25, 2009

Inilah TAKDIR namanya...

3 comments
hi semua.. dah lebih seminggu lamanya aku x post kat blog nie kan.. rasa rindu plak tetiba.. mesti korang pun tertanya2 kemana aku pergi sejak last post aku on 15 may tu kan.. hehe.. wt pgthuan korang.. aku x kemana pun.. masih disini.. cuma.. aku x seperti dulu2 lagi dah.. xbleh nk aktif mcm dulu, xbleh nk joint sukan mcm dulu, xleh nk wat keje2 lasak mcm dulu, xleh nk suka2 hati pegi mana2 mcm dulu, xleh nk wat keje2 berat cm dulu, xleh dh nak panjt tinggi2 dan nyatanya xlh nk tolong korang bila korang rasa xder sapa leh tolong watkan keje tu utk korang.. huhu agak sedey kat situ.. TAPI aku xpenah rasa menyesal or kecewa ngan apa yg berlaku..

Mcm penah aku kata sblm nie... satu masa kita rasa heppy sangat & satu masa kita xkn dpt jangka apa yg akan berlaku.. Sama mcm yang aku rasa skarang.. huhu sbenarnya aku pun x jangka benda nie akan jadik pada aku.. seminggu terlantar di hospital tanpa bleh buat apa2 pun.. pastu MERASA pengalaman masuk BILIK BEDAH, tgk signboard kat pintu tu pun perut aku dh kecut.. inikan nk lalui pgalamn berada dlm tu.. huhu BUT I MADE IT!!

15 MAY 2009, itu tarikh yg aku xkan lupa!! petang tu aku dh rasa smcm, aku bgtau pada mmber2 yg brkenaan psl feling aku aritu, aku bgtu jugak pd B, aku bgtau pd kawan2 yg aku rasa x berapa sdp hati utk attend training tu.. walupun hakikatnya, mmg itu yg aku nnt2kan sangat selama aku brkhdmat di UPM. yup!! aku suka SUKAN.. sangat suka!! Minat aku pd sukan mmg dlm sejak dr dulu lagi.. tp x sangka, TUAH aku dgn dunia sukan ni xlama.. dh DITAKDIRKAN aku terJATUH masa training & lutut kiri aku terseliuh. At 1st aku ingt ia benda biasa, sbb aku dh biasa sgt trseliuh masa sukan.. itu perkara biasa.. TAPI BUKAN UTK HARI ITU!! nasib baik, aku cpt rasa perubahan & kesakitan tu.. aku smpt call B & suh dia hantar aku g klinik.. & x sangka.. dr perkara yg 'sesetengah' org tu anggap 'biasa' akhirnya mnjadikan aku sperti skarang nie.. YA.. mungkin hanya kecederaan kecil yg biasa dialami oleh 'org2 sukan'.. so, itulah yang aku dapat.. LIGAMEN tisu koyak.. (actually, hmpir putus semua dah.. tgl ckt je lagi.. hehe jadikla...) Allah dh tentukan TAKDIR setiap org x sama kan.. So, inilah yg dh ditakdirkan utk aku.. aku REDHA

W/apapun yg aku alami skang, aku cukup BERTUAH sbb SUAMI, KELUARGA, ANAK2 & RAKAN2 sentiasa dsamping aku mmberikan smgt.. aku x anggap apa yg aku alami skang nie sebagai satu yg -ve, tapi aku menerimanya dengan +ve. Actually, byk benda baik berlaku slepas insiden yg jadik pada aku nie.. hehe..mana xnya skang aku ada byk masa utk manja ngan B, sbb dia yg jaga makan minum aku, siapkan anak2, kemas umah, basuh baju.. senang citer, sumer benda dia buatkan.. sampai sian aku tgk dia.. kepenatan.. tapi apa yg mampu aku buat.. hmm.. SAYANG B sangat2!! Syukur pada Allah, sbb kurniakan aku seorang SUAMI yg sangat2 memahami & ambil berat pasal aku.. Mungkin inilah masanya Allah nk tunjuk pada aku segala persoalan yg bermain di fikiran aku selama nie.. utk kikis perasaan -ve dlm diri aku, supaya aku lebih yakin diri & +ve dlm apa yg aku lakukan..masa nie jugak kita dpt lihat "siapa kawan & siapa lawan" Lagipun, Allah turunkan ujian setara dgn kemampuan kita menerimanya.. Insyaallah.. aku kuat utk lalui semua nie.. Cuma aku x sampai hati utk lihat orang2 disekeliling aku terbeban oleh diri aku sniri..

harap, luka & kaki ni cepat sembuh, supaya aku boleh berjalan seperti biasa. Walau yg pasti lps ni aku kena terhadkan pergerakan & tindakan.. hmm.. kesianlah 'korang' ek.. Xbleh la nk bergantung sangat pada aku pasnie.. pandai2 la 'korang' bawak diri & buat sendiri ek.. :D.. Doakan aku cepat sembuh... Aminn!!

Friday, May 15, 2009

SALAM TAKZIAH...

0 comments
dah lama aku biarkan BLOG nie tergantung ngan topik yg sama ... hmm bukan apa.. cuma keadaan x mengizinkan utk aku melahirkan idea aku disini.. terlalu banyak benda yang berlaku dalam sekelip mata.. satu masa kita heppy sangat & satu masa tetiba keadaan sukar dijangka..

SALAM TAKZIAH buat sahabatku ISMA ISMAIL, kerana telah kehilangan suami tercinta pada 12 may 2009 yang lalu.. SALAM TAKZIAH jugak kerana dia juga kehilangan baby dlm kandungan pada hari yang sama.. usia yg walau hanya baru 2 bulan, tapi aku dpt rasakan kepiluan & sengsara yg dia terima.. kehilangan 2 nyawa serentak dlm sekelip mata... aduhh.. andai aku ditempat dia, aku x pasti apa akan jadi pada aku.. tmbahan lagi baby yg dikandung tu adalah zuriat ke-2 yg SANGAT2 dinantikan. dari emergency room kemudian ke bilik mayat & akhirnya ke tanah perkuburan.. aku tgk dia SANGAT TABAH.. walau dgn keadaan dia yg sgt lemah slps keguguran tu.. dia gagahkan jugak diri dia utk sempurnakan jenazah arwah.. & sebagai kawan.. aku & B luangkan masa utk bantu apa yg termampu... Alhamdulillah, Allah permudahkan urusan jenazah. Semoga dia ditempatkan dikalangan orang2 yg soleh.. SALAM TAKZIAH jugak buat KAK INA yang telah kehilangan mak mertua pada 15 May 2009.

Al-Fatihah..

Tuesday, May 5, 2009

Hobi & Hantaran

2 comments
Sekali lagi aku diberi kepercayaan oleh KAK AMRAh utk siapkan hantaran bagi weding anak dia yg baru berlangsung 1 Mei aritu.. yang bestnya wat hantaran kakak nie sebab dia xpenah sekat mcm mana pun kreativiti yg kita nk buat utk hantaran dia.. Senang citer dia serah jer sumer kat aku, dari segi warna, tema, material & BUJET pun dia x kisah jugak.. hehe.. tu yg penting sbenarnya.. Tapi walau dia kata bujet x jadi hal pun.. aku tetap concern gak utk cari yg ala-kadar, supaya x membazir sgt sekadar utk hantaran kan.. cuma aku akan pastikan dia PUAS HATI ngan presentation aku tu .. So, nielah dia hasilnya..

Tema kaler : Purple Maroon Pink kot.. huhu aku pun xtau.. korang nilai sendiri la ek..

Towel : Gubahan buah dlm bakul..


Telekung : Hiasan kotak jer, supaya telekung x rosak


Sutera + Tudung : sama gak aku letak dlm kotak, sbb sutera sensitif

Perfume : Gubahan dlm bakul oval

Kek Icing : Kek tu lari tema sikit sb dia kaler oren, so aku hias sikit supaya dia jadik sama tema & x nampak pelik sangat.. :P

Hand Bag + Kasut : Gubahan simple dlm bakul oval juga.. asalnya nk buat asing, tapi last request nk sekalikan.. so inilah hasilnya.. hehe

Coklat : Haa.. yg ni aku paling suka sbb x payah pk.. idea tu dtg terus gubah.. & aku suka sebab tgk coklat tu sedapp.. hehe

Sireh Junjung : haa.. yang nie aku mintak khidmt Along aku, sbb dia lagi pro bab gubahan bunga.. so, aku pilih material, along gubah.. jadikla gini.. ok tak? nie kira sireh junjung moden la nie..

Monday, May 4, 2009

"FAMILY DAY"

0 comments
ujung minggu aritu.. spend time dengan family.. sepatutnya.. haritu aku ada jemputan umah member sekolah lama kawin.. Si DYN Alpha.. tapi disebabkan hal2 yg x dapat dielakkan.. so, aku x dapat nk datang kenduri ko.. Mintak Maaf Dyn Ek... apa2pun.. aku ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU utk ko n wife.. semoga dapat melayari bahtera rumahtangga nie dengan jayanya.. :P
Hehe.. ujung minggu dgn family nie..pegi WET WORLD RESOT AIR PANAS PEDAS!!! BEST giler.. kira haritu adalah FAMILY DAY kitorang la.. lama dh x dapat spend masa ngan sume.. selalu klu gi mana2 pun.. mesti ada sorang yg kurang.. so, kira ujung minggu tu adalah yag perfect sekali.. sebab semua ada.. Aku pun dapat releasekan tensen & enjoy the moment.. huhu.. x sabar rasanya nk pegi bercuti lagi... BESTT!!!!
.

haa.. nie dh separuh lencun dh nie.. baru teringt pasal camera.. hehe.. nasib baik ija kuarkan



sayang la gambar nie..kabur.. tapi sumer ada nie..


tgh tunggu budak2 main gelonsor air..


makan time.. dh lapar.. bedal je apa yang ada.. :P

Huda main x hingat dunia.. tp suka tgk dia hepy jer..

mak & ayah pun seronok.. masa nie dh letih la nie..

dh bersiap nk balik dh..

bergambar lagi..


my family.. uppss.. apesal nmpak tembam jer aku nie?? huhu


last pic sebelum balik.. ENJOY!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...