Friday, August 26, 2011

raya oh raya!!!

0 comments
Raya dah tinggal beberapa hari jer lagi... banyak benda lagi x setle.. baju raya anak2 dh hampir 80% semua siap.. keperluan mereka pun rasanya.. insyaallah cukuplah kot.. tapi still kena carik a few benda lagi.. sbb nnt dh cuti, ntah bila masa nk uruskan semua tu..

Bil2 bulanan yang wajib.. semuanya pun dh setle.. Duit raya pun dh tukar.. xperlah.. kuar belanja sikit untuk sedekah kat budak2 raya2 nie.. mesti dorang seronok.. Alhamdulillah.. terasa lega sikit hati tu.. tapi dalam pada masa yang sama.. kepala nie dah dok runsing semula... ermm.... rumah x kemas lagi, baju anak2 utk balik kg sumer x kemas.. baju nk basuh punya banyak.. yang nk lipat lagi satu hal.. baju2 ku pulak x siap pun lagi.. penatnya ya Allah... tak tau mana nk aku kejarkan dengan hanya tulang empat kerat nie jer... mungkin itu jugak yang membuatkan MOOD RAYA aku x muncul2.. kalaulah ada yang sudi tolong keje2 aku kat umah kan bagus.. ini tak.. baru jer mintak tolong sikit.. dh macam2 bunyi yang keluar.. haishhh... x sukanya... sudahnya.. baik aku buat sendiri.. Aku suka kalau ada orang bley tolong.. TAPI aku tak suka kalau dorang tolong kerana TERPAKSA.. nak tolong biar la ikhlas.. baru pertolongan tu pun dapat berkat.. bukan dapat penat semata2..

raya oh raya... bestnya raya sebab nanti
: bleh makan kuih raya macam2 rupa
: leh jumpa kawan2 yang dh lama x jumpa.. kot ye laaa...
: leh pakai baju lawa2.. xder sapa tanya.. 'nak kemana tu lawa2??' hahaha
: leh dapat duit raya .. eh... mcm xder dah jer.. hehehe
: leh cuti lama2.. & xder sapa nk carik.. sebab tau.. itu cuti raya.. sama mau keje?? ;p


oleh yang demikian... pada semua rakan taulan pembaca setia blog aku nie... diucapkan :-

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
AMPUN MAAF ATAS SEGALA KETERLANJURAN KATA,
TERGURIS PERASAAN KETIKA MEMBACA..
BERHATI2 BALIK KAMPUNG & KETIKA JALAN RAYA...
SEMOGA SEGALANYA DIPERMUDAHKAN & KITA DAPAT BERHARI RAYA DENGAN SUASANA MERIAH & GEMBIRA...

Luv & Miss U All...

SelaMAT haRI rAYA!!



Thursday, August 25, 2011

7 hari 7 malam...

2 comments
haha.. apa ke pelik bebena tajuk nyer?? saja jer ... sebb itu jer yang terlintas kat kepala aku nie .. Last week 20.08.2011, maka genaplah umurku meningkat lagi sehingga kini dh menjejak usia 32 tahun.. huhu.. makin berkurang jugaklah masa yang tinggal utk hidup di bumi Allah ini... apa2 pun bersyukur dengan kurniaanNya...

Aku dalam usia 32 tahun...

+ alhamdulillah masih seorang isteri .. ^_^
+ Ibu kepada 3 orang anak.. waa... bertambah dh zuriat aku ..
+ bekerjaya tetap & berpencen :D
+ Ada rumah sendiri walaupun nama bersama..
+ Ada sebijik moto.. walaupun moto kecik...
+ ada kete.. walaupun nama laki ku...
+ ada company sendiri.. walaupun berniaga atas talian je..
+ ada 2 buah mesin jahit yang dah lama aku idamkan... ^_^

ermm.. apa lagi yang aku nk?? ermm.. banyak lagi sebenarnya.. manusia memang x pernah puas.. Dek kerana itu.. aku akan terus berusaha kearah apa yang aku impikan..

Terima kasih buat suami, adik beradik, sanak saudara, sahabat handai yang sudi wish & celebrate besday aku.. Love you all soooo much!!!




Tuesday, August 16, 2011

Wish List ...

2 comments
2-3 hari nie ramai benar lak tanya aku.. 'nak hadiah apa utk besday??" errkk.. boleh ke mcm tu?? bila disuarakan apa aku nk.. kompom2 la xleh tertunai kan.. demand nie.. hehe
tapi xperlahkan.. kot2 ada yang nk tunaikan wish list aku nie.. mana tau... so, this is a few my wish list.. ^_^

1. Brother M3034D ; untuk menambah koleksi mesin jahitku sedia ada..

2. Sewing Kit HC-21 : berkenan tgk nie..

3.
Slimline Storage Box : untuk simpan segala khazanah benang2 sulamku.. cute kan...

4. Seni Jahitan Pakaian Kanak-kanak : nk tambah luaskan sayap Niesa Kreatif..

5. Blender baru.. nak PHILIPS HR2027/75 : Sebab blender yang lama dh separa rosak..

6. All In One Printer : Supaya senang aku nk print apa2 yang patut utk kedai ku.. ^_^

& last one... A Diamond Ring .. ^_^ I wish my hubby will buy it for me one day!!

Thursday, August 4, 2011

Ada Kalanya...

0 comments
Ada kalanya senyuman itu terukir..
Mengingatkan aku pada semua kenangan manis..
Ingin sekali diluahkan rasa hati...
tapi biarlah semuanya kusimpan sendiri..
Supaya Senyuman ini akan terus mekar
& kenangan manis akan terus kekal dalam jiwa..

Ada kalanya keperitan itu melanda...
Buat aku kadangkala kecewa..
Rasa mau berputus asa tapi
itu bukan caranya...

Kasih, Sayang, Rindu, Dendam..
Semua datang bersilih ganti..
Tiada yang meminta ....
Yang nyata ia datang sendiri..
Ada kalanya, buatkan aku hilang pertimbangan
& akhirnya tersenyum lagi... ^_^

Tuesday, August 2, 2011

Amanah Saham Didik

0 comments
Hadiah buat anak2 mak!!! Mak bukan orang senang.. mak bukan orang kaya.. tapi mak cuba sediakan yang terbaik utk kamu semua... ^_^

Skang anak2 mak dah ada 2 akaun sorang.. Maybank Yippie untuk korang kawen nnt.. & ASD utk korang sambung belajar.. hehe bole tak macam tu?? ^_^

Selamat Datang Ramadhan...

0 comments

Ramadhan kini tiba lagi... alhamdulillah.. bersyukur sebab masih diberi kekuatan & peluang untuk memperbaiki diri hari demi hari... Terima Kasih Ya Allah!!

Hari pertama puasa... aku dh decide utk amik cuti & raikan puasa di kampung, bersahur & berbuka ngan mak ayah.. tapi plan bertukar atas sebab2 yang x dapat dielakkan.. tak dapat balik kampung.. stay kajang je..~,~ tapi menjadi lebih meriah sebab dapat mak ayah datang sini & berbuka sama2 ngan semua adik beradik..^_^ Kecohnya x terkira.. huhu sangat seronok.. & hari pertama juga anakku si Huda mcm biasa la.. merengek2.. tak tahan katanya.. macam2 la lakonan & air mata yang kuar.. tapi aku wat x kesah je.. alhamdulillah.. menjelang ke berbuka.. Huda berjaya jugak!! & semua bertepuk tangan & wish tahniah kat dia.. waa.. bangganya aku dapat adik beradik yang sentiasa menyokong dalam susah dan senang nie.. hehe

Hari ini, esok & seterusnya.. emmm apa la akan jadik ek.. makin teraturkah?? atau makin huru harakah aku nanti... Semoga si suami akan ringan tulang untuk membantuku dalam bulan mulia nie.. memang x menang tangan kalau nk handle semua perkara seorang diri.. Tambahan plak skang kena bangun seawal 4.30 pagi utk siapkan semua.. & tido entahlah pukul berapa.. leka menyiapkan tempahan & jugak kerja2 rumah yang tersangat la banyaknya terbengkalai.. Kadangkala jiwa tu memberontak jugak.. tapi sampai bila.. akhirnya aku redha jer dengan semua perkara.. berdoa & sentiasa berdoa agar diberi kesihatan & kekuatan & semoga segalanya dipermudahkan. Amin..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...