Thursday, December 30, 2010

Bertenang....

0 comments
Ari nie gi chckp minggu 38, alhamdulillah.. sumer ok.. x mcm next week.. rasa sangat kelam kabut.. huhu sumer gara2 DR ganti yang tetiba terkejut ngan perkembangan bb.. hehehe
Minggu nie pun Dr. NORAINI xder.. masih cuti lagi.. mmg bb nie nk tunggu dr dia la tue.. Insyaallah, dan la tunggu Januari menjelma... ^_^

Apa2pun.. next week bukanlah minggu yg bley bersenang lenang.. sbb budak2 masuk sekolah. banyak benda nk kena setle.. so, this weekend adalah yg paling bz kot.. Alhamdulillah esok cuti, so, adalah masa utk bernafas.. hehe

Still counting until the time is coming.. ^_^

Wednesday, December 29, 2010

Counting....

0 comments

Hah.. tu dia.. pejam celik...pejam celik.. cepat & pantasnya masa berlalu... huhu
Berdebar2 ada.. x sabar pun ada.. takut ada, gembira ada.. mcm2 perasaan ada.. walaupun skang tiap2 malam rasa x bley nk tido, serba serbi x kena.. tapi harungi jugak walau apa pun.. Sabar2... adat org mengandung.. dugaan mmg macam2.. tapi nnt dh tgk muka bb.. hilanglah sumer sakit2 tue kan.. Insyaallah...

Ikut due 11.01.2011.. kalau sempat & larat membawa.. sampai la tarikh tue kot.. tapi kalau x sempat.. harap2 sempat la cecah Januari kan.. :D

Masih berharap & berdoa.. semoga segalanya berjalan dengan baik ... Doakan segalanya baik2 belaka.. Maafkan jua salah silap saya dari hujung rambut sampai hujung kaki.. Dalam sedar mahupun tidak.. Harap dihalalkan segala makan minum... terlepas kata, terlebih gurau.. maafkan saya juga atas segala2nya... ^_^

Sunday, December 26, 2010

Kalau benar SAYANG...

2 comments
Ayat " sapa x sayang bini oiii.." selalu sangat kita dengar.. tapi ada segelintir suami yang hanya pandai berkata dibibir sahaja tapi x mampu utk membuktikan kasih sayang yang dimaksudkan...

Masa bercinta bukan main I LAP U, U LAP ME, sanggup mengharungi suka duka bersama, LAUTAN API SANGGUP KU RENANGI INIKAN PULA LAUT CHINA SELATAN.. hahaha.. & macam2 lagila perumpamaan yang keluar.. Benar, masa bercinta tue mmg indah.. semua nampak best2 jer.. xder yang benar melainkan benar belaka.. huhu

Kalau masa bercinta sanggup melabur $ pegi dating, tgk wayang dll walaupun terpaksa berhutang ngn kawan, masa nak bertunang/ masa nak kawen.. sanggup pulak berhabis-habisan utk pastikan yang majlis itu adalah yang terindah seumur hidup... masa terima berita isteri pulak mengandung... alangkah bahagianya rasa, berhabis juga membeli bermacam2 benda.. nak branded2 lagi.. TAPI kenapa bila tiba ISTERI NAK BERSALIN... ada segelintir suami yang mengambil mudah & endah x endah jer ngan perkara tue????

Dengan Alasan:
1. Alaa.. bersalin kat gomen kan murah.. buat apa nk bazir2kan duit... ***** Please... Jangan nak kedekut sangat... Kesian la kat wife tue, dh la 9 bulan menanggung bermacam2 dugaan.. suka & duka.. Awak x rasa en. suami, awak bleh la kata apa jer.. jadi hargailah isteri anda.. Walaupun sepanjang 9 bulan mengandung tue, sepatah kata sakit pun dia xsebut, tapi percayalah setiap pengalaman mengandung tue pasti ada keluhan yang terbit sekiranya si suami hanya mengambil sikap endah x endah jer ngan keadaan isteri.. Anak sama2 kan.. sama2 buat kan.. so, sama2 la tanggung jugak.. Ini baru tanggungjawab pertama seorang ayah.. belum lagi masa anak tue kuar nnt...

2. Bersalin kat mana2 pun sama .. ** En. Suami.. U x rasa apa yg Isteri U rasa.. jgn nk wat andaian ok.. kalau masa bercinta boleh berabis, masa kawen boleh berhutang * bkn la sy suh berhutang plak, maksudnya perkara $ nie kita boleh ikhtiarkan.. ada 9 bulan masa utk merancang & menyimpan... Cuba la sekali sekala ketepikan kepentingan diri demi Isteri & anak yang dikandung tue.. X rugi apa pun... bini awak juga, anak awak juga.. kata sayang bini... buktikanla... Bagilah isteri tu merasa pengalaman indah melahirkan supaya nnt, kalau en. suami sibuk nak anak ramai2.. si isteri akan dengan senang hati berkata YA..

3. Xperla, yang 1st nie kita try la dulu kat gomen, nnt yang 2nd kita gi private ek... ** Alhamdulillah kalau ada niat tue, walaupun utk anak yang ke-2.. tapi confirm ke yang ke-2 tue pasti ada?? petik jari jer boleh dapat?? x tentu lagi kan.. andai la yang 1st nie jer merasa nk mengandung/melahirkan, dapat pengalaman ngeri plak masa bersalin, owh... ngerinya bila memikirkannya semula.. kasihannya si isteri... fobia itu akan menghantui setiap kali dengar ada insan lain juga merasai pengalaman yang sama... Please en. suami, cubalah hindarkan isteri anda dr merasai fobia yang berpanjangan tue...

Kalau nk bercerita mmg tersgt panjang la entry ini nnt, tapi ntah kenapa tetiba aku tergerak gak nk menulis.. Cuba ingin menyelamatkan emosi bakal2 ibu.. aku menulis berdasarkan pengalaman.. mungkin dulu kita tiada pilihan & kurang terdedah dengan info2 berkaitan bersalin nie.. tapi sekarang.. semuanya dihujung jari anda.. bukan hanya di hujung jari, tapi dari telinga ke telinga, mulut ke mulut.. buangla sikap yang pk .. membazir kalau bersalin kat swasta tu.. tepuk dada tanya selera.. kalau ikut kemampuan.. saya rasa sumer org mampu.. hp 2-3 bijik, keta menjalar2, emas berkilo2, barang2 branded, merokok boleh pulak.. belum kira gadjet terkini yag beribu2.. apa la sangat kos rawatan bersalin di swasta demi kasih sayang pada isteri tercinta.. Mungkin ada jugak yang merasai pengalaman ngeri masa kat private tp kalau nk dibandingkan dengan % yg mendapat pengalaman tu di gomen... hmm.. pk2 & renungkanla... "hendak seribu daya, x hendak sribu dalih... " pandai2la kan...

Pada semua bakal2 ibu.. Semoga kalian semua dapat melahirkan bb dengan sihat & selamat, sempurna segala sifat. Semoga pengalaman itu akan menjadi pengalaman terindah dalam hidup.. Doakan saya juga selamat bersalin untuk anak yang ke-3 nie.. Semoga segalanya dipermudahkan.. Amin..

**********************
Maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki anda ada yang terasa ngan entry ini, saya bercerita hanya melalui pengalaman sendiri.. x mahu ia terjadi kepada org lain.... Semoga entry ini juga boleh menjadi titik tolak kalian untuk memilih...

Wednesday, December 22, 2010

Tahniah Eija & Ejan !!!

1 comments
Setelah menanti begitu lama.. dari pagi sampai la ke malam.. akhirnya penantian itu berakhir juga.. TAHNIAH buat korang berdua.. dah jadik mak & bapak dah... Semoga bertambah ceria dalam melayari rumahtangga..

Selamat Datang MUHAMMAD IZZUL ASRAF .. Semoga jadik anak yang berguna & mengembirakan hati ibu bapa... ^_^

NEW BORN BABY

MUHAMMAD IZZUL ASRAF BIN MOHD FAIRUZAN ASRAF
21 DISEMBER 2010
3.09 kg
Pusat Rawatan Islam Az-Zahrah Bangi...

Tuesday, December 21, 2010

Artikel yang best!!!

2 comments

Tidur berbantalkan lengan suami...

by As Azhar on Tuesday, December 21, 2010 at 5:06pm

Dari bancian ke atas 10 ribu pasangan yang berkahwin (sumber kajian MOHEMA) hanya kira-kira 45% sahaja isteri yang tidur berbantalkan lengan suami selepas 3 tahun berkahwin. Dan hanya tinggal 21.7% sahaja isteri yang masih tidur berbantalkan lengan suami selepas 10 tahun usia perkahwinan.

Tahukah kaum isteri, bahawa hormon bau phero yang di rembes dari ketiak lelaki/suami boleh mengaktifkan hormon wanita/isteri hingga mereka merasa damai dan tenang. Sebenarnya hampir 65% bau badan lelaki/suami datang dari celahan ketiak dimana kelenjar phero paling aktif.

Jadi para isteri semua, ketepikanlah bantal-bantal anda, tidurlah di atas lengan suami hingga ke pagi, hampirkan hidung di celahan ketiaknya, tidak di nafikan anda akan peroleh pengalaman yang cukup rilex dan tenang, ianya tanda bahawa bau phero suami anda sedang bertindak balas dengan kelenjar hormon anda. (pengalaman ini hanya perempuan sahaja yang tahu bertapa asyik dan rilexnya)…FAKTA….sirius….

Dan dari kajian itu juga menyatakan isteri yang tidur di atas lengan suami akan tidur lebih lena dan mencapai tahap 7 hingga 8 dalam tahap lena tidur.

Dan peringatan untuk lelaki/suami, jangalah shave ketiak anda togel, biarkan sedikit atau trim sikit aje bulu-bulu itu yang merupakan ejen penyebar bau phero yang di senangi wanita.

so pada isteri-isteri semua, anda semua praktikan ke tidur atas lengan suami?

Suami-suami semua, adakah anda shave licin ketiak atau biarkan berbulu

************************

saya suka sangat tido kat lengan suami saya.. rasa dilindungi sepanjang masa.. bukan itu saja, ia juga boleh mengeeratkan lagi hubungan suami isteri.. kalau korang x caya.. cuba praktikkan selalu.. Alhamdulillah, dr kawin sampai la skang.. mmg aku suka tido kat lengan B.. sampai naik kebas tangan B.. hehe

I Luv you la sayang!!! Malam nie pinjam lengan lagi ek.. ^_^

Saturday, December 18, 2010

Congratulation Aziz & CT !!!

0 comments
Alhamdulillah.. sorang dah selamat...

NEW BORN BABY

******************************
Muhammad Hamzah Abdul Aziz
17 Disember 2010
3.25 kg
Hospital Sungai Buloh, Selangor..

****************************************

Friday, December 17, 2010

1st task by "MY NV50" ^_^

2 comments
Macam x caya je.. akhirnya aku dapat siapkan Baju Bebe yang Eela Request.. antara yakin ngan tidak aku buat jugak.. Sbb rasa seronok lak nk terima cabaran tue.. hehe lagipun utk Bebe jer kan... so, berani la jugak... & yang paling best.. inilah hasil pertama 100% by My NV50.. wah.. kira Bebe Eela nie jadik perasmi la nie.. huhu..

Hope Eela suka.. & ngam la kat Bebe dia kan....


Inilah yang menyebabkan aku tergila2 sangat nk beli NV50 tue... Sebab dia ada alphabet & simple embroidery.. wah... mula dah nie.. ekeke..

So Eela... anda suka ke tak suka ke... Redha jer la ek.. ^_^..

Wednesday, December 15, 2010

Dream Come True \^o^/

9 comments
Alhamdulillah... Alhamdulillah..Alhamdulillah....

Akhirnya Impian Jadi Kenyataan juga... ^_^ dah lama aku berhajat utk memiliki mesin jahit baru.. & akhirnya tanggal 15 Disember 2010.. impian itu terlaksana sudah..

Terima Kasih B, Terima Kasih Ayen, Terima Kasih Huda.... Terima Kasih Semua... Inilah dia wajah kesayangan hamba... hehehe

BROTHER INNOV'iS 50 @ BROTHER NV50

Sangat comel ... Mulakan kerja hanya dengan satu butang & ada 3 speed..

Pilih la corak2 mana yang suka...
Semua computerize.. tekan jer ikut kod no. design kat atas tue.. Bley combine2 ikut suka... huhu tunggu la sikit hari lagi... ;p
& yang paling best.. aku dapat beli sekali ngan xtension table dia pada harga promosi juga.. ^_^ senang sikit nk jahit blanket.. hehe

ni la dia.. antara corak2 yang sempat aku try.. ikut hati nk jer start menjahit ngn mesin baru malam nie.. tapi x larat la pulak.. huhu

Boleh wat simple jahit tepi & Alphabet juga.. itu the best part dia.. hehe


Alhamdulillah.. malam nie boleh tido ngan lena.. huhu boleh ker?? Tunggu akan datang aku akan usahakan utk bli mesin jahit tepi lak.. weee...

Tuesday, December 14, 2010

seronoknya... ^_^

0 comments
Baru jer mengidam nk makan strawbery besar.. pagi nie dah ada atas meja... weee.. bestnya.. x sabar nk makan.. baunya sudah menusuk ke kalbuku.. huhu

TQ Abang Man.. You make my wish come true.. hahaha ^_^

Thursday, December 9, 2010

Hati sudah berbunga-bunga....

0 comments

Hati sudah berbunga2.. impian kini semakin hampir dimata.. tunggu..tunggu...tunggu.. & tunggu lagi.. x lama jer kan.. sabarrr..

********************
tapi nyatanya aku x sabar nk tunggu... PENANTIAN SATU PENYIKSAAN!! huhu

Wednesday, December 8, 2010

suda 3 kg..

0 comments
Aiyark.. ini lilypie aa.. kadang betul, kadang cepat, kadang lambat.. ikut suka dia jer nk update .. so, skang x bley nk tgk sangat kat dia.. kena pandai2 sniri la nk kira.. so, kira2 skang dh 35 minggu dah pun.. huhu tinggal 5 minggu lagi utk bertahan.. atau mungkinkah kurang?? hmm.. papaerpun kena bersedia dengan segala kemungkinan..

Tadi gi checkup, Dr Noraini kata, kepala bb dh turun dh.. dh dok kat tempat sepatutnya.. Insyaallah, xder apa leh bersalin normal macam dulu2 gak.. tapi utk kata stay till Januari tue.. Dr pun x berani nak jamin.. maybe yes & maybe no.. sbb dah anak no 3 kan.. jalan dh ada.. hmm.. tapi dah aku asik kata leh tak sampai januari.. Dr kata.. Insyaallah.. "kalau mcm tue saya xyah kacau dia la.." so, aku masih berdoa & berharap agar Januari tue sempat jugak menjelma.. hehe

Skang bb dah masuk 3 kg.. naik lagi 300g dari last 2 weeks.. & aku kena jumpa dr balik lagi 2 minggu.. agak2 bb.. kamu nak naik baper kg?? ^_^.. x kisah kalau kamu besar pun.. lagi mak suka.. cubby2 gitu.. senang nk pegang, senang nak mandikan.. nak bersalin tue, maybe payah sikit la kot.. tapi yer ke?? x kisahlah mak susah2 sikit.. janji kamu senang2 jer kan..kan..kan..

BB dah 3 kg.. aku??? hahaha.. mesti korang teruja tgk graf nie kan.. jangan risau.. itu adalah graf aku yang mengandung nie.. saja wat kenangan.. ada org takut nk share berat badan dia ngan org lain.. tapi bagi aku.. bukan masalah pun.. kalau berat ke ringan ke.. apa nk kisah pandangan org kan.. janji kita tahu tahap kita kat mana.. hehehe

dari start tau mengandung sampai la skang nie.. berat aku dh naik sebanyak +/- 15 kg jugak..tolak bb yang hanya 3 kg tue.. so, aku jer naik 12 kg.. wah.. cemerlang sungguh... hehe camner nak turunkan?itu xyah pk skang.. kemudian crita.. kalau bley turun.. turunlah.. kalau x bley.. biarlah begitu.. Sebab setiap sesuatu tue pasti ada hikmah disebaliknya kan..kan..kan.. x perlu sedey2, x perlu pening2 pale.. Layann je... ^_^

Tuesday, December 7, 2010

Dah dekat ke agaknya???

0 comments
Selamat Pagi Semua.. Pagi2 di tahun baru 1432H.. Alhamdulillah.. kita semua masih diberikan peluang utk hidup dibumi Allah ini...

Malam tadi dah malam ke2 aku x bley nk tidur lena.. pinggang nie dh mula terasa sangat sangat sangat sakit.. nk bangun berjalan ke bilik air pun.. alahai... siksanya... emm.. dah dekat ke agaknya??? Masa nie aku rasa mmg x mampu dh nk buat keje2 umah.. xpecially yang memerlukan banyak pergerakan.. jalan sana jalan sini, angkat sana angkat sini, berdiri lama2.. tunduk2 tu sumer.. rasa sangkut & senak perut nie...tapi.. sapa nk buat sumer tue... Alahai anak mak.. bertuahnya kamu kat dalam nie kan.. dapat mak yang gagah perkasa nie.. huhuhu gagah ke??? ~,~

Malam tadi pun leka dok main ngan dia kat dalam perut nie.. Ditendang2nya perut mak dah macam apa rupa pun x tau.. sakit ada, gembira ada, kelakar ada, geli ada.. bak kata mmg semua rasa tua ada la.. Mak x sabar nk tgk kamu wahai si kecik.. mak harap kamu sihat walafiat.. sempurna sifat macam abang & kakak kamu...

X lama jer lagi.. tinggal lebih kurang sebulan jer lagi kita nk jumpa kan.. & mak harap mak dapat jumpa kamu... ^_^ Semoga Allah sentiasa mengurniakan kekuatan untuk kita berdua ek sayang.. Kamu bertenang kat dalam tue.. mak pun akan bertahan selagi mampu...

mcm nie la kamu dok dalam tue skang ek.. hehehe muat lagi ker?? ;p

Friday, December 3, 2010

Naik harga...

0 comments
Huh.. x abis2 sana sini naik harga.. Baru tadi aku pegi carik kain lagi.. DAH CONFIRM by next week dorang akan naikkan harga kain.. alamak ai.. poning kepalo makcik nie ha.. baru jer start nk berjinak2 ngan industri kain2 nie.. dh nak naik harga la pulak.. dh la minyak pun naik sampai 15 sen.. adoyai.. mcm mana la nak bisnes mcm nie kan.. hmm.. @-@

Sabar..sabar.. mmg banyak dugaan kalau nk wat sesuatu benda tue.. xper2.. ada hikmah disebalik semuanya...

*********************************
AKU sebagai rakyat MALAYSIA.. rasa tersiksa & tertindas di negara sendiri.. huh.. apa makna slogan tue??? 'RAKYAT DIDAHULUKAN, pencapaian diutamakan"...

Adakah rakyat didahulukan utk segala kebaikan.. atau rakyat yang akan didahulukan untuk MENANGGUNG BEBAN kerajaan??? hmm... anda rasa yang mana??

Thursday, December 2, 2010

Huda 5th Besday..

0 comments

1 Disember 2010 = Rabu = 24 Zulhijjah 1421

Dapat la jugak anak mak nie Kek yang dia idam2kan.. Kek Princess yang waner pink.. pakai gaun.. dah lama huda mintak.. tiap2 bulan tanya bila besday huda.. & bila semalam dia dapat kek besday tue.. punyalah sukanya dia... Alhamdulillah anak mak happy...

Tapi sori sayang, mak x buat besar2an.. cuma sekadar panggil family member jer datang makan.. Mak x sihat sangat nk wat besday party huda macam dulu2.. huhu.. T_T

Apa2pun.. To NUR SYAZANA HUDA.. kamu dh 5 tahun skang... semoga jadik anak yang baik, yang solehah, yang rajin, yang berguna kepada maka ayah, family & semua orang disekeliling kamu.. Semoga jadik contoh pada yang lain2.. Semoga segala2nya dipermudahkan untuk kamu.. Maafkan mak kalau sepanjang 5 tahun kamu di dunia nie.. mak x dapat penuhi segala yang kamu nak.. tapi ketahuilah bahawasanya.. yang terbaik semua mak dh usahakan utk kamu.. Bukan kamu saja.. tapi untuk abang kamu, ayah kamu & semua family kita..

Selamat Hari Jadi Sayang Mak.. My Little Princess.. HUDA.. Mak Sayang Huda!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...