Wednesday, December 30, 2009

'serabut'

0 comments
lately aku rasa otak aku sgt serabut. Serabut pk kan kaki ni, pk psl anak2, family, keje.. Hmm yg plg aku jd x fokus n rasa x tentu arah ble dgr citer yg member2 yg sama g intrview dh dpt jawapan masing2. Sedangkan aku.. Surat pn x nampak lagi. Huhu.. Mcm terasa nk g opis je smpi surat tu dpt ats tngn. Apa kptsn surat tu nnt aku x kisah dah.. Actualy kisah gak sbenarnya.. Tp hmm trpksa redha je la ngn keputusan tu nanti. Walau hati aku mcm dah tau kptsnnya.. Tp aku ttp nk tgu surat tu gak.. ↲↲
Adoyai.. PENANTIAN SATU PENYIKSAAN...

Sunday, December 27, 2009

Klik..klik..klik...

0 comments
mcm dh lama x bergambar satu family.. kira nie la gambar yang terkini.. tambahan pulak ada ahli baru dalam family.. Muhammad Zikry Rohaizad.. Anak no.3 kakak aku.. Bukan senang nk ada peluang semua berkumpul & kebetulan pakai baju yang orang kata.. senonoh la sikit utk tangkap gambar kan.. so inilah dia.. Tahun depan ahli baru2 lagi akan masuk.. so pasti akan lebih meriah nanti.. hehe

Saturday, December 26, 2009

sekian lama...

0 comments

alhmdulillah, setelah sekian lama ku tunggu2 saat itu.. Akhrnya termakbul jua. Hehe.. Yang pasti aku bleh tersenyum gembira..

Thursday, December 17, 2009

ACL

2 comments
pembuka cerita ini ... aku rasa cam lawak pun ada gak..

semalam sblm gi spital, aku dok lepak kat rumbia singgah makan sambil tunggu B amik. pastu budak2 masterskill turun dari bas.. tetiba ada satu group budak lelaki pakaian putih nie menuju ke arah aku ngan kertas2 ditangan macam nk interview org.. & terdengar dia kata.. " hah, tu ACL.." sambil tersenyum ke arah aku.. dalam hati aku, "isk power betul budak masterskill ni, pandang jer dh tau aku wat ACL" & aku pun senyum jer la balik kat budak2 tu.. & terus sambung makan.. tapi tergerak gak aku nk toleh kebelakang tgk budak2 tadi pegi mana.. dan.. rupa2nya.. dia bukan maksudkan ACL kaki aku.. tapi ACL +++ ... no plate bas dorang... hahaha... aku ketawa sendiri....

**********************************

ramai yang tanya ACL tu apa.. nak tau.. meh aku share sikit.. aku pun lepas dpt injury ni baru tau jugak.. aku copy sikit2 dari wiki...

# The anterior cruciate ligament (ACL) is one of the four major ligaments of the human knee. In the quadruped stifle (analogous to the knee), based on its anatomical position, it is referred to as the cranial cruciate ligament.

# Anterior cruciate ligament injury is the most common knee ligament injury especially in athletes.

#The ACL is the most commonly injured knee ligament [2] and is commonly damaged by athletes. The ACL is often torn during sudden dislocation, torsion, or hyperextension of the knee. Commonly patients report hearing or feeling a "pop".

#Reconstructive surgery may also be recommended if there is damage to the meniscus (cartilage). This surgery is completed using arthroscopic techniques. There is also an option for an autograft to be done using a chosen tendon

#ACL injuries are especially common in female athletes, due to many possible contributing factors. The most prevalent explanation relates to female athletes tending to land more straight-legged than men, removing the quadriceps' muscles shock-absorbing action on the knee. Often the knee on a straight leg can't withstand this and bends sideways.

#Statistics show that females are now more than 8 times as likely to tear their ACL than male athletes

#Physical therapy must be completed in three phases after the surgery is completed. With the use of the surgical treatment option, rehabilitation included, a patient can expect to be returning to previous and desired levels of activity in six to nine months

tu jer la wat setakat nie.. dapat bayangan dah kan.. so kalau nk tau lebih lanjut.. nnt search la sniri ek.. taip jer ACL.. nnt kuar la macam2.. & utk para2 atlet wanita tu.. jaga2 la ek.. % female ni lagi tinggi dari lelaki tau.. aku dh kena & percayalah.. ia sangat menyeksakan.. so, utk korang2 yang masih bergiat aktif.. hati2 semasa bersukan.. :D

100 plus.... (1++)

0 comments
Semalam aku gi spital smula..sebab semalam penghabisan mc aku ari yng ke 45 .. huhu.. & semalam jugak..sisa si benang biru itu telah dikeluarkan dari kakiku ini.. alhamdulillah.. terasa lega jugak akhirnya.. walaupun ada luka2 sikit.. tapi kurang2 si benang biru tu dh x ganggu aku lagi.. xder la nampak menyucuk2 lagi kat kaki nie.. tapi dr kata..

"kat dalam tu laaagi banyak.. kalau nk kuarkan sumer bole.. saya bedah balik nak??!!!"

uiks.. dr nie.. leh main2 lak dia.. tapi itulah mmg peel dia, dr 1st oprtion aku ngan DR ISMAIL tu.. smpai la la nie.. attitude dia mmg gitu.. relaxs & selamba jer.. & kadang2 kuar la lawak2 dia yang selamba derk jer.. yg mana aku rasa selesa la jugak.. & tanpa sedar tu jugak la dia akan toreh kaki kita pelan2.. hehe pandai dia nak lekakan pesakit dia.. huhu..

Semalam bukan setakat gi jumpa DR ISMAIL jer, tapi ngan pyshio sekali.. pastu kena lak pegi PK untuk wat pengesahan mc aku yang baru nie.. haa.. mc aku akan bersambung lagi start dr ari nie sampai la awal januari nnt.. lama giler nie aku nk kena pulih balik nie.. so, total mc aku skang dah cecah 66 ari.. & menjadikan sumer mc aku utk 2009 nie dah lebih 100 ari dah.. hahaha.. banyak giler.. apa aku nk tulis kat SKT tahun nie kan.. adoyai...

tapi bukan itu pintaku.. sumer dh tertulis & tersurat.. so, nak tanak kena redha jer.. so, doa2kanla aku bleh sembuh cepat.. x sabar nk berlari semula nie.. hehehe

***************************************************

pagi tadi pas mandi aku dok tepi katil, ngn keadaan yang agak seksi aku tengok kaki aku.. hmmm.. peha kiriku lebih kecik dari peha kanan.. hehe patutla dr kata otot kecut.. kelakar ada, sedey pun ada gak.. kena keje keras nie nak bagi dia balance semula.. hmmm....



Monday, December 14, 2009

tido aje...

0 comments
ari ni cam xde benda lain yg aku wat.. Asik makan tido je.. Huhh.. Bila la suasana begini akan brakhr?? Hmmm... Geram je bila dok umah, tapi xleh nk ngemas2 ngangkat sana sini, kuarkn brg yg x dprlukan.. Eii.. Sabar je ni.. ↲↲Camne ek org2 yg mengngur, yg lepak saja2 kat umah tu? Mesti bosan hdp dorang kan.. Brsyukurlh aku masih ada keje walaupn xkeje..

Friday, December 11, 2009

"SI BEnang BIRU"

0 comments
wahai kau Si Benang Biru..

kenapalah kau duduk disitu.. apesal la tak kuar masa awal2 dulu.. skang bukan lebih melegakan tapi sangat2 menyakitkan.. nak kucabut x mampu.. nk kubiar aduhai x tertahan la pulak.. x sabar nk tunggu minggu depan, supaya si benang biru ini akan lupus terus dari kakiku.. x sanggup dh rasa nk tanggung demam dan kebas satu badan hanya kerana si benang biru ini...

************************************************

tau apa itu sakit??? Ye ini menyakitkan.. tau apa itu x selesa?? ini sangat2 merimaskan.. tau kenapa aku moody, xleh kawal perasaan, rasa nk marah semacam?? itu sumer bila si benang biru ini mencengkam kedalam kakiku... & kenapa aku post blog nie?? kerana aku tgh tahan sakitnya kerana benang biru ni...

Di mana KAWAN itu???

0 comments
Aku ada KAWAN...

dulu masa aku kat opis dn masih sihat walafiat.. dia selalu carik aku, kongsi2 citer, tukar2 idea, lepak saja2.. share suka duka.. tapi nie dah lebih sebulan semenjak aku MC, dia pun sama lak sunyi.. langsung xtau citer.. x dengar khabar berita.. sihat kah dia? sakitkah dia? ok ke dia?... hmmm rindu lak aku ngan KAWAN tu...

Mana la pegi agaknya kawan aku tu kan???

Sunday, December 6, 2009

sana sini KEDURI

0 comments
standard cuti sekolah... time2 nie la sumer org pilih utk wat kenduri kawen.. mmg banyak gak la jmputan yg aku terima sepanjang cuti sekolah nie.. tapi malangnya.. aku xleh nk datang sumer jemputan tu.. Bukan sebab x sudi, tapi sbb keadaan x mengizinkan.. so, better aku dok diam2 jer kat umah & wish dorang sumer dari jauh jer.. kang kot aku datang kang, curi tumpuan sumer org kat majlis tu kang.. huhu.. x nak arr.. actually segan pun ada gak.. tapi nk wat camner kan.. terpaksa redha jer la ngan keadaan skang nie.. ari nie pun B jer gi ngan Ayen, aku & huda dok umah jer...

terdekat nie.. member lama aku masa poli dulu nak kawin.. kat perak.. wah.. teringin benar rasa nk pegi.. tapi memikirkan agak jauh travel tu nanti.. & kebetulan pulak sama time ngan makcik aku wat kenduri, so aku kena dulukan sedara nie la kan.. lagipun makcik nie makcik fav aku.. so, x sedap lak x pegi kan.. & along kata, nnt abis kenduri tu sumer terus kumpul kat kampung nk wat meeting utk kenduri kitorang lak nnt.. haha jangan main2.. nk wat kenduri pun ada meeting tau.. yela kan.. nk pastikan sumer berjalan lancar bukannya senang. kalau xder kerjasama dr semua.. x jalan gak nnt.. hehe

sbenarnya x sabar nk tunggu adik2 aku nie kawen.. rasa dh lama lak x wat kenduri besar2.. hmm.. harap2 sumernya nanti akan berjalan lancar.. & aku rasa tergerak nk sambung balik wat bunga telur yg tergendala nie.. weee... best2!!!!

*** babai *****

Thursday, December 3, 2009

Silih berganti..

3 comments
hari berganti hari.. kini bulan pun dah berganti gak.. dan dgn itu.. genaplah usia kakiku ini di bedah selama sebulan.. huhu.. panjangnya rasa sebulan tu.. padahal baru sebulan jer.. tapi tu la kan.. ayat2 tu selalunya akan keluar ikut intonasi & situasi.. kalau gembira situasinya.. so, ayat dia akan kata.."hehe baru jer sebulan.." tapi kalau sebaliknya.. "hmm.. dh sebulan dah...".. see.. manusia nie penuh dgn misterikan.. padahal ikutkan masa tu sama gak.. "SEBULAN"..

apa nk aku citer pasal sbulan nie.. hmm.. nothing intresting.. tiap2 hari lebih kurang sama jer.. bangun tido, mandi, xcercise, lepak tgk movie, ym, blogging,tido, makan, tido.. hmm ada la jugak xtra xtviti utk siapkan apa2 yg ptt utk double weding adik2 aku nanti... tahun depan nie banyak betul perkara yg nk kena prepare, & aku trpk.. bila la kaki nie boleh pulih sepenuhnya.. at least.. bila la akn bole aku brjalan tnpa tongkat nie.. sbb byk bnda nk kena cari, huda nk sekolah tadika dh tahun depan, ayen lak masuk darjah 2, barang2 sekolah dia lum carik lagi.. yg lama nyer banyak dah sadis dah.. so, kesian kat dia.. pastu weding adik2 aku lagi.. adik ipar aku lagi.. huhu.. banyak rupanya.. pastu apa lak citer keje2 aku kat opis tu kan.. dgr2nya yg ada pun mcm x trcarry keje2 aku.. hmm.. apa lak citer exam aku aritu, intrvw sumer.. hmm.. harap2 ada la rezeki utk sumer tu kan...

tetiba aku teringat kawan2 lama.. dlm sbulan nie.. ada kawan lama yg muncul ada gak yg hilangkan diri.. naper ek gitu.. kenapa yg ada x terus kekal & yg baru biar bertambah kan... sbbkan selalu kita dgr friendship.. never end tapi sbenarnya x... kalau kawan kita tu rasa nk lupakan kita.. dia lupakan jugak.. kan..

*****************************************************************

nk mandi lah, pastu sambung rutin harian.. smpai lebam.. haha.. tapi kurang2.. skang aku dh ada *teman baru* :P. xperla kalau kawan2 yg ada nk lupakan aku pun, yg aku pasti *teman baru* nie xkan biarkan aku bosan sorang2 kat umah...

Tuesday, December 1, 2009

Heppy Besday -HUDA-

0 comments


ari nie 01 Disember 2009.. Besday huda yang ke-4.. dah 4 tahun dh rupanya si kecik nie.. tapi masih manja , ngan Bebenya.. ngan isap jarinya.. hmm.. tahun depan dh nk sekolah nie.. apa citer?? mula2 ingt nk wat makan2 sikit kat umah.. tapi memandangkan situasi aku yg x berapa stabil nie.. so, x jadik la kot.. x larat nk brdiri lama2 sangat kan...

pagi tadi aku & B nyanyikan lagu besday kat dia.. sekali dia kata... "eh..jap..jap.. nanti dulu... nak nyanyi kena ada kek... " :D.. hehehe... so, kitorang pun kebingungan jap.. hahaha.. anak ini memang penuh ngan kejutan la... hehe.. so, mybe ptg nanti nak tanak kena carik kek gambar princess la utk dia gak.. kalau tak.. x layan beb lagu2 nie.. huhu..

**************************************************************
untuk anak mak... SELAMAT HARI LAHIR, semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, membesar dengan sihat & menjadi pengubat dikala sunyi. semoga jadik anak yang cemerlang dunia & akhirat.. Aminn..


Monday, November 23, 2009

Gaji Oh GAJI...

1 comments
aku bangun tido dgn semangat waja ari nie.. satunya sebab nk balik kg.. & satu lagi sbb ari nie dgrnya gaji masuk.. huhu.. so, leh la aku setlekan sumer bil2 sblm aku balik kampung nnt. sebab aku lepak kampung pun lama sampai ujung bulan.. so, xder la risau pasal late payment bil nnt.. sbb aku mmg x suka la benda2 yang bertangguh nie.. hehe

dengan rasa confidentnya.. aku dok depan pc ari nie.. req tac sumer dah.. sekali teringt nk check baki.. ALAMAK!!! takder gaji baru masuk pun.. huh.. biar benar ini.. dann.. aku pun terus la bz.. mengYM kawan2 ku yng kat opis tu.. YM sana sini.. sbb itu jer leh wat.. hah.. & akhirnya.. selepas diselidik sana sini oleh ija & kak ina.. & aku pun tau la.. yang gaji maybnk ada problem.. so, lambat la jawabnya.. uwa.. sedeynya aku..

so, kena bersiap sedia jer la aku ngan bakal2 kena late payment bulan nie.. adoiii.... yang mana & yang pasti aku mmg x suka sangat2 benda tu.. TAPI.. aku masih berharap kot2.. masih ada harapan lagi gaji tu masuk kejap2 lagi ker.. atau sblm aku balik ke kampung nnt.. kan.. so, tolong la doakan ramai2 ek... Amin...

Thursday, November 19, 2009

bestnya REUNION...

0 comments

bestnya reunion... tapi aku xleh nk gi.. huhu..

DOK DIAM-DIAM...

0 comments
"sumer pesan dok diam-diam.. rest cukup2.. "

hmm.. yer hamba paham.. tapikan tuan2 hamba sekalian.. amatlah payah kat hamba ni nk turut perintah tu.. hamba mmg, kalau boleh nk sangat2 rest cukup2 n dok diam-diam tu.. tapikan.. ermmm.. berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul.. huhu... kalaulah hamba nie ada dayang2 yang membantu.. minta itu ini sumer dh sedia depan mata.. bole la hamba nie dok berehat sakan.. sambil berehat2 & bergoyang kaki.. hehe TAPI apakan daya.. hamba cuma rakyat biasa.. yang memang x reti dok diam & tak betah nk susahkan rakyat jelata yang lain... hamba ni jenis x suka nk berkata berulang2 kali.. kalau sekali hamba kata.. xder sapa yang nk tolong.. hamba layan diri jer.. sebab hamba x suka nak bebankan tuan2 hamba sekalian..

***************************************************************

wakakkakakka.. serius.. aku leh fail BM kalau camnie.. sorilah wey.. actually aku tgh bosan nie.. & dalam erti kata lainnya.. aku xleh nk dok diam2 sangat nie.. mati akal.. so, please...help me make my day!!!


Tuesday, November 17, 2009

*suara cinta*

0 comments
tengah perah kepala otak wat FM nie.. tetiba kuar lagu nie.. haha..
nie lagu dolu2 nie.. best lak layan.. sapa sama zaman ngan aku mmg tau la lagu nie.. kannn...

Suara Cinta (Mega)

Dahulu cinta kita berbunga
Sayang sepenuh nyawa
Di dalam hatiku merindu
Sayang kau tak tahu

Dahulu kita berjanji setia
Tidak akan berpisah
Katamu hanyalah diriku
Buat selamanya

Sehingga kini ku masih sayang
Tapi mengapa kau hilang di mata
Sehingga kini ku masih cinta
Apa pun terjadi tetap setia

Oh kekasih
Dengarkanlah suara cinta dari hatiku
Oh kekasih berpeganglah pada janji
Ya Tuhanku berikanlah petunjukmu pada kekasihku
Moga takdir melindungi cinta kita sepanjang masa

Alangkah bahagia kurasa
Setelah kau insafi
Janganlah engkau mungkiri janji
Menghiris hatiku


*************************************************

huhu.. syahdunya... sob..sob...sob...


cerita ari nie..

0 comments
ari nie.. cam biasa.. rutin harian.. bangun pagi.. terus mandi.. sarapan.. xcercise ckit..(tp ari nie aku x wat.. haha).. pastu dah xtau nk wat pape dh.. masa 1st week dok umah aritu aku layan movie sampai abis dh citer dlm h/d tu.. wekend aritu plak.. tolong siap2kan ija nyer bunga telur utk weding.. kebetulan pulak wekend aritu sumer family turun.. waahhh.. meriah la...

ermm.. ari nie.. apa nk wat erk?? aku rasa cam nak siapkan FM nie.. sian plak dak2 opis tu haa.. kang asik tanya bila FM aku nk siap.. so, aku ingt nk cuba setlekan la.. tapi tu la kan.. nie yang aku x paham nie.. kenapa la org yg cuti/mc/xder kat opis tu utk jangka masa yg agak lama.. kena wat gak FM nie?? why? why? why?.. pastu pulak.. kalau la org yg xder tu x buat.. org yg tgl plak yang kena tgg beban org yg xder tu.. haa... camtu pulak... kalaula aku ada kat opis time nie.. mesti aku dh bangkang dh idea tu.. tp apa nk wat aku.. xder.. hehe.. so, dek kerana kesiankn opis mate aku yg terpaksa wat FM nie utk aku.. yg mana aku pasti dia sndiri pun x siap dia nyer.. so, baik aku wat sniri jer.. lagipun aku cuma xleh gerak kaki.. yang lain masih sama.. :P cumanya.. aku xleh lama la dok ngadp pc nie.. kang penyakit lain lak dtg...haha

klah.. sbb dh terdetik nk wat FM, so aku rasa aku nk wat keje skang la.. wish me all the best..

************************************************

pesanan khas wat kawan2 ku sekalian.. aku dok kat umah wat FM, hangpa sumer dok kat opis.. pasti boleh wat gak kan... hehe.. tinggalkan la kejap FB korang tu... insyaallah.. mesti bole punya.. kan.....!!!! lagipun inilah masanya.. sebab aku x bising kat korang pasal 5s plak.. weee...... :D


Monday, November 16, 2009

muka baru..

4 comments
tengok Ija nyer blog.. mcm blest plak tukar2 template.. mula la rasa nk tukar gak.. heheh.. tapi selalunya aku tukar mesti x lama.. pastu balik pada yang asal.. tu yang maleh tu.. hoho...
tapi tengah bosan2 nie.. best gak kan.. tukar2 nie.. :P

~day 15 ~

2 comments
ari nie kalau x silap aku rasanya dah masuk ari ke 15 aku wat ACL Reconstruction tu.. hmm.. so far kesihatan agak baik.. cuma semalam aku rasa x selesa ngan pergelangan kaki yang dh makin kebiruan bak mayat idup nie.. huhu.. sekali pandang macam xder paper jer.. tapi bila aku pegang slow2.. aduh!!! sakit rupanya...

aritu dr & fisio kata.. certain2 bhgn akan bengkak.. termasukla tmpt yg biru tu.. so, aku biar jer la.. tahan jer la wat masa nie.. tapi malam tadi.. betul2 wat aku x lena tidur.. jam kat dinding dah kul 1 pagi.. tp aku xleh tido gak.. aku bukak bndge yg balut lutut nie.. aku amik ubt & aku sapu sampai ke tapak kaki.. pastu aku amik losyen.. aku sapu lak blkang lutut yg x berbalut.. aku urut pelan2.. harap2 bole reda.. then aku makan ubat thn sakit.. & aku pun terlena.. alhamdulillah..

tapi rupanya lena x lama.. sbb kul 4.30 terbgn lagi.. & rasa nk jerit pun ada.. ia bukan sakit tau.. tp xlah.. aku rasa cam kebas pun ada.. cam lumpuh pun ada.. cam bentan pun ada.. aku xtau la apa rasa tu.. yg pasti benda tu wat aku x leh nk tido.. hmm.. lama mana lagi nk tgg keadn nie ek.. humm.. abis2,.. aku kira jam.. yup.. dh lebih 4 jam so, aku leh mkn ubt thn sakit tu lagi.. & kali nie aku xtrakan ngn ubat yg bleh aku tido.. dannnn... akhrnya aku pun terlena.. haha

pagi ni bgn.. ermm.. dh kul 11 ... aku trgrk nk post kat blog nie.. mimpi2 malam tadi.. *malam ker* .. agak pelik & buat aku trgerak dok depan pc pagi nie.. terasa sunyi lak.. sbb hari nie.. aku dh kena dok umah sorang2.. jaga diri sniri.. sbb B dh strt keje smula lepas sminggu jadi nurse kat umah.. hehe.. TQ B..

so.. nak makan apa ek ari nie?? ermm.. lapar la plak...

Thursday, November 12, 2009

Rupanya baru SEMINGGU???

0 comments
betul.. x mimpi..
rupanya baru semingu aku lalui semula saat2 getir nie..
rupanya baru seminggu aku digelar OKU semula
rupanya baru seminggu jugak aku tinggalkan keje2 yang tak pernah padam dari pemikiran..
rupanya baru seminggu jugak aku x dengar kabar berita dari kawan2...

huhuhu...
peritnya rasa kesunyian.. walaupun hanya seminggu
peritnya rasa kebosanan walau hanya semingu
peritnya rasa gelisah walau dalam seminggu..
peritnya lalui saat2 ini.. walau hanya seminggu

******************************************************************

andai diberi pilihan.. aku x mahu lalui saat2 ini..
andai diberi ruang.. ingin aku luahkan rasa hati ini..
andai aku punya kekuatan.. akan aku laksanakan segalanya sendiri
kerana aku tidak suka terbeban & membebankan orang lain...
tapi apakan daya.. utk tika & saat ini..
aku hanya boleh memandang & menerima segalanya dengan tenang dan rela hati..

Sunday, November 1, 2009

Ramai yang menanti KE???

2 comments
ramai ker yang menanti perkembangan terkini?? ramai ker yang amik kisah apa yang terjadi?? ramai ker yang betul2 concern atau sekadar mengambil tahu utk dijadikan bahan cerita dan sembang2 petang?? huhu..

terima kasih utk semua itu.. yang nyata .. aku kurang mood utk coretkan apa2 disini buat masa nie.. xtau kenapa .. tapi fiikirin nie melayang jauh entah kemana.. bemacam2 perkara yang terlintas difikiran.. nak kata takut.. bukan.. nak kata sedih.. bukan... nk kata risau.. bukan jugak.. nk kata benci.. bukan jugak. nk kata rindu.. hmm.. agaknya la.. nak kata sayang.. sudah pasti... nak kata apa lagi?? ntahla.. mcm2 nk kata tapi x tersampai la plak..
hitung hari.. tinggal ari nie.. esok &.. hehe.. waa.. apa perasaan tu????

***musykil*** yang tau.. AKU TAK KERUAN dah...

__________________________________________________________________

mimpi dimalam hari.. standard.. ngigau dikala kepenatan.. dah jadik kelaziman.. tapi MENGGIGIL n ketar2 nie kenapa????

Saturday, October 24, 2009

Indahnya hari Ini...

2 comments
Beberapa hari kebelakangan nie.. kegembiraan datang silih berganti.. huhu.. rasa penat tu dh x teringat dah bila suasana ceria & gembira tu mengambil tempat.. Semalam.. Jumaat, 23 Oktober 2009.. Along aku dh selamat melahirkan seorang baby BOY.. nampak gayanya bertambahlah bilangan HERO malaya dalam keluarga aku.. seronoknya bila.. lama dh xder baby kecik .. tiba2.. waa.. macam satu semangat baru lak tgk baby tu.. huhu...Tgk huda pun punya la seronoknya.. siap kata lagi.."sekarang huda dah jadik kakak".. :P

Ari nie pulak.. aku buat 2nd open house.. haha.. open house ker??? emm.. bukan la jugak.. tapi lebih kurang la.. Bukannya apa.. ni kira OPEN utk gerabak ofismate B yang tercicir last week jer.. haa.. tapi kali nie menu lain plak.. Mula2 ingt nk wat menu sama.. tapi B kata.. "tukar la.. kita wat makan tengahari.." hmm.. aku ikut jer.. B pun ringan tulang jer tolong ngemas umah, tolong carik barang2 dapur.. siap ajak pegi pasar sekali carik ketam.. hah apa lagi.. peluang keemasan nie.. mana bleh nk tolak... :D.. ***suke***. kalau tiap2 hari cenggitu laaaagiii bagus!!!! Alhamdulillah.. semua yang diinvite kali nie sampai la dah.. xpecially, Nida & hubby, Izaty & Hubby & Anak2.. & Wan.. haha.. salute la... lambat korang balik.. hehe.. ala.. bukan selalu pun kan.. sekali sekala jer.. so apa ada hal kan..... lagipun lepas nie entah bila2 plak nanti..

Menu kali nie ...

1. Nasi Putih
2. Ketam Masak Lemak Cili Api..(tp xler buat pedas.. nnt kesian dorang x pandai makan..)
3. Ayam Masak Merah
4. Sambal Belacan Special "Resepi Eyta" jer.. (hehe)
5. Sayur Rebus.. Brocoli & kobis bunga.. (ini mmg makanan kesihatan nie..)
6. Kacang Rebus
7. Tempe Goreng with "Curry Leave" :P
8. Telur Dadar
9. Air Anggur kegemaran ramai...

** Seronok tgk Nida makan ketam.. walaupun sepit dia x kena potong.. hehehe Xpecially.. tang LAST PART tu.. sshhhhhh :P

Extra menu bila dah petang ..

1. Kopi O pekat
2. Samosa..

Buat pertama kalinya.. ari nie, walaupun rumah bersepah tapi aku x rasa penat pun.. Maybe sebab happy kot... pada sumer yang datang.. TIMA KASIH banyak2.. x sabar nk tunggu gambar dr kamera WAN...

Esok.. Trip ke PD plak... tunggguuuuu!!!!!

Thursday, October 22, 2009

Mencari Ilham...

0 comments
Dari tadi aku pikir.. aku renung.. aku tenung.. sampai termenung dan mengelamun tempat lain dah.. jiwa kacau betull.. tunggu..punya tunggu.. punya tunggu... idea x muncul2... hmm.. naper la lembab sangat otak aku nk berfikir ari nie.. adakah sebab tgk keje yg bertimbun atas meja nie.. atau adakah sebab aku semengnya xder idea nk create satu logo pun buat masa nie.. atau badan aku dh letih dari pagi tadi x rest lagi.. hmm.. yer.. amatlah payahnya.. bila idea itu x mahu muncul.... haa.. siapa kata wat design senang.. sapa kata 'suh jer ita buat dia mesti bole..' , huh.. kalau dah xder idea tu.. memang xder la jawabnya.. suh la baper kali pun.. memang x mari punyala.. hehe... kesian pada yang menanti... isk... .

Tapi tu la.. kelemahan aku nie.. x sampai ati tgk muka org sedey.. dh baper kali dh dia tanya.. x sampai ati lak aku nk biarkan kertas kosong jer yng aku kena serah kat dia.. SO, dengan berkat pemikiran aku yang dah agak ceria dekat2 petang tadi.. ** wink!!!***.. so aku pun TERdapat la ilham .. terbayang kat minda aku.. apa yg bakal aku ukirkan kat logo tu nanti.. hehe.. tapi cam x sempat lak nk buat kat opis.. tgk jam dh kul 5.30.. hmm.. aku kena balik cepat ari nie.. nak amik ayen lagi... huda lagi.. sebab B kata dia balik lambat lagi malam nie.. so, xperlah...

Bagus jugak aku x buat kat opis tadi.. sebabnya.. sepanjang perjalanan balik tadi.. mencurah2 plak idea tu datang.. tapi aku cuma suka pada satu bayangan nie.. hehe... itulah berkatnya.. bila hati senang.. fikiran pun tenang.. keje aku pun bleh buat dengan senang lenang.. hehe.. skang aku dah hasilkan bukan satu, tapi.. 2 logo 5s yang ditunggu2 oleh mereka.. yang mana x tentu lagi mereka suka.. tapi yang pasti.. AKU SUKA.. :D.. itu yang pentingnya... & sekurang2nya.. aku dh hasilkan apa yg terbit dari hati nie.. wakaka..

Apa2lah.. aku x sabar nk tunggu hari esok.. untuk present benda tu kat dorang.. nak tanak.. dorang kena pilih gak kan.. sebab aku ada just 1 week jer lagi .. hehe..

"LOVE 2 make others HEPY"

Bukan Aku sorang...

0 comments
Rupa-rupanya.. bukan aku sorang yang nk kena bersedia ngan "PERCUTIAN YANG PANJANG" nie.. tapi ramai la pulak.. huhu



***************************************************************************

SUNYIkan MEREKA, atau SUNYIkah AKU..

RINDUkah MEREKA, atau AKUkah yang akan MERINDU...

AKU yang SAKIT atau merekakah yang AKAN SAKIT nanti..
****************************************************************************

just WAIT & See.... but.. I Will miss EVERYTHINGsssssssssssssss...

Tuesday, October 20, 2009

helo kawan-kawan..

2 comments
hi kawan kawan sumer..

wah.. rsa gembiranya hatiku hari nie.. sebab asgmnt yang memeningkan kepala tu dah pun siap.. Kira tu last la keje aku yang rasa berat kat kepala ni kan.. mau taknya.. bayangkanla.. abis open house ari sabtu.. badan aku dh memang longlai dah.. pastu ahad sambung plak acara sarapan beramai2.. then terus kemas2 umah sampai petang.. then petang kuar plak lagi menghabiskan masa aktiviti keluarga sampai la malam.. huhu.. serius badan mmg kepenatan tapi kurang2 hati seronok.. tapi kepala aku mmg xleh nk heppy lagi sebabnya paper 2 aku x siap lagi..

So ari semalam.. aku decide utk x pegi keje.. disamping nk siapkan report tu.. lagipun tghari aku ada appoimnt ngan Dr. so, dari pagi la aku mengadap pc mencari apa2 maklumat yang berkaitan.. sampaila pada satu tahap aku rasa kepala aku dh tepu.. aku capai bantal & aku terus rehatkan minda.. hehe.. ingtkan nk rest kejap jer.. tiba2 terjaga dah pukul 1.30.. alamak apa lagi.. aku pun bersiap la cepat2 .. sbb apoiment aku kul 2.30. x suka nk lambat2 sbb lambat smpai lambat plak turn aku.. cadangnya nk pi singgah kedai buku cari bahan.. mmg xdan.. so terus jer gi spital.. sampai sana.. aku rest kejap.. x lama lepas tu.. aku nyer turn pun sampai.. alhamdulillah.. citer itu ini.. then aku terus pi Fisio plak.. hmm.. u know wht.. hehe.. aku dh ada date utk 2nd operation tu.. huhu.. xlama jer lagi.. means.. aku cuma ada a few weeks jer utk enjoy.. haha.. yer ker...

Lepas fisio aku lepak jap kt kedai kopi.. sorang2 melayan perasaan.. melegakan kepala kejap yg aku rasa cam.. "huh.. apa aku nk wat nie.. " masuk kat Cheloes.. aku oder kopi o & blueberry kek.. aku makan sorang2.. sunyinya.. hmm.. x sempat abis.. aku dok teringt pasal report aku.. terus aku tinggalkan kopi o yg masih panas & kek yg masih berbaki.. aku terus drive gi PKNS.. cari buku.. xder.. hmm.. pastu aku decide nk cari kat Alamanda.. harap2.. kat MPH sana banyak bahan yg aku bleh jumpa.. :C hampa gak.. hmm.. x banyak rupanya kedai buku yg jual subjek teknikal nie kan.. Akhirnya aku decide utk balik ke Kajang & carik kat sana.. alhamdulillah.. kurang2 ada jugak buku yang aku jumpa.. x pikir panjang dah,... terus beli & bawak balik..

Sampai umah.. aku dah booked pc ngan B.. mmg nk kena dok ngadp siapkan report tu malam nie gak.. huhu.. aku nekad.. aku x boleh givup.. itu prinsip aku.. leka ngan keje2 tu sumer.. sampai aku lupa jam dh dekat kul 2 pagi.. nasib baik la ada yg "temankan" aku huhu.. lega sikit stess kat kepala.. hmm.. ari makin sejuk.. aku xleh nk survive dh.. dada aku sakit sangat.. so aku decide utk tido & sambung esoknya.. 1 more day left...

Sampai opis pagi nie aku dh lambat dh.. tapi kisah apa.. aku x pk apa dah.. fokus aku hanya pada report nie.. aku skip meeting pagi nie.. and terus ngadap pc pagi2.. huh.. sangat penat rasanya.. pun rasa cam mcm pantas sangat.. sedar2 dh kul 1 dh.. huh.. i need rest.. aku capai bantal & aku terus tekup muka kat meja.. Sharp 2'clk aku bangun balik & terus siapkan.. and.. YES.. I DID IT.. akhirnya.. aku dh siapkan report tu..& dh siap binding pun tadi.. so, tonite aku leh tido lena.. :D

*********** apesal aku rsa cam karang cerpen lak ari nie.. huhu..***************************



My Open House..

4 comments
Alhamdulillah..

Akhirnya hajat B nk adakan open house terlaksana jugak.. walaupun pada mulanya aku cam keberatan nk buat.. bukannya apa.. sbb masa tu aku rasa "adoyai.. sangat2 la penatnya.." dengan banyak benda yang nk dikejarkan, dengan keadaan aku pun yang tak berapa nk stabil.. tapi mengenangkan.. lepas nie.. aku nk rehat panjang dah..dan mengenangkan dia dah invite kawan2 kat FB dia.. so, xperlah.. korbankanlah masa rehat tu dulu buat masa nie.. & jom.. kita adakan open house... hehehe..


Actually mmg aku sangat suka pun menjamu orang nie.. suka bila nk kena prepare something utk orang yang akan datang umah.. invite dorang saja suka2 datang makan ker.. hehe suka sangat.. sebabkan.. bukannya apa.. iyalah.. skang nie masing2 sumer dh sibuk keje.. xyah kata org lain la.. diri aku sniri.. family aku.. masing2 skang sumer pegi pagi balik malam.. mmgnya xder masa nk rest.. nk lepak2 .. borak2.. even nk datang umah aku pun rasanya susah kot.. sebab masing2 ada komitmen masing2.. xdapat nk elak dah benda tu.. life kita sekarang x sama ngan generasi dulu.. dulu lainla.. klu ayah keje.. mesti mak ada kat umah.. tapi skang.. rata2.. husband & wife keje.. & anak2 plak.. pagi petang sekolah.. silap2.. ujung minggu pun mcm2 aktiviti kena attend.. so, dengan buat open house nie.. kurang2.. ada jugakla masa utk aku & family dok bersembang2.. jumpa2.. ketawa sama2.. kannn... thts make me happy.. hilang kejap rasa tensen kat kepala nie..


Alhamdulillah sekali lagi.. semua yang dirancang berjalan dengan baik.. Menu yang aku & ija planning pun, menjadi.. hehe.. Thanx kat Ija gak sbb sudi tolong aku siapkan majlis nie.. klu dia xder.. mau patah kaki terus aku jadiknya.. hehe..tambah seronok & hilang rasa penat bila kawan2 yang dijemput datang.. paling jauh aku rasa Ujang la.. sanggup tu.. dari Jelebu datang nie.. dh la tau pagi tu.. uiks.. tabik la ujang.. haa.. best giler sbb dah berbelas tahun x jumpa.. akhirnya.. dia sudi gak dtg umah aku.. thanx ujang.. thnx gak kat kawan2 lama yg sudi dtg.. Edz, Ask, Ina..


Xpecially wat member2 opis aku.. tima kasih banyak2.. korang sumer mmg best la.. x rugi jemput.. :D.. semoga persahabatn kita semua semakin erat.. kan..kan..kan...


X lupa gak wat member2 opis B.. hehe aku tau korang2 kadang2 curik baca gak blog nie kan.. haa.. "kesian tau kat laki aku.. sedey dia yang kata nk dtg tapi x dtg..:P"


Tima kasih jugak pada sumer2 yang sudi hadir pada hari tu.. lain kali ada rezeki aku jemput lagi ek..

Friday, October 16, 2009

everythings... DONE!!!

0 comments

Alhamdulillah... yahooo!!! akhirnya.. segala event yang bertindih2 menanti utk diselesaikan kat opis nie telah pun tamat dgn jayanya.. ari nie.. 16 Oktober 2009.. penutup segala event yang wat aku hilang tumpuan pada benda lain.. waaa.. sungguh... rindunya saat2 itu... rindunya kawan2.. rindunya nk update blog.. rindunya nk chitchat kat YM.. rindunya nk nyakat ofismate.. rindu sumer yang ada kat keliling aku.. saat2 ketenangan itu akan kembali menemani aku lepas nie.. harap2nya la kan.. :P

Oppss... TAPI.. err... actually.. ada satu benda lagi yg lum selesai nie... yer... xkan lupa kot.. 2 sbenarnya.. hehehe.. 1st. aku nyer open house esok.. & 2nd.. aku nyer assgmnt paper 2 yang nk kena hantar by 21 oktober ni... huhu.. masak!!! anyway.. thanks to ZUBIR.. (glamer lak nama ko nie..) sbb dh bg aku hint2 ckit pasal paper 2 nie.. insyaallah.. 1'll do my best...


-----------------------------------------------------------------------------------------------
** KAKi... betapa sakitnya x terkata..
** LUTUt.. rasa sengal & macam2 plak bunyi yang ada..
** HATi.. rasa tenang lak walau sakit sana sini.. hehe..

**ME.... I miss SOMEthing!!!

Tuesday, October 13, 2009

Alhamdulillah..

0 comments
Alhamdulillah.. akhirnya.. Event yang membuat aku bekerja siang malam tanpa henti dah pun selesai dengan jaya.. So, malam nie.. leh la rest kan kepala ckit.. mcm2 benda jadik sepanjang nk menjayakan majlis nie.. aku rasa emosi aku agak kacau bilau.. kesian pada dorang2 yang TERkena marah ngan aku, TERkena singgung ngan aku, TERkena hangin aku.. ampun & maaf dipinta.. Sesungguhnya.. aku x berniat pun nk mengguris hati korang2 sumer..

Next.. aku kena prepare utk interview pulak.. hrmm... mcm seram sejuk jer rasa perut nie.. huhu...

Thursday, October 8, 2009

PTK.. Paper 1.. DoNe!!!

3 comments
KURSUS PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN : TK2
KUMPULAN SOKONGAN
SIRI 2/2009

BILIK SEMINAR ITMA, UPM
6 & 7 OKTOBER 2009


next week.. kena prepare utk paper 2 plak.. huhu assigmnt nk kena hantar by 21 oktober 2009. Sapa nk tolong aku??

" Bincangkan SISTEM PERLINDUNGAN ELEKTRIK SECARA MENYELURUH untuk SISTEM VOLTAN RENDAH"

the answer is... JUST WAIT & SEE... haha.. giler arr..

_____________________________________________________________________

ALHAMDULILLAH... kena panggil interview utk J29 lak, next week gak 15 oktober 2009. wish me all the best ek.. huhu


Friday, October 2, 2009

sangat penat nie... betullll

0 comments
SANGAT2.. & tersangat penat rasanya kebelakangan nie.. jadual keje sangat pack.. mcm2 benda nk kena buat, macam2 event nk kena handle.. meeting kuar masuk.. sampai cam x terbawak dh diri ni nk maintainkan semua program yg aku handle tu dilaksanakan dengan jayanya.. tapi itulah kan.. nk tanak.. kena gak teruskan.. NEVER SAY NO!! haha.. yups.. xkan pernah mengalah walau penat camner pun.. itu jer la yang bleh wat bangkitkan smula semangat aku utk KEJE yang kadang kala dah menjunam ke tahap yang paling minima.. huh.. xper..xper.. stay the way i'am.. bertenang & bersabar.. x lama lagi leh rest lama2.. haha.. SANGGUP KER???? (tetiba cam takut jer plak..)

hmm.. nasib baik ada blog nie.. kurang2.. aku leh tenangkan diri kejap dari mengadap keje2 yang xkan penah abis tu.. & kurang2 jugak.. terlepas tekanan kat kepala nie.. *** hopefully***

***************************************************************************************

INGATKAN.. ada orang baru.. leh tenangkan sikit keadaan, leh kurangkan sikit kesibukan, leh rehatkan sikit diri utk bertenang.. tapi.....

INGATKAN.. bila kita dah wat yang terbaik utk org lain.. org tu rasa gembira & harap kita pun dapat tumpang kegembiraan tu... tapi......

INGATKAN.. boleh lupakan rasa tu.. boleh hilangkan ingatan nie bila xder depan mata.. tapi.......

INGATKAN.. mereka suka bila kita suka buat sesuatu utk mereka & ingatkan dah buat yang terbaik untuk mereka.. tapi rupa2nya.. tak semua yang kita rasa yang terbaik, adalah yang terbaik jugak untuk mereka...

***************************************************************************************
AKU... sangat2 penat semenjak kebelakangan nie, tapi aku xnak jadikan alasan utk kata TIDAK utk :
* luangkan masa dengan mereka
* memberi perhatian kepada mereka
* mengingati mereka
* membantu mereka juga.. haha (walaupun aku sniri dah xterbantu :P)

kerana KEGEMBIRAAN & SENYUMAN mereka buat kepenatan aku melayang.. mengurangkan tekanan & membuat aku rasa diperlukan... :D

*** I miss SOMEthing****

Tuesday, September 29, 2009

meeting oh meeting

2 comments
kuar meeting, masuk meeting, semalam meeting, arini meeting.. esok meeting.. lama2 muntah ngan meeting.. keje xleh nk jalan gak...

klu suka DIAM..
klu tak suka DIAM gak..
klu setuju DIAM..
klu tak setuju DIAM jugak..
kesimpulannya... lebih baik dok diam2.. sbb klu bercakap pun.. x tentu dorang paham.. kan..kan..kan...
***************************************************************************************
aku mmg suka DIAM DIRI jer skang... lantakla korang nk kata apa.. lebih baik aku dok diam2 jer.. kan....

Monday, September 28, 2009

Suka Duka Aidilfitri...

3 comments
Wah.. dah seminggu cuti beraya rupanya.. hmm... hehehe banyak kenangan pahit manis sepanjang raya nie.. tapi yg pasti tentunya yg manis tu lebih banyak la kan.. tahun ni raya x mcm tahun2 sebelum nie.. agak terasa perbezaan & kemeriahannya.. mungkin sbb dh beraya kat umah baru kot.. hehe.. apa2pun.. aku enjoy raya kali nie.. & lepas nie.. kena fokus balik pada kerja & exam yang menanti.. huhu..

some pixie to share.. :P





Friday, September 18, 2009

Ari Raya KEMBALI...

0 comments
Tinggal 2 hari lagi.. Insyaallah kita akan menyambut hari raya semula.. huhu.. skang nie pun kat opis dh agak lengang dh.. tapi aku still, x dpt lagi nk rasai mood raya tu... Nk try tgk esok camner lak.. mana tau kot2 tgh ngemas2 baju nk balik kg nnt, baru terasa mood raya tu kan.. hehe.. whteverlah... yang nyata..

kat sini aku nk amik kesempatan memohon ampun & maaf kepada semua sahabat handai, rakan taulan, sedara mara, kontraktor2, suplier2, kekasih hati, ahli keluarga, kawan baik, kawan kurang baik, kawan yg xbaik langsung hatta bukan kawan aku pun.. AKU MOHON AMPUN & MAAF gak kat korang semua.. Sesungguhnya aku pasti ada membuat kesilapan kat korang semua walau dalam sedar mahupun tidak.. Halalkan makan minum, mana2 terbelanja ke, teramik korang nyer makanan ke yg aku lupa nk bgtau.. mana tau kan.. Semoga korang semua beroleh kebahagiaan & kenikmatan dihari raya nie.. Semoga bergembira bersama ahli keluarga & jangan lupakan org yang kurang berkemampuan.. hah... yang ada tanggungjawab tu.. dh bayar zakat belum? kang terlupa pulak... K.. & secara rasminya.. klu korang terlupa nk mintak maaf kat aku pun xper.. Aku dengan rela hati memaafkan korang semua.. Of coz la.. aku kadang2 mmg terasa gak ngan korang2 tapi biasala.. mana manusia yg x melakukan kesilapan kan.. haa.. kira kita tutup buku lama & buka buku baru la nie ek.. Insyaallah.. lebih berkat & tenang lagi hati kita lepas nie.. hehe

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR BATIN..

Jemput2lah dtg kerumah.. & jangan lupa telefon aku dulu ek.. Klu tak nnt, minum air kosong jer la korang.. hehe..

Dari sudut hati :

Harnita Abd Wahab
UPM, Ex-SMVKK, Ex-PPD,Ex-PKB,Ex-Escatec,Ex-Sony,Ex-Hibex, Ex-Parkson,Ex-Matsushita

Tuesday, September 15, 2009

Heppy Anniversary !!!!

3 comments
ari nie.. bersamaan 15.09.2009... Yerp.. tarikh ulangtahun perkahwinanku kembali lagi..untuk kali yang ke 8.... (betul ni 8 ni..kan B kan.. :P) huhu..

SELAMAT HARI ULANGTAHUN PERKAHWINAN B!!

Semoga ikatan perkahwinan ini akan terus kekal hingga ke akhir hayat.. Dunia & Akhirat.. Aminn...

Jom imbau kenangan silam.. hehe

ini gambar 1st masa kat vokay.. gambar nie amik lepas program minggu membaca.. Senior Kak Fida yg amikan.. kenen2kan aku ngan dia nie.. hehe

nie masa trip AJK Surau gi Melaka.. huhu.. masa nie dh kapel setahun dah nie.. :P

ni tahun 1998 klu x silap.. Aku tgh study lagi masa tu.. nie.. kat taman maju.. gi umah parents dia..

yang nie plak tahun 1999, masa nie kat KFC Sri Serdang, B study kat UPM masa tu.. dulu dia kat UPM skang.. aku plak hehe..

ha.. nie tahun 2001, lepas nikah kat Masjid Kg. Geylang.. mcm budak2 jer muka.. & yang lain2 tu gambar weding aku.. xleh nk share byk2 kat sini.. nk tgk lelebih.. jom dtg umah aku.. :D




Mcm2 rupa.. mcm2 saiz kan.. hehe..

Doakan kami bahagia hingga ke akhit hayat.. doakan kami sentiasa tabah & sabar dalam mengharungi liku2 hidup alam berumahtangga nie...

Semoga kalian juga beroleh kebahagiaan yang sama.. Aminn!!



Monday, September 14, 2009

MakeOveeerr ker....

2 comments
Ari minggu yang serius penat tapi terisi dengan baik.. huhu.. sabtu tu berbuka kat MALEE Tomyam kat depan higshcool.. puas hati .. best giler makan.. lepas buka, terus dorang ajak shoping kat alamanda, dh penat gi sana, ayah kata nk gi tesco plak.. sambung gi tesco sampai tgh malam.. dh alang2 berkumpul.. terus decide lepak taman maju jer.. kebetulan B nk layan bola malam tu.. so terus lepak sana sampai sahur.. lepas sahur la baru balik umah.. hehe.. (eija... along... tu pasal umah org gelap...:D). Lagipun dh lama rasanya x spend time ngn dorang.. sbb tiap2 minggu asik blk kg selesaikan umah kg jer.. .. hmm.. dh puas dah nie cr mood utk hidupkan suasana raya, tapi x gak muncul2 mood tu.. mm.. susah pulak nk rasa suasana tu tahun nie.. nape ek.... huhu..
Ari ahad plak aku lepak umah jer.. budak2 tinggal lagi kat tmn maju, sbb masa kitorang gerak, dorang tido lagi.. tapi bagus jugak dorang dok sana sbb aku nk siapkan tempahan jahit yg x siap lagi.. so, setle wat benda tu sume.. & dh alang2 bukak mesin jahit.. aku pun tenung keliling umah.. apa aku nk buat ngn umah yg mcm tongkang dh nie.. pastu cam dh boring lak ngan suasana tu..

yurp.. time to makeover.. haha.. seronoknya.. kebetulan pulak masa lepas sahur tu aku terpandang rancangan kt tv .. berkenan tgk langsir dia.. so aku pun jahit la.... gunakan skill yang ada kan.. (yg nie aku x kuarkan bujet pun.. cuma guna bahan2 sedia ada & aku ubah ckit2 apa yang ptt) :P. Lagipun dh lama dh aku simpan kain hijau tu.. tp x buat2.. so, inilah masanya..

nk citer ... panjang.. so, aku paste jer la a few gambar utk 'cuci mata' korang ek..

nie sebelum makeover... suasana tenang jer... tapi cam suram lak bila dh lama2 mcm nie.. serabut pun ada gak.. hehe



ha... nie selepas makeover... yg aku nk tunjukn langsir hijau tu je.. cute tak?? hehe.. langsir pink bunga2 tu mmg langsir lama, cuma aku bukak balik jahitan tgh dia & jadikan dia banyak pecahan cikit.. OK tak??

nk kata cantik sgt tu tidak la kan.. sbb umah aku pun kecik jer.. tapi kurang2 rasanya.. dh bleh la nk rasa ckit suasana raya tu.. kan.. :D

__________________________________________________________________________
** B kata.. xder day curtain ker... **wink** cam nk kena gi KAMDAR jer balik nie.. ahaks..

*********************** samb. post semalam... *****************************************
Disebabkan B dh tanya pasal day curtain.. aku pun terus gi kamdar carik & malam tadi gak siap jahit & pasang terus.. over tau...mmg berbaloi-baloi.. hehe nampak makin ceria.. budak2 pun suka jer.. ;D



tgk.. siap nk pose mcm2 lagi.. pakkan aku x larat nk layan jer dah.. loteh..





Thursday, September 10, 2009

kenapa "SUNYI??"

0 comments
rasanya macam dh lama sangat aku x lawat blog nie.. bukan blog aku jer.. blog dorang pun jarang dh aku bukak & baca.. bukan x sudi.. tapi mcm timing aku pack giler skang nie.. W/pun ramai yg kata, bulan pose nie, bulan utk kita kurangkan aktiviti & boleh rest ckit.. tapi cam terbalik lak bagi aku.. rasanya bulan pose nie la.. aku cam xleh nak rest sangat.. Banyak benda yang aku kena buat & pkkan.. Ikut hati mmg x larat .. tapi istilah aku senang jer.. "NEVER SAY NO".. sbb once kita kata 'NO'.. maknanya selamanya la kita akan sentiasa kata tidak.. kan..kan..kan.. So, kawan2.. time to change.. thnk +ve, yakinlah yang walau sebesar mana pun masalah/keje yang korang kena selesaikan.. YAKINLAH BAHAWA KALIAN BOLEH.. Sbb Allh x suka hambanya yang mudah menyerah sebelum berjuang... huhu...

Banyak benda yang aku dh termiss utk share kat blog nie.. & banyak benda yang aku rasa aku nk luahkan tapi.... terbiar begitu saja.. sebab.. aku ada semangat baru dalam JIWA aku lepas aku gi course 2 hari aritu... Mula2 dapat surat gi kursus, aku mmg mcm " isk dorang nie.. xder ke krss lain yg dorang nk suh aku pegi..." tapi lepas aku attend kursus tu.. aku rasa, satu semangat baru dh muncul.. banyak aku berdiam & muhasabah diri.. Subhannallah.. betapa lalainya hidup aku selama nie.. tapi Alhamdulillah.. Allah masih bagi aku ruang untuk berubah.. & mencari, apa tujuan hidup aku sebenarnya.. Insyaallah.. aku akan terus mencari.. & semoga aku x terpesong dr jalan itu... Aminn...

"Kalau x dapat apa yang kita suka, cuba suka apa yang kita dapat.."

yerp.. ayat ini, adalah salah satu antara beberapa ungkapan yang aku dengar dr penceramah tu.. & aku rasa ayat nie la yang buat aku banyak berfikir.. Kalau sebelum nie.. aku kadang kala mengeluh/ sedih/kecewa/marah & mcm2 lagi la yg aku rasa bila x dapat apa yg aku impikan.. tapi.. bila aku dengar & amati ayat nie, aku rasa.. aku patut berubah... hmm.. ada yg dh terasa ngan perubahan tu... & aku rasa serba salah gak.. tapi nk wat camner... aku xnk pk dh benda2 yg buat hati aku nie rasa sakit.. x tertanggung dh asik nk bersabar & diamkan.. abaikan... hmm.. jadi penyelesaiannya.. camnie la.. kan...

Sbenarnyakan.. ada satu benda yg aku nk luahkan.. tapi, mcm x terungkai... biarlah.. Insyallah.. lama2 redalah perasaan tu nnt kan...

Sebelum terlambat & sementara masih berkesempatan nie.. aku nk Mohon Ampun & Maaf kepada kalian yang membaca blog aku nie.. Maafkan salah silap , terlanjur kata, terlebih bicara.. Andai kita saling mengenali.. Ampunkan segala tingkah laku yang terbuat korang semua rasa x selesa ngan aku.. Halalkan segala makan minum & andai ada salah silap korang kat aku yg sedar mahupun tidak.. AKU MAAFKAN sepenuh hati.. Semoga sifat saling maaf memaafi ini akan menjadikan jiwa kita lebih tenang lagi utk mengharungi hari2 yang mendatang.. So, aku ucapkan.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.. Berhati2 berhari raya... Beringat & berpada2lah dalam berbelanja.. K..

___________________________________________________________________________

**
KENAPA kita terlupa untuk MENGHARGAI bila orang tu ada di depan kita?? dan KENAPA perlu MENCARI bila dia mula menjauhkan diri ?? KENAPA bila dia DEKAT dengan kita kita LUPA & HANYA PENTINGKAN DIRI & bila dia dah TAKDE .. tau pulak kita rasa SUNYI...**

______________________________________________________________________

Friday, September 4, 2009

AKU masih disini...

0 comments
buat pertama kalinya dalam bulan puasa.. aku masih disini.. kat opis nie lagi..seorang diri menyiapkan kerja2 yang aku rasa perlu disiapkan segera.. Sbb dh bertindan2 dh keje nie.. sumer nk kena siap dlam masa yg lebih kurang sama waktunya.. Nak tanak.. aku kena stay gak & siapkan dulu mana yang boleh.. & kadang kala.. idea2 mmg datang waktu2 begini.. sunyi sepi, xder org nak kacau.. hmm.. semoga aku dpat siapkan sumer keje nie sebelum waktunya.. takut ditunda2 lagi.. aku x sempat nk siapkan.. nnt bakal menyusahkan orang lain plak..

oklah.. semoga ada masa utk aku coretkan sesuatu kat blog nie nanti...

To : FIDA.. thanks, smpat gak awk bace blog kita ek.. MISS U sooo much!!!

Wednesday, August 26, 2009

"..?.."

0 comments
Arini dh ari ke5 kita semua sambut puasa.. hmm.. cam cepat jer masa tu berjalan.. Dalam bulan puasa nie aku dah set target utk jalankan 5S utk meja & kawasan keje aku.. Mula2 memang payah nak mula. Tapi alhamdulillah, bila dh start buat.. rasa mcm x sabar plak nk untuk habiskan sumer.. nk tgk semua bersih & teratur.. haa.. sapa yg x suka kan.. so far, aku dh mulakan langkah pertama dengan meja & barang2 sniri dulu & hasilnya , aku sendiri suka tgk suasana baru tu..

Ikutkan keje mmg banyak, tapi ntah kenapa lately aku x leh nak fokus jer.. Kepala pun asik dok pk ke lain.. melayang entah kemana.. hmm.. bila 'mooDY' nie datang AKU PUN X SUKA.. sampai kadang2 aku rasa bersalah sniri ngan keadaan tu.. Lain yang aku cuba sampaikan, lain pulak yang jadik.. sudahnya.. jadik gaduh.. huhu.. xbestnya perkara itukan...

Xperlah.. harap2, aku gi kursus 2 hari nie. akan pulihkan balik semangat & emosi aku.. carik balik apa yg hilang sbenarnya dalam hidup aku nie.. Insyallah..

Monday, August 24, 2009

Salam TAKZIAH..

3 comments
Salam Takziah buat Noor TD(PS) & keluarga yang telah kehilangan ibu tersayang pada 2 Ramadhan (23 Ogos 2009) lalu.. Semoga Noor & family tabah & sabar dalam menerima ujian ini. Semoga arwah ditempatkan dlm golongan orang2 yang dirahmati.. Amin..

Al-Fatihah...

Friday, August 21, 2009

Esok Puasa...

0 comments
Ye.. ye.. esok puasa.. ee.. betul ke esok dh puasa?? huhu.. macam2 tanggapan muncul.. tahun nie macam perjalanan tu terlalu pantas jer.. sedar x sedar dh nak puasa dh rupanya.. klu xder org remind.. aku pun x ingt yag esok dh nk start puasa.. :P

hm.. banyak kebaikan & kelebihan bulan Ramadhan nie.. seperti yg semua sedia maklum.. ia tuntutan agama & byk kebaikan yg dinyatakan dlm bulan ramadhan nie.. sumer org pun tau tu.. & yg aku nk bgtau adalah.. utk mereka2 yang dh lama teringin nk mengurangkan kadar lemak dlm badan... kurangkan berat badan.. kurangkan belanja harian.. kurangkan buat benda2 tak berpaedah.. haa.. mmg bulan nie bulan yang sangat sajak utk lakukan sumer2 tu.. & smpai semalam.. aku x rasa lagi mcm nk puasa.. sampaila tetiba tergerak hati tu kata hari nie.. "wow!! bestnya esok puasa.." hehe..

Banyak benda nk kena atur balik bila dh start bulan puasa nie kan.. timing kena betul nie.. dh le sejak sebulan kebelakangan nie.. aku mmg lewat jer bangun pagi.. huh.. semoga ramadhan ini ramadhan yang terbaik utk aku.. Aku harap.. aku akan jadik lebih baik utk ramadhan nie.. lupakan benda2 yg akan mendatangkan keburukan.. & pk yang baik2 jer..

Untuk Suamiku, semua family, sahabat handai, rakan taulan, waima musuh sekalipun.. ampun maaf dipinta diatas segala kesalahan yang sengaja mahupun x sengaja aku lakukan kat korang semua.. Halalkan makan minum.. Mintak maaf atas segala sesuatu yang aku dh buat korang terasa hati/merajuk/kecewa/kecik ati/makan ati/ whtever lagi la.. Sbb mmg aku nie suka cakap jer apa yg aku pk.. kadang2 x maksud apa2 pun.. just joking.. tapi kita x tau jugak kadang2 benda tu buat org lain terasa kan.. & ada jugak apa yg aku kata mmg aku maksudkan betul2.. hehe i'm just a human.. So, MAAFKAN SAYA wahai kalian semua..

Selamat Berpuasa, Andaikan Ramadhan ini ramadhan yang terakhir utk kita semua.. Pasti kita akan lakukan yang terbaik kan... Insyallah....

_________________________________________________________________________

Do ' a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:
* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya
* Tidak berma ' afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Thursday, August 20, 2009

tiba2..

0 comments
aku memulakan hari nie dengan penuh gembira.. & aku lalui setiap saat itu dengan penuh sukaria & ketawa.. tersenyum kemana saja.. kerana aku nk raikan hari ini sebagai hari yang penuh bermakna dalam hidup aku.. tapi... tiba2 kedatangan itu.. menjadikan hati aku tersentuh & terasa pilu.. kenapa begini yer.. hmm... xper..xper... aku xnk fikir dh pasal tu.. biarlah ia begitu.. & aku xnak spoile kan hari bahagia ku ini kerana sekelumit rasa itu...

wake up eyta.. time to change.. time to move.. don't look back.. Life Must Go ON... yes!!!

tomorrow... aku akan ceriakan blog ini dengan cerita2 yg ceria..Insyaallah!!!!!!!!
harap2.. xder lagi yg menghampakan selepas ini.. kan...

_____________________________________________________________________

**kenapa yer.. bila kita nkkan sesuatu.. kita berusaha utk dapatkan ia.. tapi bila kita dh dapat.. kita biarkan jer benda tu merata2.. W.H.Y ????

Becoming 30....

2 comments
what date is TODAY??? huhu.. today is 20082009.. hmm.. cantik no tu kan.. apa ada ngan tarikh tu??? haha.. sniri mau ingat.. I'm 30 now!!! huhu wht a BIG number... but.. it's just a number.. kan... kan... haha Stay the way i'm & maintain jer.. :P

banyak nk citer pasal hari nie.. tapi nnt la kan.. aku cuma nk lalui hari nie dengan tenang & heppy je.... hehe.. apa2 pun.. i wish.. hari nie.. apa yg aku impikan & berangankan akan jadi kenyataan.. Amin..

Friday, August 14, 2009

Apa nk citer...

0 comments
hmm.. kebiasaan hari jumaat tghari nie.. aku gunakan masa utk rest & tido.. time nie jerla rasanya masa aku blh tido ngn tenang.. tambahan pulak utk beberapa minggu nie.. aku rasa ckp letih ngn situasi keliling, ngan keje, life, family.. & sometimes benda2 tu buat aku stress sniri.. pastu ngamuk sniri lagi.. huhu.. tapi ari nie.. tido ku dikejutkan oleh panggilan telefon yg ditunggu2.. yup.. it's urgent.. so, xperlah.. korbankan tido arini.. hehe.. Ingt nk smbung tido smula.. tapi, dh puas cuba lelap2kan mata.. FAIL.. xleh lelap gak.. so, aku pun terpikir.. apa lagi yang aku boleh buat... blog la apa lagi kan..lagipun dh lama blog nie sunyi...
tapi.. whts the story?? Lately, aku mcm kehilangan idea utk menulis cerita utk tatapan umum.. yang ada cuma cerita2 utk diri aku sendiri.. ;D.. N of coz its secret... bukan utk dikongsi oleh sesiapa.. sbb we need our own secret jugak kan.. "Life is Complicated.."

Skang tgh sibuk ngn isu H1N1.. semakin hari jangka kematian tu semakin meningkat.. Itu juga membuatkan aku risau. dah la ayen asik deman, pastu sakit2 perut, B pun demam.. Ija pun demam, abang demam, bongah pun demam.. hmm.. ramai betul family aku yg naik demam dah.. tp harap2 xder kaitan la ngn H1N1 nie kan.. lgpun mybe kitorang penat utk capai target masuk umah sblm puasa nie kan.. & esok, aku akn balik kg lagi.. mybe this week dh xder keje2 civil yg perlu dibuat. Cuma tinggal nk siapkan wiring & pindhkan barang.. yg mana sgt2 memerlukan tenaga.. itu juga kerisauan yg semakin bertambah.. kaki aku dh makin sakit semula.. ubat sumer dh abis dh..nk gi klinik.. x larat la plak.. letih asik ulang alik klnik je keje.. Malam tadi pun B ajak gi chckup kt spital.. aku malas jugak.. huhu apa nk jadi?? hmm.. sniri mau ingt la kan..

oopppss.. now 1.45 pm.. hmm aku kena gi tgk keje kat dewan la plak.. br tadi trgt dia kata nk pasang dlm 1 lebeh.. oklah.. GTG now.. later kita sambung lagi..

Tuesday, August 11, 2009

"kalut"

0 comments
hari ni aku mulakan hari dengan agak kalut.. mula2 jer ok sbb aku bgn awal.. so, ingtkan sumer under control.. tapi bila timing yg aku bujet dh lari.. hmm.. itu buat aku jadik temper.. haha... tambah2 bulan dekat nk mengambang nie.. lagi la aku hangin satu badan.. huhu..

"wanita sukar dimengerti"

abis sumer kena marah ngn aku.. pagi2 dh kena bebel.. pagi2 aku dh jadik "singa betina".. hah.. tu la dia.. sapa suh.. kadang2kan.. bukan kita nie saja2 jer suka2 nk mngamuk2 x tentu pasal.. selalunya kan.. adalah tu.. kisah2 semalam ke.. dulu semalam ke.. kelmarin ke.. x puas hati terbawak.. sampai la ntah.. bila2 pun ntah.. sbb hati tu suka simpan2 jer.. x mo luah2kan .. sbb x suka la nnt impak dia.. hmm... lagipun kan.. sejak kebelakangan nie ada 'satu penyakit' yg dtg tiba2 kat aku nie.. dh 2x dh aku kena.. bila gi jumpa Dr.. dia kata.. xper.. kita tunggu next time camne.. nnt puan dtg balik.. wat chckp itu ini.. bla..bla..bla.. hmm.. aku dh la x suka nak amik tau pasal sakit2 nie... klu dh ajal tba tu.. redha jer.. tapi tu la.. isk..isk.. dunia..dunia.. penuh cooobaan..

Bila kalut tu.. mmg efct semua benda kan.. yela.. selalu org kata.. klu kita mulakan hari ngan baik.. makan baikla ia sampai ke petang.. klu mulakan hari dgn :C maka akan terbawak2 la ia sampai ke malam.. hmm.. mmg pun.. tp tula.. xsuka sbenarnya.. xnak jugak sbenarnya.. tapi kenapa ?? isk.. itulah dia.. susah x susahnya hidup nie kan..
haha.. oleh kerana itu.. hr ni aku xder mood pun nk wat keje.. betul2.. smpai opis.. melepak kejap, dok kat pantry, pastu kuar gi sg.chua.. pastu balik, pastu kuar balik gi pesta konvo tu jalan2 release tensen.. hehe so, terapi tu menjadi la jugak.. & tulis blog nie pun menjadi terapi gak kat aku.. sbb x yah nk simpan2 dh.. luah jer kat sini.. cumanya.. kat sini luahan xleh 100%, tapi bolehla sekadar di pinggiran.. haha.. melalut suda.. skang aku nk rest.. nk chk2 email.. nk lepak2 tenangkan hati & minda..

babai..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...